Haberler

44. İstanbul Müzik Festivali Yaşam Boyu Başarı Ödülü Murray Perahıa'ya Verildi

Haber: İhsan YALÇIN - Kamera: İstanbul DHA44. İstanbul Müzik Festivali "Yaşam Boyu Başarı Ödülü", efsane piyanist Murray Perahia'ya verildi.

Haber: İhsan YALÇIN - Kamera: İstanbul DHA

44. İstanbul Müzik Festivali "Yaşam Boyu Başarı Ödülü", efsane piyanist Murray Perahia'ya verildi.

İstanbul Müzik Festivali, efsane Murray Perahia ile günümüzün en iyi oda orkestralarından Academy of St Martin in the Fields'i iki konserde ağırladı. Murray Perahia, Academy of St Martin in the Fields'le birlikte bugün Aya İrini Müzesi'nde gerçekleştirdikleri ilk konserde Mozart'ın 9 numaralı Piyano Konçertosu'nu seslendirdi; ayrıca orkestrayı Schuman'ın 2. Senfonisi'nde yönetti. Konserin ilk eseri olan Felix Mendelssohn'un "Sinfoniesatz" olarak da bilinen 13 Numaralı Do minör Yaylı Çalgılar Senfonisi ise topluluğun baş kemancısı Tom Keller tarafından yönetildi.

Konserden önce de 44. İstanbul Müzik Festivali "Yaşam Boyu Başarı Ödülü", efsane piyanist Murray Perahia'ya verildi. Murray Perahia'ya ödülü, İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) Genel Müdürü Görgün Taner ve İstanbul Müzik Festivali Direktörü Yeşim Gürer Oymak tarafından takdim edildi.

MURRAY PERAHİA KİMDİR?

Murray Perahia 1972'de Leeds Uluslararası Piyano Yarışması'nı kazanmasıyla Avrupa çapında resitaller vermeye başlamıştır. Diskografisi son derece geniş olan Perahia, Frederic Chopin'in tüm Etütleri (op.10 ve op.25) ile Bach'ın İngiliz Süitleri'ni (No. 1, 3, 6) kaydettiği albümleriyle kazandığı iki Grammy Ödülü'nün yanı sıra pek çok kez Grammy'ye aday gösterilmiştir. Çeşitli Gramophone Ödülleri de alan Perahia, 2012 yılında verilmeye başlanan Piyano Ödülü'nün de ilk sahibidir. Günümüzün en saygın piyanistlerinden biri kabul edilen Murray Perahia onuruna Sony firması sanatçının 40 yıldır kaydettiği tüm albümlerinin ve bazı DVD'lerinin bir setini yayınlamıştır. Perahia, Kraliyet Müzik Üniversitesi ve Kraliyet Müzik Akademisi onursal üyesi olup Oxford Üniversitesi, Kraliyet Müzik Üniversitesi, Leeds Üniversitesi, Duke Üniversitesi fahri doktorudur. Ayrıca Weizmann Bilim Enstitüsü sanatçıya onursal Felsefe Doktorası vermiştir. 2004 yılında müziğe hizmetleri için Britanya İmparatorluğu Şövalyelik Nişanı ile onurlandırılmıştır.

ACADEMY OF ST MARTİN İN THE FİELDS ORKESTRASI

Dünyanın en sevilen klasik müzik eserlerine getirdiği taze, parlak yorumlarla tanınan Academy of St Martin in the Fields ise dünyanın belli başlı oda orkestralarından biridir. 1958 yılında Neville Marriner tarafından bir grup önde gelen Londralı müzisyenden oluşturulan Academy of St Martin in the Fields ilk konserini adını aldığı kilisede 1959 Kasım'ında verdi. Orkestra özgün, gösterişli ve incelikli tınısıyla gerek canlı performansları gerekse 1969 yılı liste başı Vivaldi'nin Dört Mevsimi ile 1985 yılında Oscar kazanan Amadeus filminin müzikleri gibi albümler içeren kayıt kataloğu sayesinde kısa sürede imrenilecek bir uluslararası şöhret kazandı. Günümüzde orkestranın başında Müzik Direktörü olarak bulunan virtüöz kemancı Joshua Bell orkestranın alamet-i farikası haline gelmiş olan orijinalindeki küçük, şefsiz topluluğun üniversite ruhunu ve esnekliğini sürdürmektedir. Orkestra her yıl klasik müzik dünyasındaki en yetenekli solistler ve şeflerden bazıları ile çalışmakta, dünyanın dört bir yanındaki saygın salonlarda senfonik repertuarın yanı sıra büyük ölçekli oda müziği icra etmektedir.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Felix Mendelssohn Tom Keller Mozart Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Çorlu tren kazası duruşmasında karar belli oldu mu? Tren kazası davasında son durum nedir? 2024-KPSS Lisans Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) ne zaman? #128204 Başvurular başladı mı? Dilan Polat ve Banu Parlak davası ne oldu? Dilan Polat ile Banu Parlak duruşmasında karar belli oldu mu? Öğrencisine taciz iddiasıyla tutuklanan öğretmen kim? Olay ne, nerede oldu? Dilan Polat çıkıyor mu? Dilan Polat, Banu Parlak duruşmasında ağladı mı? Nilda Polat'a dokunmak istedi, eşinin elini tuttu... 22 Nisan hangi burç? 22 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 22 Nisan tarihi hangi burç olur? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Ahmet Can kimdir? Ahmet Can Altıntaş kaç yaşında, nereli? Ahmet Can puan aldı? Çorlu tren kazasında kaç kişi öldü? Çorlu tren kazası ne zaman, kaç yılında oldu? Ehliyet alımında yeni bir karar! Kimler ehliyet alamayacak? Ehliyet alabilmenin şartları neler? 1 Mayıs resmi tatil mi? 1 Mayıs Çarşamba günü tam gün mü, yarım gün mü tatil olacak 2024? ADET GECİKMESİ NEDEN OLUR? Adet gecikmesinin en yaygın sebebi ne? Çorlu tren kazası duruşması ne zaman? Çorlu tren kazası davası ne oldu? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Bilge Can kimdir? Bilge Can kaç yaşında, nereli? Bilge kaç puan aldı? Demet Akalın ve kiracı olayı ne? DEMET AKALIN kiracısı ile kriz mi yaşadı? Demet Akalın, evini ne kadara kiraladı, olay ne? Sevda Türküsev kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Sevda Türküsev kaç yaşında, nereli? Sevda Türküsev biyografisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title