Haberler

73 Yıl Sonra Yeni Camilerine Kavuştular

Edirne'nin Enez ilçesine bağlı Sütçüler Köyü'nde 1930 yılında yaptırılan ve yıkılmaya yüz tutmuş eski caminin yerine, İşadamı Mehmet Emin Meriç tarafından yaptırılan yeni cami düzenlenen törenle ibadete açıldı.

Edirne'nin Enez ilçesine bağlı Sütçüler Köyü'nde 1930 yılında yaptırılan ve yıkılmaya yüz tutmuş eski caminin yerine, İşadamı Mehmet Emin Meriç tarafından yaptırılan yeni cami düzenlenen törenle ibadete açıldı.

Açılış törenine Enez Kaymakamı Fatih Baysal, Enez İlçe Jandarma Komutan Vekili İsmail Sert, Enez İlçe Müftüsü Durmuş Evleksiz, Sütçüler Köyü Muhtarı Hüsmen Bulut, camiyi yaptıran İşadamı Mehmet Emin Meriç ve ailesi, bazı daire amirleri, köy halkı ve çok sayıda davetli katıldı.

BAYSAL: "MERİÇ, ÇOK ÖNEMLİ BİR İŞE KATKI SAĞLADI"

Açılış öncesinde bir konuşma yapan Enez Kaymakamı Baysal, caminin temelinin yaklaşık 8 ay önce atıldığını belirterek; kısa bir sürede caminin tamamlanmasının sevindirici olduğunu söyledi.

Sütçüler Köyü halkına uzun yıllar boyunca hizmet verecek bir yatırımın açılışını yapacaklarını dile getiren Fatih Baysal, "Bu çok önemli bir şey. Mehmet Emin Meriç'in çok önemli bir işe katkı sağladığını düşünüyorum. Allah, kendisini iki cihanda da güldürsün. Kendisine, devlet adına çok teşekkür ediyorum. Bu yatırım, köy halkının çok faydalanacağı bir şey. Bu camide nice namazlar kılınacağına inanıyorum. Ben, Sütçüler Köyü halkını çok seviyorum. Buraya geldiğimde beni bastonla ayakta karşılayan amcalar, benim için çok büyük bir mutluluk kaynağıdır. Bu nedenle, milletimizin devlete gösterdiği saygıyı hiçbir şeye değişemem" dedi.

Fatih Baysal'ın konuşmasından sonra Sütçüler Köyü Camii'nin açılışı yapıldı. Açılışın ardından camide incelemelerde bulunan Baysal, Meriç, Evleksiz ve Bulut arasında, yapılan yeni camiye imam ihtiyacı konusunda görüşme yapıldı. Yapılan görüşmede, Sütçüler Köyü'nde kadrolu imam hatip olmadığı, bu eksikliğin giderilmesi gerektiği dile getirildi. Fatih Baysal, bu talep üzerine, yeni yapılan camiye kadrolu imam hatip görevlendirilmesi gerektiğini bildirerek, bu konuda Edirne İl Müftülüğü ile irtibata geçeceğini söyledi.

Cami açılışının ardından, Mehmet Emin Meriç tarafından köy halkına yemek verildi.

Yemeğin ardından Kaymakam Baysal, Sütçüler Köyü Camii'ni yaptıran Mehmet Emin Meriç'e teşekkür plaketi verdi.

Plaketi alan Meriç, önemli olanın köy halkının birlik ve beraberliği olduğuna vurgu yaparak, Enez'in örnek köylerinden biri olduğunu söyledi.

Sütçüler Köyü halkının da caminin yaptırılması sürecinde örnek davranışlar sergilediğinin altını çizen Mehmet Emin Meriç, "Sayın Kaymakamımız Fatih Baysal'ın da bizlere çok büyük desteği oldu. Her şey maddiyat değildir. Manevi destekler de unutulmaması gereken desteklerdir. Tayini çıkan Sayın Baysal'a yeni görev yerinde başarılar diliyorum" dedi.

BULUT: "ESKİ CAMİ ARTIK KULLANILAMAZ HALE GELMİŞTİ"

Son olarak söz alan Sütçüler Köyü Muhtarı Hüsmen Bulut, 1930 yılında yaptırılan ve yaklaşık 80 kişilik olan eski caminin artık kullanılamaz hale geldiğini belirterek, yaklaşık 300 kişilik yeni caminin yaptırılmasından sonra tüm cemaatin son derece mutlu olduğunu kaydetti. Tüm köy halkı adına Meriç'e teşekkür eden Bulut, Sütçüler Köyü Camii'nin köy halkına hayırlı olmasını diledi. - EDİRNE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title