Haberler

69. Cannes Film Festivali Başladı

Bu yıl 69'uncusu düzenlenen Cannes Film Festivali başladı.

Bu yıl 69'uncusu düzenlenen Cannes Film Festivali başladı.

Yönetmen Woody Allen'in yarışma dışı kategoride yer alan "Cafe Society" filminin eleştirmenler için gösterimi ve film kadrosunun fotoğraf çekimiyle açılan festival, 22 Mayıs'a kadar devam edecek.

Aktrisler Kristen Stewart ve Blake Lively ile aktörler Jesse Eisenberg ve Corey Stoll'un rol aldığı filmin ilk gösterimi bu akşam yapılacak.

Fransa'nın Cannes şehrindeki festivalde, Altın Palmiye için yarışacak filmleri değerlendirecek jürinin başkanlığını "Mad Max" serisi filmlerin yönetmeni George Miller yapacak.

Miller'ın ekibinde dört kadın ve dört erkek sinemacı yer alacak. Bunlar, Macar yönetmen Laszlo Nemes, Fransız yönetmen Arnaud Desplechin, İtalyan yönetmen Valeria Golino, ABD'li aktris Kirsten Dunst, Danimarkalı aktör Mads Mikkelsen, Kanadalı aktör Donald Sutherland, Fransız aktris Vanessa Paradis ve İranlı yapımcı Katayoon Shahabi olacak.

Festivalde, yönetmenler Pedro Almodovar, Ken Loach, Sean Penn, Xavier Dolan, Paul Verhoeven ve Dardenne kardeşlerin filmlerinin de aralarında bulunduğu 21 yapım ana kategoride Altın Palmiye için yarışacak. Festival yönetimi tarafından daha önce 17 olarak açıklanan filmlerin sayısı festival başlamadan 21'e tamamlandı.

Festival boyunca aralarında Julia Roberts, Jodie Foster, Sean Penn, Robert de Niro, Charlize Theron ve George Clooney'nin de bulunduğu pek çok ünlü kırmızı halıdan geçecek.

Yüzlerce filmin çeşitli gösterimlerde izleyiciyle buluşacağı festivalde ilk kez sanal gerçeklik filmleri de yer alacak.

Festivalde, Steven Spielberg'in "The BFG" ve Jodie Foster'ın "Money Monster" filmleri de yarışma dışı filmler bölümünde gösterilecek.

Bu yıl Altın Palmiye Onur Ödülü'nü Fransız aktör Jean-Pierre Leaud alacak. Leaud, Fransız Yeni Dalga akımının kurucularından François Truffaut'un filmlerindeki Antoine Doinel karakterini canlandırmış ve pek çok filmde rol almıştı.

Festival yoğun güvenlik önlemleri altında gerçekleşecek

Festival alanını önceki gün ziyaret eden Fransa İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve hiç karşılaşmadıkları kadar yüksek bir risk faktörünün önlerinde olduğunu belirterek, polisin yanı sıra toplamda 400 asker ve jandarmanın da festival alanı ve çevresinde görev yapacağını duyurmuştu.

Festival dolayısıyla Cannes şehir merkezinin nüfusunun üç katına çıkarak 200 bin olduğu tahmin ediliyor.

Üzerinde 19 altın yaprak olan palmiye ağacı şeklindeki 20 bin avro değerinde 18 ayar altından yapılmış "Altın Palmiye" ödülünün yarışma filmleri ve yönetmenleri ise şöyle:

"American Honey", Andrea Arnold

"Aquarius", Kleber Mendonca Filho

"Bacalaureat (Gdaduation)", Cristian Mungiu

"Elle", Paul Verhoeven

"Forushande (The Salesman)" Asghar Farhadi

"Moi, Daniel Blake (I, Daniel Blake)", Ken Loach

"Julieta", Pedro Almodovar

"Juste La Fin Du Monde (It's Only the End of the World)", Xavier Dolan

"La Fille Inconnu (The Unknown Girl)", Jean-Pierre Dardenne ve Luc Dardenne

"Loving", Jeff Nichols

"Ma Loute (Slack Bay)", Bruno Dumont

"Ma Rosa", Brilliante Mendoza

"Mademoiselle (Agassi) (The Handmaiden)", Park Chan-Wook

"Mal de Pierres (From The Land Of The Moon)", Nicole Garcia

"Paterson", Jim Jarmusch

"Personal Shopper", Olivier Assayas

"Rester Vertical (Staying Vertical)", Alain Guiraudie

"Sierra-Nevada", Cristi Puiu

"The Last Face", Sean Penn

"The Neon Demon", Nicolas Winding Refn

"Toni Erdmann", Maren Ade.

Kaynak: AA / Güncel

Woody Allen Sean Penn Fransa Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title