Haberler

16 yaşındaki çocuk, canlı yayın açıp "Allah'ın yanına kavuşmak istiyorum" diyerek kendini astı

Güncelleme:

Sultanbeyli'de yaşayan 16 yaşındaki Hasan Can Aşkın, ormanlık alanda sosyal medya üzerinden canlı yayın yaptıktan sonra ağaca astığı iple intihar etti. Gencin yayın esnasında "Kesinlikle aile baskısından intihar etmiyorum. Annem ve babamı çok seviyorum. Onlardan ayrılacağım için şu an üzülüyorum. Benim intihar etmemdeki tek sebep Allah'ın yanına kavuşmak istiyorum" dediği öğrenildi.

Sultanbeyli'de Turgut Reis Mahallesi mevkiinde bulunan ormanlık alanda dün 18.00 sıralarında Hasan Can Aşkın (16), sosyal medyada canlı yayın yaparak intihar edeceğine dair söylemlerde bulundu.

"ALLAH'IN YANINA KAVUŞMAK İSTİYORUM"

Yayında ağaca asılı ipi gösteren Aşkın, "Selamlar arkadaşlar bu son videom, son günüm. Şaka değil bu video, gerçekten intihar ediyorum. Polislerin cesedimi daha kolay bulabilmesi için direkt konumu söyleyeyim. İstanbul Sultanbeyli ormanda şu an intihar ediyorum. Kesinlikle hiçbir aile baskısından intihar etmiyorum. Annem ve babamı çok seviyorum. Onlardan ayrılacağım için şu an üzülüyorum. Benim şu an intihar etmemdeki tek sebep Allah'ın yanına kavuşmak istiyorum. Küçüklüğümden beri kendimi bu dünyaya ait hissetmiyorum. Annem ve babamı çok seviyorum, intihar etmemde annem ve babamın hiçbir etkisi yok. Benim yüzümden onlara bir şey olursa ben cehennemde yanacağım. Beni seven tanıyan herkesten bir ayet bile olsa Kur'an okumasını istiyorum. Kur'an okuyanlar daha kolay cennete gidiyor" ifadelerini kullandı.

Sosyal medyada yayın açıp ' Allah'ın yanına kavuşmak istiyorum' diyerek intihar etti

CANSIZ BEDENİNİ BULDULAR

Sosyal medyada Hasan Can Aşkın'ın yayınını gören polis ekipleri videoda belirtilen yere geldiklerinde 16 yaşındaki gencin cesediyle karşılaştı. Olay yeri inceleme ekipleri bölgede uzun süre inceleme yaptı. Yapılan incelemenin ardından talihsiz gencin cenazesi morga kaldırıldı. Polis olayla ilgili çalışma başlattı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa

Haberler

500

Yorumlar (11)

Ömürcan Ekinci:

Madem Allaha kavuşmak istiyordun o zaman ben vakit namazını kılsaydın. Allaha en yakın an secde anıdır. İntihar edenin cehenneme gittiğini kimse sana demedi mi....

106
19
yanıtYanıtla
Cem Polat:

Hz. Peygamber'in, bıçakla kendisini öldüren kimsenin cenaze namazını kıldırmadığı nakledilir. Ancak bu olay, intihar edeni cezalandırmak ve başkalarını böyle bir fiilden menetmek amacına yöneliktir. (el-Askalânî, Bulûgu'l Merâm, terc. A. Davudoğlu, İstanbul 1970, II, 276-277).

yanıt23
yanıt10
Ali Kaya:

İntihar eden cennete gitmez Allah mustahakını versin yaşamak gibisi varmı.

68
27
yanıtYanıtla
Eğrioturdoğrukonuş:

Allaha inanıyorsan intihar etmezsin. Allah can almayı yasakladı kendini bile öldürse4n cinayet işlemiş olursun Allah katında. İslam kusursuzdur kusurlu olan insanoğlu dur... Öğrenin araştırın

60
30
yanıtYanıtla
corci:

enayi

28
60
yanıtYanıtla
kahraman coşkun:

yorumlara bakınca kanım dondu. cocuk 16 yaşında. dogruyu yanlışı ayırd edemeyecek kadar küçük. bari acılı ailesine ızdırap etmeyin. o kadar çok biliyorsunuz ya islamı. vefaat edenin arkasından konusmakta ailesine ızdırap cektirmeninde günah oldugunu siz biliyormuydunuz.

78
5
yanıtYanıtla
Serdar Akdeniz:

Allah'a kavuştun kardeşim. Ama gazabına kavuştun tebrik ederim. Kendi canına bile kıyamazsın...

55
12
yanıtYanıtla
Hek Tor:

Tamam da bu olayın haber niteliği ne? Mutlu son işte. Onlar ermiş muradına biz çıkalım kerevetine demekten başka ne olabilir ki... Allah tüm böyle mutluluk düşünenlerin yardımcısı olur inşallah, maşallah, amin.

1
11
yanıtYanıtla
Erol Eken:

Allah sizi bildiği gibi yapsın bir çocuğun intihar etmesine böylemi cevap verilir belli ki pisikolijik yada psikiyatrik problemleri var bunu normal şartlarda yapmaz yapamaz belli ki anormal bir durum var Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun Allah yakınlarına sabır ihsan eylesin.

7
2
yanıtYanıtla
Figen Bozkurt:

Acılı , yaslı ve bir o kadar da kafası karışmış yakınlarına Allah tan İyilik Güzellik Afiyet diliyorum Mekânı Cennet Olur İnşaallah...

1
1
yanıtYanıtla
Tüm 11 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title