Haberler

62 General, Amiral Kendi İsteğiyle Emekliye Ayrıldı

Güncelleme:

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, 2002 ile 2013 tarihleri arasında 62 general ve amiralin kendi istekleriyle emekliye ayrıldığını açıkladı

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, 1 Ocak 2002-31 Aralık 2013 tarihleri arasında 62 general/amiralin kendi istekleriyle emekliye ayrıldığını açıkladı.

CHP'Lİ VEKİL:   2002-2013 YILLARI ARASINDA İSTİFA EDEN GENERAL SAYISI NEDİR?

CHP Aydın Milletvekili Metin Lütfi Baydar soru önergesinde, " Yargıtay'ın 9 Ekim'de Balyoz davasıyla ilgili verdiği karara tepki olarak istifalarını sunan Deniz Kuvvetleri Komutanı Komutanlığı Kurmay Başkanı Koramiral Atilla Kezek ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Teknik Başkanı Tuğa. Sami Örgüç'ün ardından Jandarma Genel Komutanlığından iki general daha istifa etmiştir. İki generalin istifa gerekçesi nedir? 2002-2013 yılları arasında istifa eden general sayısı nedir?" diye sordu.

"62 GENERAL VE AMİRAL KENDİ İSTEĞİYLE AYRILMIŞTIR"

Soru önergesini yanıtlayan Milli Savunma Bakanı, "Soru önergesinde isimleri yer alan amirallerin emekli oldukları tarihten 10 Ocak 2014 tarihine kadar Jandarma Genel Komutanlığından bir general, sağlık sorunlarını gerekçe göstererek kendi isteğiyle emekli olmuştur" dedi.

Milli Savunma Bakanı, 1 Ocak 2002-31 Aralık 2013 tarihleri arasında 62 general/amiralin kendi istekleriyle emekliye ayrıldığını belirterek, "Personelin Türk Silahlı Kuvvetlerinden ayrılma nedenleri genel olarak sağlık ve ailevi nedenlerdir" dedi.

Kaynak: ANKA / Güncel

Metin Lütfi Baydar Yargıtay Aydın Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title