Haberler

30 Ağustos Zafer Bayramı

İstanbul Valisi Vasip Şahin, 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü dolayısıyla resepsiyon verdi.

İstanbul Valisi Vasip Şahin, 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü dolayısıyla resepsiyon verdi.

Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen resepsiyonda Vali Şahin ile eşi Şeyma Şahin, gelen konukları kapıda karşıladı.

Programda konuşan Vali Şahin, Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde milletin ölüm kalım savaşının zaferle sonuçlandığını belirterek, Milli Mücadele'nin son büyük zaferi "30 Ağustos Başkomutanlık Meydan Muharebesi Zaferi"ni kutladı.

"30 Ağustos, 19 Mayıs'ta tutuşturulan hürriyet meşalesinin Dumlupınar'da zafer sancağına dikildiği muhteşem bir destandır." diyen Şahin, konuşmasına şöyle devam etti:

"Esarete, yağmaya boyun eğmeyen Türk milleti, 26 Ağustos 1071'den beri sahibi olduğu Anadolu topraklarına bir kez daha mührünü vurmuş, bir kez daha 'Ya istiklal, ya ölüm!' diyerek vatan idealini tüm dünyaya haykırmıştır. Milletimizin bütün dünyaya örnek olan mücadele azmi, Cumhuriyetimizin en büyük teminatıdır.

Bizler, vatanımızın ve milletimizin birliğini, dirliğini, bütünlüğünü muhafaza etmek adına hiçbir fedakarlıktan kaçınmayız. Dün de bugün de inanmış ve tek yürek olmuş Türk milletini durdurmaya kimsenin gücü yetmemiştir, yetemez. Bağımsızlığın bedelini bu millet dün de kanıyla ödedi, bugün de kanı ile ödemekten hiçbir şartta tereddüt etmemektedir. Hürriyetimiz, milletimizin cesaretine emanettir. Dün de böyleydi, bugün de böyledir.

Harici düşmanlar gibi dahili düşmanlar da milletin cesur göğsüne çarpıp paramparça olmuşlardır ve olacaklardır. 15 Temmuz darbe girişimi, bu hakikati bir kez daha gözler önüne sermiştir. Tarihin her döneminde işgali, zulmü ve zorbalığı reddetmiş milletimizin 15 Temmuz gecesinde bu hain maşaların oyunlarını tersine çevirmek için birlik, beraberlik ve dayanışma içinde verdiği mücadele, istiklal ruhunun ne kadar canlı olduğunun bir ifadesidir. Bizler hürriyete aşık bir milletiz. Bağımsızlık bu büyük milletin karakteridir ve bu karakterini ilelebet kaybetmeyecektir."

"Cumhuriyetimiz, bağımsızlık istek ve irademizin nişanesidir

İstiklal harbinin, Türk milletinin bağımsızlık tutkusunun şeref tablosu olduğunu ifade eden Vasip Şahin, "Bitti denilen, yenildi zannedilen millet, Mustafa Kemal Paşa'nın liderliğinde dimdik ayakta olduğunu dünya aleme ispat etmiştir. Cumhuriyetimiz, millet ve devlet olarak bizim bağımsızlık istek ve irademizin nişanesidir ama sadece bununla da sınırlı değildir. Cumhuriyet, emperyalist devletlerin zalim pençelerine düşen bütün mazlum milletlerin istiklal meşalesidir. Binlerce şehidimiz istiklal uğruna kara toprağa düşerken aynı zamanda bütün mazlumların haysiyetini savunmuştur." dedi.

Şahin, 30 Ağustos'un, esir milletlere örnek olduğunu, esaret altına düşmenin ve esir yaşamanın kader olmadığını ispatladığını söyledi.

Resepsiyona, şehit yakınları ve gazilerin yanı sıra, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Kadir Topbaş, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Musa Avsever, İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan'ın yanı sıra siyasi partilerin temsilcileri, sanatçılar, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, yabancı ülkelerin konsolosları ve çok sayıda davetli katıldı.

Programda, sanatçı Esat Kabaklı, 1. Ordu Komutanlığı Karma Bandosu ve İBB Mehter Takımı birlikte konser verdi.

Kaynak: AA / Güncel

Zafer Haftası Vasip Şahin Şeyma Şahin TSK Politika Güncel Haberler

title