Haberler

Vanlı annelerin evlat nöbeti bir yaşında

Güncelleme:

Vanlı annelerin evlat nöbeti bir yaşında Vanlı anneler: "Anneler kazanacak, HDP kaybedecek" Çocukları terör örgütü PKK tarafından dağa kaçırılan ailelerin geçtiğimiz yıl şubat ayının son haftasında başlattığı evlat nöbeti bir yılını tamamladı.

Vanlı annelerin evlat nöbeti bir yaşında

Vanlı anneler: "Anneler kazanacak, HDP kaybedecek"

VAN - Çocukları terör örgütü PKK tarafından dağa kaçırılan ailelerin geçtiğimiz yıl şubat ayının son haftasında başlattığı evlat nöbeti bir yılını tamamladı.

Evlatları terör örgütü PKK tarafından dağa kaçırılan ailelerin Diyarbakır'da başlattığı eylemin ardından Van'daki aileler de HDP il binası önündeki eylemlerini sürdürüyor. İlk olarak Diyarbakır'da eylemlere katılan Vanlı anne Nazlı Sancar, yaşadığı şehirde de eylem başlattı. Vanlı annenin evlat eylemine çok sayıda aile de destek verdi. Bir yılını tamamlayan evlat nöbetinde Van, Hakkari ve Muş aileleri bir araya geldi. Muradiye Şelalesi'nde bir araya gelen aileler, verdikleri evlat mücadelesini bir yıl değil bir ömür sürdüreceklerini ifade etti.

PKK tarafından 13 yaşında dağa kaçırılan kızı Şeyma için eylemde olan anne Nazlı Sancar, Muş ve Hakkari annelerine teşekkür ederek, "Bugün Muş ve Hakkari anneleri bize desteğe geldiler. Bin yıl da geçse biz bu mücadeleden asla vazgeçmeyeceğiz. Yılmadan, yorulmadan biz bu mücadelemizi sürdüreceğiz. Bu bir evlat mücadelesidir. Biz hakkımız olan evlatlarımızı HDP'den, PKK'dan istiyoruz. Sonuna kadar biz bu mücadelemizi sürdüreceğiz. Evlatlarımızı HDP'den PKK'dan alacağız. İlk günde söyledim, biz kararlıyız. Hakkımız olan evlatlarımızı almadan geri adım atmayacağız. Bu mücadele tek Şeyma için değil, dağdaki bütün çocuklar için bu mücadeleyi veriyoruz. Tek bir çocuk dağda kalana kadar bu mücadele devam edecek. HDP sanmasın ki bu aileler kararsızdır. Hepimiz de kararlıyız. Biz kefenimizi koltuğumuzun altına koyarak bu mücadeleye gelmişiz. Bir yıldır Van'da bu mücadeleyi veriyorum. Her gün beni tehdit ediyorlar, ama ben boynumu eğmiyorum. Onlardan korkmuyorum. Haklı mücadelemden asla vazgeçemem. Benim ciğerimi söküp götürmüşler. Bütün fakir fukaranın çocuklarını götürmüşler. Bizim çocuklarımızı getirsinler. Biz HDP'yi ve PKK'yı istemiyoruz. Bu çocukların hayallerini çaldılar. Öğretmen, hemşire, savcı, doktor olacaklardı. Niye bu çocukların ellerinden kalem alıp silah verdiler? Niye gidip Amerika'ya, İsrail'e uşaklık yapsınlar. Biz istemiyoruz. Bizim çocuklarımızı geri versinler. 3 yıldır bu mücadeleyi veriyoruz. HDP milletvekillerinin çocukları nerede bizim çocuklarımız nerede? Bizim çocuklarımızı dağda, mağarada kurşunların önüne atıyorlar, kendi çocuklarını özel kolejlerde okutuyorlar. Rabbim kabul etmesin. Bizim çocuklarımızı versinler. Biz bu mücadeleden asla vazgeçmeyeceğiz. HDP ve PKK ile 11 yıldır savaşan bir anneyim" dedi.

"HDP ve PKK annelerin gözyaşlarında bulacaktır"

Nazlı Sancar'ın gelini Hividar Sancar ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçmiş doğum gününü kutlayarak, mücadelelerinde kendilerine verdiği destekten dolayı teşekkür etti. Sancar, "2 yıl Diyarbakır'da sürdürdüğümüz mücadelenin sonunda aldığımız bir kararla bunu Türkiye'nin dört bir yanına yaymaya karar verdik. Van'da başlattığımız nöbeti 365 gündür yağmur çamur demeden dik duruşumuzla devam ettirdik. Bugün itibariyle Van anneleri olarak birinci yılımıza girdik. Bu süreç boyunca çok zorlu zamanlardan geçtik. Kimi zaman tehditlere maruz kaldık kimi zaman ise iftiralara. Sadece Van anneleri değil, Diyarbakır, Muş ve Hakkari anneleri 'HDP önünde parayla oturtulmuş' dediler. Verdiğimiz mücadeleden dolayı bizi kınadılar. Şunu söylemek isterim ki kimseden bizleri anlamalarını istemiyor. Anne olan, baba olan herkes zaten bizi anlar. Yüreği yanmış anne ve babalar olarak tek isteğimiz ve arzumuz, evlatlarımıza kavuşmamızdır. HDP ve PKK annelerin gözyaşlarında bulacaktır. 1. yılımızda ayrıca şöyle bir şey vurgulamak isterim, 12 Şubat tarihinde 6 siyasi partinin genel başkanı yuvarlak masa etrafında oturup devleti çekiştirebiliyorlar da neden bir gün o masanın etrafında şu yüreği yanan anneleri evlatlarına kavuştururuz diye oturmuyorlar. Sizleri bir kere daha vicdanınızla baş başa bırakıyoruz. Van Valisi Mehmet Emin Bilmez'e bu ince fikrinden dolayı teşekkür ederiz. Bizi yalnız bırakmayan basın mensuplarına ve kolluk kuvvetlerine ayrıca teşekkür ediyorum. Verdiğimiz her mücadeleyi zaferle noktalama umuduyla tekrar hepinizi saygıyla selamlıyorum" ifadelerini kullandı.

"Bunlar Kürtlerin düşmanıdır"

Muş'tan Vanlı annelere destek için gelen Şemsettin Özcan da, "Muş'tan Vanlı annelere destek için geldik. Bir çocuk dağda kalana kadar hepimiz kar kış demeden eylemimize devam edeceğiz. Onların çocuklarının durumlarını da görüyorsunuz bizim çocukların durumlarını da görüyorsunuz. Onların çocukları nerede, bizimkiler nerede. Bizim çocukları götürmüşler dağın başında Amerika'ya mı İsrail'e mi vermişler bir bilgimiz yok. Onların çocuklarının fotoğraflarını da görüyorsunuz. Yetmezmiş gibi 'biz Kürtleri savunuyoruz' diyorlar. Bunlar Kürtlerin düşmanıdır. Kürt'le ilgileri yoktur" diye konuştu.

"HDP ve PKK diye bir şey kalmayacak, bitireceğiz"

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinden gelen Leyla Çiftçi ise 2 seneden beri Şemdinli'de eylem yaptıklarını hatırlatarak, "Bir kaynımı şehit ettiler, bir kaynımı da dağa kaçırdılar. Biz Van annelerine desteğe geldik. Allah'ın izniyle devletimizin gücü ile HDP ve PKK diye bir şey kalmayacak, bitireceğiz. Türkiye'nin bir terör sorunu vardır. Kürtlerle ilgili ayrım yapan da terör örgütüdür. Kürtlere yaşam hakkı tanımayan da PKK'dır. Sonuna kadar mücadelemize devam edeceğiz. Hakkari'de geç bırakmadılar. ya dağda ya toprağın altındadır. Başlarım onların Kürdistan davasına. Anneler kazanacak, HDP kaybedecek" şeklinde konuştu.

Bir araya gelen anneler, babası vefat eden Van Valisi Mehmet Emin Bilmez'e de gazeteciler aracılığıyla başsağlığı dileyerek dua ettiler.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa

Halkların Demokratik Partisi Van PKK 3.Sayfa Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
title