Haberler

3. Uluslararası Tıp Öğrencileri Kongresi Başladı

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin düzenlediği "IMESCON (International Medical Student Congress) 3.Uluslararası Tıp Öğrencileri Kongresi" başladı.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi'nin düzenlediği "IMESCON (International Medical Student Congress) 3.Uluslararası Tıp Öğrencileri Kongresi" başladı.

Amisos Grand Otel'de düzenlenen ve OMÜ Sağlık Topluluğu tarafından desteklenen uluslararası kongreye; Rektör Yardımcısı. Prof. Dr. Şenol Eren, Tıp Fakültesi Başhekimi Prof. Dr. Mustafa Bekir Selçuk, Tıp Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Kenan Balcı, yurtiçi ve yurt dışından gelen öğretim üyeleri ve öğrencilerden oluşan 300'e yakın kişi katıldı.

Kongrenin açılış konuşmasını öğrenciler adına Caner Altan yaptı. Altan, "Düzenlediğimiz bu kongrede isimleri ülke sınırlarını aşmış pek çok değerli konuk hocamızla yan yana gelerek, gerek doktor gerekse bilim insanı kavramlarını masaya yatırmayı amaçlıyoruz" dedi.

Tıp Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Kemal Balcı, "Kongremize 300 yakın katılımcımız oldu. Bu yeterli bir sayı olmasına rağmen yabancı öğrenci ve öğretim üyesi sayımızın daha da artmasını temenni ediyorum. Kongremizde 20'ye yakın poster ve sunum gerçekleştirilecek. Bu sayıların artması da temennilerimiz arasında. Ayrıca Samsun'a ilk defa gelmiş yabancı konuklarımızın da kongremizden ve şehrimizden güzel paylaşımlarla ayrılmalarını istiyorum" diye konuştu.

Rektör Yardımcısı Prof. Şenol Eren ise konuşmasında Samsun'un önemli bir sağlık kenti olma yolunda ilerlediğinin altını çizdi. Eren, "Samsun bu konuda önemli aşamalar kaydetti. Aynı şekilde OMÜ Tıp Fakültesi de öyle. Tıp Fakültemiz TUS sınavlarında gayet başarılı bir grafik çiziyor. O yüzden Samsun'da tıp öğrencisi olmak ayrıcalıktır diye düşünüyorum. Dolayısıyla üniversitemizin tıp hocalarına gönülden teşekkür ediyorum. Kongremize katılmış öğrenciler birbirleriyle fikir alışverişinde bulunacak, meslekleriyle ilgili yeni bilgiler edinecekler. Kongreye katılan değerli hocalar önemli mesleki deneyimlerini aktaracaklar ve sizlere de bu deneyimlerden müspet şekilde faydalanmanın yolunu açacaklar" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından kongrenin ilk açılış dersini OMÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mustafa Bekir Selçuk verdi. Selçuk özellikle öğrencilere dönük yaptığı konuşmasında "geçmişten bugüne tıp eğitiminin geçirdiği aşamaları, mesleğin pratik ve teoride taşıdığı zorlukları, meslek sevgisi ve etiğini" ilgi çeken anılarını paylaşarak anlattı.

10 Mayıs'a kadar sürecek kongrede 20 kadar sözel ve poster sunum gerçekleştirilecek. Kongrenin son günü katılımcılar Samsun'u gezme şansı bulacaklar. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Mustafa Bekir Kenan Balcı Samsun Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title