Haberler

40'ında Hukuk Fakültesine Girdi, 48'inde Avukat Oldu

40 yaşında üniversite sınavına girip İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni kazanan Rahmi Ermiş, 8 yılda okulu bitirip avukat oldu.

BURDUR Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü iken 40 yaşında üniversite sınavına girip İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni kazanan Rahmi Ermiş, 8 yılda okulu bitirip avukat oldu.

Burdur Valiliği'nde 10 yıl görev yapan 54 yaşındaki Rahmi Ermiş, bu görevi sırasında bir basın mensubunun üniversite sınavına girmekten vazgeçip başvuru formunu Valiliğe bıraktığını görünce formu kendisi kullandı. O güne kadar üniversite hayali kuran Ermiş, 1994 yılında ÖSS ve ÖYS'ye girdi. İyi puan alan Ermiş, İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi'ni kazandı. 2 yıl öğrenim gördükten sonra hukuka merak saran Ermiş, üniversiteyi bırakıp yeniden ÖSS'ye hazırlandı.

BURDUR 3'ÜNCÜSÜ OLDU

1997 yılında aldığı puanla Burdur 3'üncüsü olan Ermiş, yüzde 1'lik dilime girerek İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni kazandı ve 8 yıl süren eğitimin ardından 2005 yılında okulu bitirdi. Bu süre içerisinde Burdur Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü görevinden de emekli olan Ermiş, cübbe giyip avukat oldu. 2006- 2007 yılları arasında staj yapan Ermiş, daha sonra kendisine büro açtı. 4 yıldır Burdur'da avukatlık yapan Ermiş, çok sayıda dosyaya baktı.

TRENLE GİDİP GELDİ

Hukuk fakültesinde öğrenim gördüğü 8 yıl boyunca yıllık izinlerini sınavlara ayırdığını belirten Ermiş, şunları anlattı:

"Hukuk Fakültesi'nde okuduğum dönemde kızım Burdur'da ana sınıfı öğretmenliği, oğlum ise lisede okuyordu. Eşim üçümüzü birden okuttu. Memur maaşıyla 3 kişi okuyordu. Maddi yetersizlikler nedeniyle 14 saat süren tren yolculuğu ile İstanbul'a gidip geliyordum. İstanbul'da sınava girdikten sonra hemen Burdur'a dönüp 28 saatlik yolculuğun ardından mesai yapıyordum. Hukuk Fakültesi'nde idareden gelmeme rağmen İdare Hukuku dersini çok zor geçtim. Sınıfta en yaşlı ben olduğum için sınıf arkadaşlarım ilk başta beni hoca sanıyordu."

YÜKSEK LİSANS YAPACAK

Rahmi Ermiş, şimdi de yüksek lisans yapmak için sınavlara hazırlandığını kaydetti. Ermiş, "Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Hukuk Fakültesi'nde yüksek lisans yapmak üzere Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı'na girdim. Şimdi de Üniversitelerarası Kurul Yabancı Dil Sınavı'na gireceğim. Sınavlarda başarılı olduğum takdirde SDÜ'de Yüksek Lisans eğitimine başlayacağım" dedi.

DAHA ÖNCE ÇALIŞTIĞI KURUMA DA DAVA AÇTI

Avukatlığı çok sevdiğini belirten Ermiş, daha önce çalıştığı kuruma bile dava açtığını söyledi. 22 yıl görev yaptığı Burdur Valiliği'ne dava açtığını belirten Ermiş, "Burdur Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu'nun bir özürlünün maaşını kesmesi nedeniyle Burdur Valiliği hakkında İdare Mahkemesi'nde dava açtım. Davayı kazanarak özürlü arkadaşımızın maaşını tekrar bağlattık. Bu benim için çok farklı bir duyguydu" diye konuştu. - Burdur

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title