Haberler

3. Uluslararası Rumi Çocuk Spor Oyunlarının Açılış Töreni Yapıldı

Konya'da, 23 farklı ülkeden 377 sporcunun katılımıyla yapılacak olan 3.Uluslararası Rumi Çocuk Spor Oyunlarının açılış töreni yapıldı.

Konya'da, 23 farklı ülkeden 377 sporcunun katılımıyla yapılacak olan 3. Uluslararası Rumi Çocuk Spor Oyunlarının açılış töreni yapıldı.

Selçuklu Belediyesi Uluslararası Spor Salonu'nda düzenlenen programa, Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ömer Ersöz, Konya Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Fatih Yılmaz, Vali Yardımcısı Tayyar Şaşmaz, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Selçuklu Kaymakamı Ali Rıza Çalışır, Meram Kaymakamı İrfan Kenanoğlu, çok sayıda sporcu, davetli ve sporsever katıldı.

Program saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Açılış konuşmasını yapan Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, "Dünyada, çocuklarına bayram armağan edilmiş, çocukları için bayram tertiplenen ender ülkelerinden bir tanesi belki de tekiz. Konya'da 3 yıl önce başlatılan Uluslararası Rumi Çocuk Spor Oyunları'nın devamının sağlanmasına katkıda bulunan herkese teşekkür ediyorum. Temennim odur ki, başarıyla gerçekleştirilecek spor müsabakalarından sonra tüm ülke kafilelerinin mutlu, huzurlu, sağlıklı, sıhhatli bir şekilde ülkelerine geri dönmesidir" dedi.

Konya Valisi Aydın Nezih Doğan da, "Burada önemli olan gönül. Biz bu arkadaşlarla, bu kurumlarımızla sadece mali yardımlarla

değil aynı zamanda geniş ölçüde gönül de bulduk. Konyalılara ayrıca teşekkür ediyorum. Söz gönülden açılmışken Hz. Rumi dünyada üç temel şey vardır diyor. Bunlardan bir tanesi ilahi aşk diğeri barış ve hoşgörü. Aslında sporda da aynıları var. Çocuklarımız Rumi adına düzenlenen bu organizasyonda dünyaya sevgi verecekler, barış mesajı verecekler ve hoşgörünün nasıl bir şey olduğunu anlayacaklar" diye konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından 3. Uluslararası Rumi Çocuk Spor Oyunlarına katılan ülkelerin tören geçişi yapıldı. Protokol üyeleri, tören geçişi sırasında katılımcıları ayakta alkışladı. Tören geçişinin ardından Kosova Kafilesinden sorumlu Mehmet Yarar, Konya Valisi Aydın Nezih Doğan'a hediye verdi. Hediyenin verilmesinden sonra Konya Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı gösterisini yaptı. Mehter Takımının gösterisinin ardından Selçuk Üniversitesi Öğretim Görevlisi Kadir Ersan Bilgin'in nezaretinde hazırlanan Selçuk Üniversitesi Halk Oyunları Topluluğu gösterisini yaptı. Halk Oyunları Topluluğu'nun gösterisinden sonra da protokol üyeleri, sporcularla birlikte fotoğraf çektirdi.

3. Uluslararası Rumi Çocuk Spor Oyunları, 19-24 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek. - KONYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Mehmet Baykan Nezih Doğan Aydın Konya Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title