Haberler

Vali, atık toplarken gördüğü aile için aracını durdurup talimat verdi: Her türlü ihtiyacını karşılayın

Güncelleme:

Kent gezisi esnasında 2 çocuğuyla birlikte atık toplayan Suriyeli kadını gören Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, koruma aracını tahsis edip evlerine gönderdiği ailenin her türlü ihtiyacının giderilmesi talimatını verdi.

Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, kent gezisi esnasında gördüğü 2 çocuğuyla birlikte atık toplayan Suriyeli kadının tüm ihtiyacının giderilmesi için talimat verdi. Vali Erin koruma aracını da tahsis ederek ailenin evine götürülmesini sağlarken, "Evlerindeki ihtiyaçlarını karşılayabilecek gücümüz kudretimiz var. Zaten Urfalılar bunu yapar. O ailemizi de takip edeceğiz" dedi.

Vali Abdullah Erin ve İl Emniyet Müdürü Selçuk Doğuş dün akşam kentte yaptığı esnaf ziyareti sırasında, 2 çocuğuyla birlikte atık toplayan Suriyeli bir kadını gördü. Çocukları atık aracına bindiren ve çöplerden atık kağıt toplayan kadına sahip çıkan Vali Erin, ailenin ihtiyaçlarının giderilmesi için Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne talimat verdi. Suriyeli kadınla Arapça sohbet eden Erin, kadının sıkıntısını dinledikten sonra koruma aracını tahsis ederek ailenin evine gitmesini sağladı. Suriyeli kadının atık toplama aracı ise koruma aracına bağlanarak götürüldü.

Vali, atık toplarken gördüğü aile için aracını durdurup talimat verdi: Her türlü ihtiyacını karşılayın

"TALİMAT VERDİM O AİLENİN TÜM İHTİYACI KARŞILANACAK"

Şanlıurfa'da 400 bine yakın Suriyelinin misafir edildiğini belirten Vali Erin, "Urfa bu Suriyeli kardeşlerimize Cumhurbaşkanımızın o tavsiyesini emir telakki edip 10 seneye yakın bir süredir ev sahipliği yapıyor. Büyük bir özveri ve fedakarlık örneğidir. Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir örnek yoktur. 2 milyon nüfuslu şehirde neredeyse nüfusun 4'te 1'i oranında Suriyeli kardeşimizi misafir etmeye devam ediyoruz. Özellikle son dönemlerde Suriyeli hanım kardeşlerimizin bir kısmının caddelerde ve sokaklarda biraz önce gördüğümüz gibi ufak çocuklarıyla birlikte atık toplayarak geçimini sağlamaya çalıştığını gördük. Özellikle bu konuda çok hassasız" dedi.

Vali, atık toplarken gördüğü aile için aracını durdurup talimat verdi: Her türlü ihtiyacını karşılayın

"GEREKLİ TALİMATLARI VERDİM"

Açıklamasının devamında "Çocukların yeri sokaklar değildir" diyen Vali Erin şöyle devam etti: "Özellikle o kadar küçük çocuklar sokaklarda değil evlerinde büyümelidir. Suriyeli de olsa o kardeşlerimize ve çocuklara sahip çıkmak durumundayız. Gerekli talimatları verdim. Hiçbir şekilde hanım kardeşlerimizin o çocuklarla birlikte öyle çalışmasını istemiyoruz. Evlerindeki ihtiyaçlarını karşılayabilecek gücümüz kudretimiz var. Zaten Urfalılar bunu yapar. O ailemizi de takip edeceğiz. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürümüze gerekli talimatı verdik. O aileyi düzenli olarak takip edecekler."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / 3.Sayfa

Abdullah Erin Selçuk Doğuş Şanlıurfa Haberler

500

Yorumlar (202)

insan olun:

tabikide kendi ülkemizdede var bu insanlar ama o çöpün içinde iki çocuk varya bukadar gaddar olmayın ne fark eder suriyeli yada yahudi yada esmer . . iki çocuk daha kurtulmuş ne güzel birşey diye sevinin aile sorumsuz olmuşsa çocuklarmı bedel ödeyecek. .

357
139
yanıtYanıtla
Insan:

En güzel yorum için tsklr

yanıt91
yanıt27
realist:

Onlar cocuk hemen baslamayin gaddarliK yapmayin.Cocuk yahu cocuk. Cani oynamak ister,cikolata ister, baska cocuklarin ayakkabisindan ister, cocuklugunuzu dusunun hicmi birseylere gibta ederek bakmadiniz. Az kendinize gelin. iyi insan olmak paylasmakla olur. Sereflli olmak serefsizlere karsi durmakla olur. ilahiki parasi olana beylik vermem cunku beylik her seye hosgoru ve adaletli olmakla olur. O yuzden hosguru ve adaletli olalim..

112
50
yanıtYanıtla
Nil:

Sokakta birsürü çöp karıştıran çocuk var insan önce kendi vatandaşına yardım etmelidir .

25
113
yanıtYanıtla
Tarafsız:

Allah hayrını kabul etsin diyeceğine eleştiren bir insan , ruhsuz ve vicdansızdır

yanıt72
yanıt16
Tarafın belli boş yapma:

Ruhsuz ve vicdansız diye yargılamak haddine düşmemiş. Dogru söze ne hacet. Nil seni ayakta alkışlıyorum. Olayın tam bir özetini yapmışsın.

yanıt10
yanıt30
Yorum yapmak için yorum yapma:

''''Boş yapma'' '' Tarafın belli'' demenden asıl senin kafa yapın belli oluyor. Vali reklam için yapmıştır, yapmamıştır bilemem ama iyi bir şey yapmış. Bunu hemen yok Türk vatandaşlarına niye yardım edilmiyor a çevirmek mantık dışı. Durumu bu derece kötü bir Türk aile varsa zaten vatandaş olduğu için hukuken daha fazla hakka sahip. Olay zaten sokakta zor durumda birini görüp ona yardım etmekten ibaret. Ne yapsaydı adam hemen bana zor durumda bir Türk aile bulun ona da yardım etmeliyim mi deseyd

yanıt1
yanıt0
Zal65:

Açın mazlumun dini dili ırkı sorulmaz burda bazı cahil beyinsiz ukala sereften yoksun isim vermicem(Nil ve tarafın belli. İş yapma)kişiler halen ırkçılık ve kafatascilim yapıyorlar.

yanıt0
yanıt0
Dobra milli:

Türklerden şeytan görmüş gibi nefret eden suriyelileri ölsem sevmeyeceğim! Onların arasında çok lüks bir hastanede 3 yıl çalıştım. Ne nankörler ne kin dolu yaratık olduklarını bilseydiniz bu yardımlar sizin yüreğinizi de kanatırdı! Allah görüyor ona sitem ediyorum bunların nankörlüğünü. Ülkemin canım vatanımın arkasından konuşana acımam yoktur. Açlıktan geberrse gözünün yaşına bakmam. Nankörler. Be istisna yok! Hem arapça hem türkçe konuşabiliyorsanız aralarına sızın, fikir alışverişi yapın. Türkiyeyi öven minnet duyan bir Allahın kulu çıkarsa aralarından kolumu keseceğim. Nokta. Benim içimde kanayan yara bu suriyeliler. Sadece onlar değil ıraklılar da, libyalılar da çoğu Türkiye düşmanı! Türkün Türkten başka dostu yok kim dediyse heykeli dikilmeli. Resmen koynumuzda yılan besliyoruz. Yarın öbür gün savaş çıksa, dışardan korkmuyorum içerden korktuğum kadar! Bunlar bin türkün kellesini bir paket malboruya satar. Öyle de dini imanı para insanlar şu şamlılar. Tüm kazançları haram ve soygunculukla, zina içki esrar ne ararsanız var hepsinde. Allahından bulmuşlar zaten. Allah ülkemi Türkiyemi yabancılardan korusun! Bu kadar.

117
21
yanıtYanıtla
Zky:

Helal olsun sana vali bey bir şehir masa başında oturarak yönetilmez umarım diğer valiler de sizi örnek alır.

105
21
yanıtYanıtla
Tüm 202 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title