Haberler

93 Yaşındaki Hastanın Kafatasında Limon Büyüklüğünde Kitle Çıkarıldı

- 93 yaşındaki hastanın kafatasında limon büyüklüğünde kitle çıkarıldıMUŞ - Muş'ta yaşayan 9 çocuk ve 40 torun sahibi 93 yaşındaki ninenin kafatasında limon büyüklüğünde kitle çıkarıldı.

- 93 yaşındaki hastanın kafatasında limon büyüklüğünde kitle çıkarıldı

MUŞ - Muş'ta yaşayan 9 çocuk ve 40 torun sahibi 93 yaşındaki ninenin kafatasında limon büyüklüğünde kitle çıkarıldı.

Bulanık ilçesinin Mollakent köyünde yaşayan 9 çocuk ve 40 torun sahibi 93 yaşındaki Seher Tunceli, kafasındaki şişlik ve baş ağrısının giderek artması şikayetiyle Muş Devlet Hastanesine başvurdu. Beyninde yaklaşık limon büyüklüğünde tümör oluştuğu ve tümörün kafatası kemiğini erittiği tespit edilen hasta, hemen ameliyata alındı. Yapılan başarılı operasyonla hasta kadın sağlığına kavuştu.

Muş Devlet Hastanesi Beyin Cerrahı Uzmanı Operatör Dr. Hakan Millet, hastanın 93 yaşında olduğunu ve kafasının sol ön yan kısmında 10x5 santimetrelik limon büyüklüğünde cildi yaylandıran, dışarıdan görülebilen ve şiddetli baş ağrısına sebep olan bir tümör ile kendilerine getirildiğini söyledi. Hastanın 93 yaşında olması ve farklı rahatsızlıklarının olmasından dolayı ameliyat öncesi çekindiklerini ifade eden Millet, "Ameliyatı yapalım mı yapmayalım mı diye düşüncelerimiz oldu. Hasta ve hasta yakınları ile birlikte çekilen filmler sonrası, teyzemizi ameliyat etmeye karar verdik. Yaklaşık 2,5 saat süren zorlu ve uzun ameliyat sonrası kafatasının sol ön yan kısmındaki kemiği de eritmiş tümörü komple çıkarttık. Ameliyat sonrası ve yoğun bakım tedavileri iyi geçti. Şu anda hastamızı serviste yürütmeye başladık ve beslenmesi yapılıyor. Bugün dikişlerini alacağız. Konuşma, duyu, güçle ilgili herhangi bir bozulma ve sıkıntımız yok. Tedavileri bittikten sonra taburcu edeceğiz. Üniversite hastaneleri düzeyinde yapılabilecek bir ameliyattı, ama biz üstesinden geldik. Bu konuda beni yetiştiren hocalarıma, Muş İl Sağlık Müdürümüz Dr. Serdal Türkoğlu ve hastane yöneticilerinden personellerine herkese teşekkür ediyorum" dedi.

93 yaşındaki hasta Seher Tunceli'nin gelini Menice Tunceli de, kaynanasını daha önce birçok hastaneye götürdüklerini belirterek, "Fazla yaşlı olduğu için ameliyatın çok riskli olduğunu söylediler. Hastanın narkoz alamayacağını ifade ettiler. Hocamız başarılı bir ameliyat yaptı" ifadelerini kullandı.

Hasta Seher Tunceli'nin kızı Kerime Aktaş ise, annesinin 40 torunu olduğunu belirterek, "Bu yaşta ameliyat oldu. Muş Devlet Hastanesine teşekkür ediyorum. Annemin ameliyatı başarılı geçti. Biz annemin ameliyat masadından kalkacağına inanmıyorduk. Ameliyatı çok başarılı geçti. Annem 93 yaşında. Bu yaşta bu hastayı kimse ameliyat etmezdi. Başka yerde ameliyat etmediler. Başka hastanelerde annemin yaşının büyük olduğu ve narkoz verilemeyeceği söylendi. Muş Devlet Hastanesinde hocamızı tavsiye ettiler ve ameliyatı başarılı geçti" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Tunceli Muş Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title