Haberler

9. Atso Antalya Türk Müziği Günleri Başlıyor

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası’nın(ATSO) 132’nci kuruluş yıldönümü etkinlikleri kapsamında bu yıl dokuzuncusu düzenlenecek olan geleneksel "Antalya Türk Müziği Günleri" 4-6 Nisan tarihleri arasında Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Atatürk Konferans Salonu'nda yapılacak.

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası'nın(ATSO) 132'nci kuruluş yıldönümü etkinlikleri kapsamında bu yıl dokuzuncusu düzenlenecek olan geleneksel "Antalya Türk Müziği Günleri" 4-6 Nisan tarihleri arasında Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Atatürk Konferans Salonu'nda yapılacak.

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Çetin Osman Budak, ATSO'nun 132. kuruluş yıldönümü etkinlikleri kapsamında bu yıl dokuzuncusu düzenlenecek olan geleneksel "Antalya Türk Müziği Günleri"nin 4-6 Nisan tarihlerinde ATSO Atatürk Konferans Salonu'nda yapılacağını bildirdi. Budak, "ATSO Antalya Türk Müziği Günleri, bu yıl, 46 amatör topluluğun katılımıyla toplam 61 programla Antalyalılara sanat dolu 3 gün yaşatacak.Artık gelenekselleşen ve Antalyalı müzikseverler tarafından her yıl ilgiyle beklenen bu organizasyonumuzun, ATSO Kuruluş Yıldönümü etkinliklerimizin önemli bir parçası haline gelmiş olmasından büyük mutluluk duyuyorum" dedi.

Antalya Türk Müziği Günleri'nin gündüz bölümlerinde 8 Çocuk ve Gençlik korosu, 24 Türk Sanat Müziği Korosu ve 12 Türk Halk Müziği Korosu, 3 Engelli Korosu olmak üzere toplam 47 Türk Müziği topluluğunun sahne alacağını kaydeden Budak, "Etkinliğin akşam bölümlerinde ise İnci Çayırlı, Cemile Uncu, Ayşe Taş, Çiğdem Gürdal, Göksel Baktagir, Kadri Şarman, Selçuk Aygan, Kemal Caner, Mustafa Hisarlı, Neşe Dilekçioğlu, Dündar Yıldız, Aydemir Tuncer, Hayati İnanç, Hakan Emre Ziyagil, gibi TRT Genel Müdürlüğü Müzik Dairesi Başkanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü ve Üniversitelere, Konservatuarlara bağlı toplam 63 ses ve saz sanatçısı müzik tutkunları ile buluşacak" diye konuştu.

Etkinlikler kapsamında Türk Müziğini akademik ve düzeyli bakış açısı değerlendirecek deneyimli sanatçıların konuk olduğu söyleşi, açık oturum ve panel düzenleneceğini de bildiren Budak şunları söyledi:

"Dr. Yılmaz Karakoyunlu moderatörlüğünde Uğur Gür, Cansın Erol, Özgen Gürbüz ve Faruk Şahin'in katılımıyla "Türk Müziğinde Güftenin Besteye Etkisi" konulu açık oturum, Kadri Şarman, Rıdvan Tandoğan, Kemal Caner ve Selçuk Aygan'ın konuşmacı olacağı 'Türk Müziğinde Üç Kuşakta TRT Ekolü' ve Prof. Erol Deran'ın konuşmacı olacağı 'Kanun'un Türk Müziğindeki Yeri ve Önemi' konulu söyleşi ile Özgen Gürbüz, Fatih Salgar, Orhan Şallıel, İnci Çayırlı ve Abdullah Kurbani'nin konuşmacı olacağı 'Dünya'da ve Türk Müziği'nde Koro Şefliği Kriterleri' konulu panel programlarımız olacak. Ayrıca, Faruk Şahin, ANSAN, Soysal Sanat Evi'nin 'Tuvaldeki Melodiler' isimli Müzik Temalı karma resim sergisi ile de Antalyalılara görsel bir ziyafet sunacağız. Antalya Ticaret ve Sanayi Odası, her zaman kültür ve sanat çalışmalarına destek vermiş bir kurumdur. Kentimizin kültür ve sanat hayatına katkımız bundan sonra da artarak devam edecektir. Ücretsiz olan etkinliğimize tüm üyelerimizi ve sanatseverleri davet ediyoruz." - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Kemal Atatürk Çetin Osman Budak Çayırlı Antalya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title