Haberler

35. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı

Tükiye'nin en çok okunan çocuk kitabı yazarlarından Muzaffer İzgü, TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım AŞ. tarafından Türkiye Yayıncılar Birliği iş birliğiyle düzenlenen 35. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı'nda okurlarıyla buluştu.

Tükiye'nin en çok okunan çocuk kitabı yazarlarından Muzaffer İzgü, TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım AŞ. tarafından Türkiye Yayıncılar Birliği iş birliğiyle düzenlenen 35. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı'nda okurlarıyla buluştu.

Beylikdüzü'ndeki TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde ziyarete açılan ve Anadolu Ajansının (AA) global iletişim ortağı olduğu fuarda, Bilgi Yayınevinin standındaki imza etkinliğine katılan İzgü, AA muhabirine yaptığı açıklamada, fuarda kitaplara ilginin yoğun olduğunu söyledi.

İzgü, gösterilen ilgiden dolayı çok mutlu olduğunu belirterek, "Okuyan bir toplum çocukla başlamalı. Çocuk okuru olmayan bir toplumun asla yetişkin okuru da olmaz." dedi.

Yazarlığın yanı sıra öğretmenlik yapmış olduğunu da dile getiren 83 yaşındaki İzgü, yazıp yayımladığı 154 kitabın 98'inin çocuk kitabı olduğunu aktardı.

"Okuyan insan düş kurar"

Muzaffer İzgü, geleceğe okur yetiştirmek adına çocuk kitapları yazdığını vurgulayarak, şu bilgileri verdi:

"Eğer çocuk okumazsa, çocukken yetişmezse, klasikleri de okumaz. Okuyan insan düş kurar. Düş kuran insanın beyni çalışmaya başlar. Beyin çalıştığı zaman soru sorar. Soru soran insan, artık sürünün koyunu değil, bir bireydir. Onun için insanlar kitap okudukça birey olur. Ben topluma diyorum ki 'Lütfen kitap okuyun. Televizyon dizilerinden, internetten biraz uzak durun'. Zaman öyle bir kavramdır ki zamanı komşudan isteyemezsiniz. Bakkal da satmaz, turşu gibi kuramazsın da. Zaman gitti mi gitti. Onun için zamanımızı iyi kullanalım. Oturun kitap okuyun ve düş kurun."

Türkiye'nin az okuyan bir toplum olduğunu söyleyen İzgü, "Eskiden de az okuyorduk. Ahım şahım okuyan batı ülkeleri gibi bir ülke değiliz. Ama Ortadoğu'nun da en çok okuyan ülkesiyiz. İran'a, Mısır'a, Suudi Arabistan'a bakın, onlardan çok fazla okuyan bir toplumuz. Ben bütün içtenliğimle söylüyorum ki bunu da Atatürk'e borçluyuz. O büyük insan, insanların okumalarını istedi. Yazıları Latinceye çevirdi." ifadelerini kullandı.

İzgü, kitap fuarlarının önemine de değinerek, şöyle devam etti:

"Kitap fuarı, yazarla okuru buluşturuyor. Yani kitap almasa bile okur, gelip sizinle sohbet edebiliyor. Gönül ister ki bu İstanbul fuarı gibi fuarlar birçok ilimizde olsun. Adana, Ankara, Bursa, Antalya gibi illerde böyle fuarlar göremezsiniz. Doğu Anadolu'da, Güney Doğu'da, Karadeniz bölgesinde hemen hemen hiç yok. Orta Anadolu'da hiç yok. Buralarda da ben bu tür fuarlar olsun istiyorum."

TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım AŞ tarafından Türkiye Yayıncılar Birliği iş birliğiyle düzenlenen fuar, yarın sona erecek.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Muzaffer İzgü Beylikdüzü İstanbul Türkiye Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title