Haberler

50 Bin Liraya Aldığı Eve, Belediye 79 Lira Değer Biçti

Isparta'da Ali Akkaya, 2006 yılında Bağlar Mahallesi'nde 50 bin liraya satın aldığı evin, 1 yıl sonra belediye tarafından yeşil alan ilan edildiğini öğrenince şoke oldu.

Isparta'da Ali Akkaya, 2006 yılında Bağlar Mahallesi'nde 50 bin liraya satın aldığı evin, 1 yıl sonra belediye tarafından yeşil alan ilan edildiğini öğrenince şoke oldu. Karar üzerine kamulaştırma bedelinin kendisine ödenmesini isteyen Akkaya, 227 metrekarelik evi için bilirkişinin 79 lira 45 kuruş değer çıkarması üzerine şaşkınlığı daha da arttı. Karara itiraz eden Akkaya, mahkemeye başvurdu.

Isparta'da esnaflık yapan Ali Akkaya, 2006 yılında 50 bin liraya Bağlar Mahallesi 5725 ada 1 parselde 360 metrekare arazi üzerine kurulu tek katlı müstakil evi satın aldı. Isparta Belediyesi 2007 yılında yaptığı 18 uygulamasıyla, Akkaya'nın evinin bulunduğu alanın tamamını yeşil alana çevirdi. Belediyenin yaptığı uygulamadan haberi olmayan Ali Akkaya, 2009 yılında satın aldığı evin arazisinde inşaat yapmak için ruhsat almak amacıyla belediyeye başvurdu. Akkaya, evinin bulunduğu alanın park alanı ilan edildiğini öğrenince şaşırdı.

MAHKEME İTİRAZI REDDETTİ

Ali Akkaya, evinin park alanından çıkarılarak konut alanına çevrilmesi için Isparta Belediye Meclisi'nden talepte bulundu, ancak meclis bu talebi yerinde görmedi. Bunun üzerine Ali Akkaya, yürütmenin durdurulması istemiyle Isparta İdare Mahkemesi'ne başvurdu. İdare Mahkemesi de alanın park alanı olmasının kamu yararı açısından uygun olduğuna kanaat getirerek Akkaya'nın itirazının reddine karar verdi.

KAMULAŞTIRMA BEDELİNİ İSTEDİ

Mahkemenin kararı üzerine belediyenin kendisine kamulaştırma bedelini ödemesini bekleyen Akkaya, ödeme yapılmayınca Isparta Valiliği, Başbakanlık İletişim Merkezi (BİMER) ve Cumhurbaşkanlığı'na yazdığı dilekçelerle şikayette bulundu. Kamulaştırma bedelinin tarafına ödenmesini ya da taşınmazına karşılık yer gösterilmesini isteyen Akkaya, mağduriyetinin giderilmesini talep etti.

ÖNCE 400 LİRA, SONRA 35 KURUŞ

Ali Akkaya'nın dilekçesi üzerine Belediye Başkan Yardımcısı Orhan Eren imzasıyla verilen yanıtta, taşınmaz hakkında gerekli işlemlere başlandığı, Isparta Ticaret ve Sanayi Odası'ndan (ITSO) gelecek rayiç bedel raporuna göre değerlendirme yapılacağını bildirildi.

ITSO, kamulaştırma bedeli olarak 400 TL metrekare fiyatı belirledi. Belediyenin 227 metrekarelik ev için 90 bin 800 TL ödemesi gerekiyordu. Ancak İmar ve Şehircilik Müdürlüğü, taşınmazın değerinin 'park alanı' olarak çıkarılmasını istedi. Bunun üzerine yeni metrekare fiyatı '35 kuruş' olarak belirlendi. Bunun üzerine Ali Akkaya'nın evinin fiyatı 79 lira 45 kuruş olarak belirlendi.

'MAĞDUR OLDUK'

Yaşadığı mağduriyeti DHA muhabirine anlatan Akkaya, sadece kendisinin değil aynı adada 14 konutun daha bulunduğunu ve hepsinin aynı mağduriyeti yaşadığını söyledi. Taşınmazını park yapanın Isparta Belediyesi olduğunu aktaran Akkaya, park değerini kabul etmediğini konut ayarında fiyat verilmesini istedi. 2006 yılında 50 bin TL'ye aldığı tapulu mülkü için belediyenin bugün 79 lira 45 kuruş kamulaştırma bedeli çıkardığını anlatan Akkaya, mağduriyetinin giderilesi için her türlü yasal yola başvuracağını kaydetti.

'EMLAK VERGİSİ ÖDÜYORUZ'

Belediyenin hiçbir şekilde Bbaşka yer tahsisi konusunda da yardımcı olmadığını iddia eden Akkaya, şöyle dedi:

"Ben bu alanı yol geçmemiş haliyle aldım. Yani şu an tapusu her şeyi bitmiş haliyle benim üzerimde. Normalde park alanı içerisinde olduğu için bu konuttan vergi alınmaması gerekiyor. Burada 25 tapulu konut var ve hepimiz emlak vergisi ödüyoruz. İşin ilginç tarafı park alanı içerisindeki pek çok konutta doğalgaz var. Sonuç alamadığım takdirde konuyu Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne kadar taşıyacağım." - Isparta

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ali Akkaya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title