Haberler

5.şakir Süter Gazetecilik Yarışması Ödülleri Sahiplerini Buldu

Bergama Belediyesi tarafından, Bergamalı Gazeteci-Yazar Şakir Süter anısına bu yıl beşincisi düzenlen 'Şakir Süter Gazetecilik Yarışması'nda ödüller, düzenlenen törenle sahiplerine verildi. Yılın Basın Emekçisi ödülü Bergama'nın Hülya ablasına verilirken duygusal anlar yaşandı.

Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç'in ev sahipliğinde gerçekleşen ödül törenine, İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Misket Dikmen, Bergama Ticaret Odası Başkanı Fikret Ürper, Bergama Belediye Başkan Yardımcısı Ümit Atlam, Belediye Meclis Üyesi Serpil Güler, Bergama'yı Sevenler Turizm Derneği Başkanı Gökhan Gönlügür, BERKSAV Başkanı Mustafa Demirel, Bergama Ticaret Odası eski Başkanı Ali İhsan Süter, Süter ailesi ve gazeteciler katıldı.

"Şakir Süter Türk basınında Bergama'yı gururla temsil etti"

Törenin açılışında konuşan Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, "Şakir Süter bu kentin önemli insan hazinelerinden birisiydi. Şehirlere kimliğini veren sadece onların yapıları, önemli antik veya anıtsal kalıntıları değildir. Tabii ki bunlar da çok önemlidir ama asıl bu kente kimliğini katan aydın insanlardır. Gazetecilerdir, yazarlardır, sanatçılardır, şairlerdir, edebiyatçılardır, ressamlardır. Gerçekten bu topraklar bütün Anadolu ve elbette Bergama bu konuda çok zengin bir yer. Burada 2 bin 500 yıldır hiç kesintiye uğramamış bir yaşam var. Helenistlik dönemden tutun, Roma, Bizans, Osmanlı dönemi ve Cumhuriyet dönemi boyunca bu kent hep önemli değerler üretti. Sevgili Süter'de bunlardan birisi. Yaşamı boyunca Türk basınında Bergama'yı gururla temsil etti. Biz hem onun anısını yaşatmak için, hem de mesleğe yeni atılmış gazeteci arkadaşlarımıza, yıllarını basında tüketmiş arkadaşlarımıza bir destek olsun, bir motivasyon olsun, onların başarılarının izlendiğini, takip edildiğinin bir göstergesi olsun diye bu yarışmayı düzenledik. Bundan sonra Şakir Süter Gazetecilik Yarışması kurumsallaşmıştır. Bu yarışma İzmir'deki önemli sayılabilecek birkaç gazetecilik yarışması arasına girmiştir" dedi.

"Umarım basının 15 Temmuz tavrı siyasetçilere örnek olur"

"Çok kısa bir süre önce bir darbe girişimi, bir kalkışma yaşadık" diyen Başkan Gönenç, "Demokrasiye yönelik bir hareketti. Biliyorsunuz genelde siyasi iktidarlar biraz güç zehirlenmesine uğradıklarında ilk yaptıkları işlerden birisi basın üzerinde tahakküm kurmaktır. Baskı kurmaktır. Totaliter rejimler ya da güç meraklıları çok fazla özgür basın istemezler. Çok fazla yazan, çizen, özgür düşünen insanlar istemezler. Ama gelin görün ki demokrasiye karşı bir hareket olduğunda da en net tavrı bu insanlar koyar. Basın emekçileri koyar. Özgür düşünen insanlar koyar. Bizde de öyle oldu bu. 15 Temmuz'da gerçekten Türk demokrasi tarihi ve basın tarihi açısından önemli bir dönemdi. Bunca baskıya rağmen basının büyük bir bölümü demokrasiden yana tavrını koydu. Umarım bu tavır siyasetçilere de örnek olur" dedi.

Daha sonra söz alan Şakir Süter'in ağabeyi, Bergama Ticaret Odası eski Başkanı Ali İhsan Süter, 'Şakir Süter Gazetecilik Yarışması'nın düzenlenmesine öncülük eden Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç'e teşekkür etti. Süter; "Şakir'in gazeteciliğini ben tartışamam ama kendisi iyi bir Bergamalıydı. Hiç kalemini satmadı. Hep dik durdu. Hatır için hiçbir şey yazmadı. Ama onun için Bergama denilince akan sular dururdu" dedi.

Son olarak konuşan İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Misket Dikmen ise, "Gazeteciler Cemiyeti olarak 5 yıldır bu yarışmanın bir yanında olmaktan, bir bileşeni olmaktan dolayı çok mutluyuz. İçinde bulunduğumuz durum ve koşullar nedeniyle, hepimizin çok karamsar ve kaygılı olduğumuz bir dönemde böylesi yarışmalar meslektaşlarım açısından aydınlık, umut dolu ve çok özel anlamlar taşıyorlar. 15 Temmuz'daki darbe girişimi Türk basınını tek ses haline getirdi. Bu yarışmada emeği geçenlere teşekkür ediyorum" ifadelerini kaydetti.

Ödül Alan Haberler

Konuşmaların ardından ödül törenine geçildi. İzmir'de görev yapan gazetecilerin mesleki gelişimlerine katkıda bulunmak ve başarılı çalışmaları özendirip ödüllendirmek amacıyla düzenlenen yarışmaya katılan eserleri Vecdi Altay, Gaye Karadağ, Sadık Pala ve Oben Ulu'dan oluşan jüri değerlendirdi.

'Kanser kardeşliği' haberiyle 'Haber Ödülü'ne layık görülen Habertürk Gazetesinden Melis Apaydın İde'ye ödülünü Belediye Başkanı Mehmet Gönenç verdi. 'Minik Ahmet dört bedende yaşıyor' haberiyle 'Televizyon haberi' dalında ödüle layık görülen Ege TV'den Kerim Uğur'a ödülünü İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Misket Dikmen, 'Çocuklarımız kime emanet?' haberiyle 'Araştırma inceleme' dalında ödüle layık görülen Dokuz Eylül Gazetesi'nden Umut Karakoyun'a ödülünü 22.dönem İzmir Milletvekili Muharrem Toprak, 'Bergama belleğini ona borçlu' röportajıyla 'Röportaj dalında' ödüle layık görülen Ege Telgraf Gazetesi'nden Saadet Erciyes'e ödülünü Bergama Ticaret Odası Başkanı Fikret Ürper, 'Survivor İzmir' konulu fotoğrafıyla 'Fotoğraf dalında' ödüle layık görülen Egeli Sabah Gazetesi'nden Ceyhan Torlak'a ödülünü Bergama'yı Sevenler Turizm Derneği Başkanı Gökhan Gönlügür, 'Süt kuzuları süte doydu' karikatürüyle 'karikatür dalında ödüle değer görülen Milliyet Ege Gazetesinden Mustafa Yıldız'a ödülünü Bergama Ticaret Odası eski Başkanı Ali İhsan Süter verdi.

Özel Ödüller

Daha sonra belirlenen üç özel ödülün törenine geçildi. 'Bergama Belediyesi Özel Ödülü', "Can dostlara destek" başlıklı haberiyle Posta Ege Gazetesi'nden Tamer Şanverir'e Belediye Başkanı Mehmet Gönenç tarafından verildi. 'Ahmet Ünal Eroğlu Özel Ödülü', "ÇED raporu için gülünç uygulama" başlıklı haberiyle Poyraz Gazetesi'nden Erol Özobut'a BERKSAV Başkanı Mustafa Demirel tarafından verildi. 'Jüri Özel Ödülü' ise "Zeytinler kurtuldu" başlıklı haberi ile Dokuz Eylül Gazetesi'nden Emre Döker'e İzmir Gazeteciler Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Gaye Karadağ tarafından verildi.

Yılın Basın Emekçisi "Hülya Abla"

Bu yıl beşincisi düzenlenen Şakir Süter Gazetecilik Yarışması'nın finalinde ise bir ilk yaşanarak anlamlı bir ödül daha verildi. Bergama'da 6 yıldır 2 yerel gazeteyi hiç aksatmadan okurlara ulaştıran Bergama'nın Hülya ablası, Hülya Börçek'e 'Yılın Basın Emekçisi' ödülü verildi. Kendisinin ödüle layık görüldüğünü tören sırasında öğrenen Hülya Börcek, sürpriz karşısında duygulandı. Ödül, Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç ve Başkan Gönenç'in davetiyle Belediye Basın Bürosu çalışanları Sertan Ergit ve Oben Ulu elinden verildi. Burada bir konuşma yapan Başkan Gönenç; "Bergama'da yayınlanan çok sayıda yerel gazete var. Kendisi bunlardan iki tanesini her sabah, her gün okura ulaştırıyor. Çok büyük bir emek" dedi.

Bergama Belediyesi Şakir Süter Gazetecilik Yarışması Ödül Töreni verilen kokteyl ardından, hatıra fotoğrafları çekilmesiyle sona erdi. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mehmet Gönenç Şakir Süter Bergama İzmir Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Hüseyin Yener kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gönen Belediye Başkan adayı Hüseyin Yener kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gelendost Belediye Başkan adayı Hüseyin Yalçın kaç yaşında, nereli? Ercan Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Isparta- Eğirdir Belediye Başkan adayı Ercan Yılmaz kaç yaşında, nereli? Abdülkerim Akkaya kimdir? Memleket Partisi Artvin Arhavi Belediye Başkan Adayı Abdülkerim Akkaya Kaç yaşında, nereli? Adil Gürbüz kimdir? Memleket Partisi Artvin Ardanuç Belediye Başkan Adayı Adil Gürbüz Kaç yaşında, nereli? Turgay Şirin kimdir? Memleket Partisi Ardahan Çıldır Belediye Başkan Adayı Turgay Şirin Kaç yaşında, nereli? Yıldırım Öztuğ kimdir? Memleket Partisi Afyonkarahisar Dazkırı Belediye Başkan Adayı Yıldırım Öztuğ Kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yakaryılmaz kimdir? Memleket Partisi Adıyaman Yaylakonak Belediye Başkan Adayı Hüseyin Yakaryılmaz Kaç yaşında, nereli? Hayriye Yıldız kimdir? Zafer Partisi Isparta- Atabey Belediye Başkan adayı Hayriye Yıldız kaç yaşında, nereli? Berat Doğan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Aksu Belediye Başkan adayı Berat Doğan kaç yaşında, nereli? Oğuz Emre Gökal kimdir? Zafer Partisi Hatay- Yayladağı Belediye Başkan adayı Oğuz Emre Gökal kaç yaşında, nereli? Akaryakıt fiyatları 3 haneli rakamlara mı çıkıyor? Cumhurbaşkanlığı ne dedi? Suphi Yıldız kimdir? Zafer Partisi Hatay- Samandağ Belediye Başkan adayı Suphi Yıldız kaç yaşında, nereli? Salih Savaşlı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Reyhanlı Belediye Başkan adayı Salih Savaşlı kaç yaşında, nereli? Abdullah Kadayıf kimdir? Zafer Partisi Hatay- Payas Belediye Başkan adayı Abdullah Kadayıf kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title