Haberler

Yeniden cezaevine girecek olan Çilem Doğan'ın ilk sözleri: Bu kararla beni değil 8 yaşındaki kızımı hapsettiler

Güncelleme:

2015 yılında Adana'da kendisini dövüp fuhşa sürükleyen kocası Hasan Karabulut'u öldüren Çilem Doğan, 50 bin lira kefaret karşılığında serbest bırakılmıştı. Doğan hakkında yerel mahkemenin verdiği 15 yıl hapis cezası bugün Yargıtay tarafından onandı. Yeniden cezaevine girecek olan Doğan, "Bu kararla aslında beni değil 8 yaşındaki kız çocuğumu hapsettiler. Biz kadınlar kirpiğimiz yere düşmesin diye omuz omuza mücadeleye devam edeceğiz. Kızım siz kadınlara emanet." dedi.

Çilem Doğan, 2013'te evlendiği 1 çocuğunun babası Hasan Karabulut'u, şiddet gördüğü ve kendisini fuhşa sürüklemek istediği gerekçesiyle 8 Temmuz 2015'te tabancayla vurarak öldürdü. Tutuklanan Çilem Doğan, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle yargılandığı Adana 10'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'tahrik ve iyi hal indirimi' ile 15 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

50 BİN TL KEFARETLE SERBEST KALMIŞTI

Çilem Doğan'ın avukatı, müvekkilinin uygun görülecek adli kontrol tedbirleriyle tahliye edilmesi için talepte bulundu. Mahkeme heyeti ise Çilem Doğan'ı 20 Haziran 2016'da 50 bin TL kefaletle tahliye etti. Dava ise Yargıtay'a gönderildi.

YENİDEN HAPSE GİRECEK

5 yılın ardından bugün Doğan'ın 15 yıl hapis cezası Yargıtay tarafından onandı. Kararla birlikte Doğan, yeniden cezaevine girecek.

"8 YAŞINDAKİ ÇOCUĞUM SAHİPSİZ KALDI"

Hapis cezasının onanmasının ardından konuşan Çilem Doğan, "Bu kararla aslında beni değil 8 yaşındaki kız çocuğunu hapsettiler. Erkek adaletten bir şey beklemedik. Yine bizi yanıltmadı. Biz kadınlar "kirpiğimiz yere düşmesin" diye omuz omuza mücadeleye devam edeceğiz. Kızım siz kadınlara emanet. Kadın mücadelesi kazanacak." dedi.

Yeniden cezaevine girecek olan Çilem Doğan'ın ilk sözleri: Bu kararla beni değil 8 yaşındaki kızımı hapsettiler

Doğan'ın avukatı İsa Ayanoğlu ise alınan kararı Ceza Genel Kurulu'na taşıyıp karar düzeltme talep edeceklerini ve bu durumun adil olmadığını belirterek, kararın erkek şiddetini cesaretlendireceğini ifade etti.

Kaynak: Haberler.com / Gözde Nur Bayar - 3.Sayfa

Çilem Doğan Adana Haberler

500

Yorumlar (8)

Çınar Saraç:

Fuhuşa zorlama yoktur emin olun , Adana’da bu işi eşi ile yapan çok insan var , aralarında ne sorun geçti bilemem adamı öldürmüş dışarda geziyor 15 sene bile az , eğer öyleyse gidecektin polise devlete sığınacaktın , bu habere ilk zaman da bile inanmadım bu haberi görünce sevindim karar doğru ama 15 sene az

28
107
yanıtYanıtla
tarafsızgörüş:

Geçmişimizi kötüleyip Laik Avrupa düzeniyle övünürken çok beter bir duruma geldik yozlaştık

16
38
yanıtYanıtla
Berkay Xihan:

Kardeşim siz iyi misiniz ? Laik düzenle bunun ne ilgisi var ? Kadınlar, çocuklar öldürülürken de böyle yorum yapıyor musunuz ? Hemen kendi fanatik fikirlerinizi bulaştırmayın sağa sola. Ayıptır!

yanıt20
yanıt12
Murat ÖREN:

Evladı varken ve durup dururken hafif bir tahrik ile kocasını öldürerek yuvasını parçalayacağına inanmıyorum. İşkence ve şiddet gören tüm kadınların kendilerini savunma hakları vardır. Her gün onlarca kadın çocuk cinayeti olurken Devletin bile engelleyemediği durumlar yaşanıyor. Hukuk şuna hükmediyor Öldürdün ve ceza alman gerekiyor. Öldürmeseydin eninde sonunda seni şiddetle işkence ile yok edecekti demiyor. En mantıklı ceza kadının evinde çocuğu ile birlikte gözetim altında bulundurulmasıydı.

42
8
yanıtYanıtla
mehmet ahmetoğlu:

yine olay çarptırılmış, cinslerin kavgasına dönüşmüş falan filan. adamı öldürmüşsün bunun kadını erkeği mi olur !!??

27
8
yanıtYanıtla
Berkay Xihan:

Kadın kocasını bir sebepten ( Kaldı ki bir kadının çocuğunun babasını öldürecek kadar gözünün dönmesini ne onaylıyorum ne de anlayabiliyorum çünkü neler yaşandı bilmiyoruz ama kadın için hiç kolay bir şey olmadığını tahmin ediyorum.) öldürmüş. Tabii ki birini öldürdüğü için ceza almalı ama anlayamadığım şey 50bintl ile dışarı çıkarıp tekrar içeri almak ne oluyor ? O çocuk ne olacak ? Keşke ev hapsi cezası verilseydi hem kadın çocuğundan kopmazdı. Ne bileyim ben garipsedim kararı.

21
5
yanıtYanıtla
Bunakonus:

polise gittikten sonra adam gelip oldurseydi ne olacakti cinar

13
7
yanıtYanıtla
tarafsızgörüş:

cinayeti işleyen ceza evine gidiyor kadın erkek farketmez.

yanıt10
yanıt6
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title