Haberler

9. Uluslar Arası Çevre Kısa Film Festivali

9. Uluslararası Çevre Kısa Film Festivali; Yalova Belediyesi, Bakırköy Sanatçılar Derneği işbirliği ile 27- 30 Nisan 2011 tarihleri arasında Yalova'da gerçekleştirilecek

Film gösterimleri ve etkinlikler; Yalova Belediyesi Meclis Salonu'nda, Sergiler ise; Yalova Güzel Sanatlar Merkezi'nde yapılacak. 'Yürüyen Köşk' Ulusal Çevre Kısa Film Yarışması sonuçları, 25 Nisan 2011 tarihinde duyurulacak, ödül töreni 30 Nisan 2011 saat 19:00'da başlayacak.

Bu yıl 9.'su düzenlenen ,Türkiye'nin ilk ve tek çevre temalı kısa film etkinliği olan Uluslararası Çevre Kısa Film Festivali, 27-30 Nisan 2011 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Bu yıl festivale ev sahipliği yapacak olan Yalova, çevreye olan duyarlılığını sinema alanında da göstererek, çevre bilincinin oluşmasına katkı sağlayan sanatçıları biraraya getirecek.

Çeşitli ülkelerden çevre temalı kısa filmlerin yer aldığı uluslararası gösterimler, ulusal çevre temalı kısa film yarışmasının yanı sıra, çeşitli sergi, açıkoturum ve söyleşi, müzik dinletileri gibi birçok etkinlik festival kapsamında olacak. Ayrıca, çocuklardaki çevre bilincini oluşturmak ve geliştirmek amacıyla yapılacak özel gösterimler de festival kapsamında yer alacak. Çevre Film - Vural Çavuşoğlu tarafından her yıl düzenlenen festival, Yalova Belediyesi katkılarıyla BASAD işbirliği ve Kültür ve Turizm Bakanlığı desteği ile gerçekleştirilecek.

Festival; aynı zamanda, Cervantes İspanya Kültür Merkezi- Hollanda İstanbul Başkonsolosluğu- Goethe İstanbul Alman Kültür Merkezi- İtalyan Kültür Merkezi tarafından da destekleniyor. Festivalin bu yıl diğer kurumsal destekçileri ise; Sanatsal Etkinlikler Komisyonu, Yalova Ressamlar Derneği, Hürriyet, Cumhuriyet, Birgün gazeteleri ile sadibey.com sitesi oldu.

Yalova Belediye Başkanı Yakup B. Koçal, 9. Uluslararası Çevre Kısa Film Festivali'nin Yalova'da yapılmasının ilimizin tanıtımı açısından önemli olduğunu belirterek, festival ve yarışmaya katılan tüm ekiplere başarılar diledi. Başkan Koçal, önemli sanatsal etkinliğe tüm halkı davet etti.

TOPLAM 5 ÜLKEDEN 60 ÇEVRE TEMALI KISA FİLM GÖSTERİLECEK

Yalova Belediyesi, yeni dekore edilen Meclis Salonu'nda yapılacak film gösterimlerinde, Türkiye, İspanya, Almanya, Hollanda ve İtalya'dan çevre temalı kurmaca belgesel ve canlandırma türlerinde toplam 60 çevre temalı kısa film yer alacak. Gösterimler ücretsiz olarak gerçekleştirilecek.

"YÜRÜYEN KÖŞK "ESİN KAYNAĞI OLDU

Festival kapsamında her yıl düzenlenen "Ulusal Çevre Film Yarışmasın bu yıl; çevre konusunda 1930'larda henüz dünyada çevre sorunlarından söz edilmemişken, Atatürk'ün uygulaması ile dünyaya çevre duyarlılığı konusunda ilk örnek olan "Yürüyen Köşk" adı ile yapılacak. 27 Nisan'da başlayacak yarışmanın ödül töreni; 30 Nisan 2011 günü saat 19:00'da gerçekleştirilecek.

Çevre temasını doğrudan ya da dolaylı işleyen kurmaca, belgesel ve canlandırma türündeki kısa filmlerin kabul edildiği ulusal düzeydeki yarışmanın bu yılki seçici kurul üyeleri şu isimlerden oluşmaktadır:

ÖN SEÇİCİ KURUL:

Berra Yılmaz ( Sanat Trihçisi), Ergin Gülen (Karikatürist), Melikcan Zaman (Müzik Direktörü),Gülcihan Yelkenci (Yönetmen Yard.)

SEÇİCİ KURUL:

Binnur Feyizli (Tv Yapımcısı-Yönetmen), Ediz Hun (Sinema Sanatçısı), Hale Soygazi (Oyuncu), Hayri Çölaşan (Görüntü Yönetmeni), Sadi Çilingir (Sinema Yazarı), Üstün Asutay (Tiyatro Sanatçısı), Vural Çavuşoğlu (Yapımcı-Yönetmen)

ÖZEL GÖSTERİMLER

Bu yıl festival için , kendi konularında Türkiye'de ilk oluşturan 2 ayrı özel program da hazırlandı.

"Çevre ve Çocuk": İlköğretim öğrencilerine yönelik, çevre temalı eğitici ve eğlendirici kısa filmlerden oluşan 'FIRTINA ÇOCUKLAR- LİMBO' serisinin ilk 5 bölümü ve 2 ayrı programla gösterime alındı.

"Çanakkale ve Nusret": Yönetmenliğini Vural Çavuşoğlu'nun yaptığı, Çanakkale Deniz Savaşları ve Nusret Gemisi'nin konu edildiği 23 dakikalık belgesel film, festivalin ödül töreni öncesi 30 Nisan 2011 tarihinde 19:00'da izleyicilerle buluşacak.

ÇEVRE TEMALI SERGİLER

Karikatürist Ergin Gülen'in festival için özel hazırladığı yağlı boya karikatürlerden oluşan sergisi ile BASAD ve Yalova Ressamlar Derneği tarafından ortak hazırlanan çevre ve doğa temalı resim ve heykel sergisine toplam 25 sanatçı katılacak. Sergiler, Yalova Güzel Sanatlar Merkezi- Resim Galerisi'nde festival boyunca açık olacak.

MÜZİK DİNLETİLERİ VE SÖYLEŞİLER

Prof.Dr Orhan Kural ile 'Yaşanabilir Bir Çevre İçin Elele' adlı müzikli diali özel söyleşisi, 29 Nisan 2011 saat 19:00 'da Yalova Belediyesi Meclis Salonu'nda yapılacak.

Yine aynı salonda yapılan film gösterimleri öncesi Konservatuar Müdürlüğü organizesi ile müzik dinletileri gerçekleştirilecek.

Kaynak: Bültenler / Kültür Sanat

Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title