Haberler

39. Toronto Uluslararası Film Festivali Başladı

Güncelleme:

Sinema dünyasının en prestijli organizasyonlarından Toronto Uluslararası Film Festivali (TİFF) başladı.

Bu yıl 39'uncusu düzenlenen festivalin açılışı, yönetmenliğini David Dobkin'in üstlendiği ve başrollerinde Robert Duval ve Robert Downey Jr.'ın oynadığı The Judge (Yargıç) filminin gösterimi ile yapıldı.

Gala nedeniyle festival alanını saatler öncesinde dolduran binlerce kişi, kırmızı halıda yürüyen Robert Downey Jr., Robert Duval, Vera Farmiga ve diğer sinema yıldızlarına sevgi gösterisinde bulundular. Hayranlarının tezahüratlarına karşılık veren ünlüler, onlarla fotoğraf çektirip, imza dağıttılar.

-İki ana cadde trafiğe kapalı-

Festival merkezinin bulunduğu King Caddesi ile Üniversite Bulvarı'nın bir bölümü, 14 Eylül tarihine kadar araç trafiğine kapatıldı. Caddeye masa ve sıralar konulurken, bölgedeki lokanta ve barlar da sokakta servis vermeye başladılar. Oscar'ın habercisi olarak da ünlenen festivalde 285 uzun ve 108 kısa metrajlı film gösterilecek. Festivale katılacağı açıklanan ünlülerin arasında Michael Douglas, Dustin Hoffman, Jennifer Aniston, Denzel Washington, Kate Winslet ve Kevin Costner gibi isimler de bulunuyor.

-Kış Uykusu, ustalar kategorisinde-

Festivale Türkiye'den bu yıl iki film katılıyor. Nuri Bilge Ceylan'ın Kış Uykusu filmi, TİFF'nin ustalar kategorisinde gösterime girecek. Kış Uykusu, 2014 Cannes Film Festivalinde Altın Palmiye ödülüne layık görülmüştü. Yönetmen Serhat Karaarslan'ın 16 dakikalık Dondurma filmi ise festivalin kısa metrajlı filmler bölümünde yer alacak. - Kanada

Kaynak: AA / Kültür Sanat

David Dobkin Toronto Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title