Haberler

RTÜK'ün Kızıl Goncalar'a verdiği cezanın gerekçesi belli oldu! Börek sahnesi başlarını yakmış

Güncelleme:

RTÜK, FOX TV'de yayınlanan ve tepkilerin hedefi olan Kızıl Goncalar dizisine para ve 2 program durdurma cezası verdi. RTÜK'ün CHP'li üyesi Tuncer Keser, verilen cezanın bir gerekçesinin de dizideki börek sahnesi olduğunu söyledi.

RTÜK, tarikat ve cemaatleri konu aldığı için seyircilerin tepkisini çeken Kızıl Goncalar dizisine ceza verdi. Üst kurul, dizi ile kanal için toplumun milli ve manevi değerlerine aykırılıktan idari para ve 2 kez program durdurma cezası verdi. Kızıl Goncalar dizisine ceza verilmesinin sebeplerinden birinin, dizideki börek sahnesi olduğu açıklandı.

BÖREK SAHNESİNDEN DOLAYI CEZA ALDILAR

CHP'nin RTÜK üyesi İlhan Taşçı, RTÜK'ün FOX TV ve diğer televizyon kanallarına verdiği cezaları paylaştı. X hesabından paylaşım yapan Taşçı, "RTÜK tarikat ve cemaatlere boyun eğdi! Tarikat ve cemaatlerin iç yüzünü kurgusal olarak anlatan Kızıl Goncalar dizisine toplumun milli ve manevi değerlerine aykırılıktan Üst Kurul % 3 idari para 2 kez de program durdurma cezası verdi" ifadelerini kullandı.

RTÜK'ün CHP'li üyesi Tuncer Keser, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, Kızıl Goncalar'a ceza verilmesinin nedenlerinden birinin dizideki 'börek sahnesi' olduğunu belirtti.

RTÜK'ün Kızıl Goncalar'a verdiği cezanın gerekçesi belli oldu! Börek sahnesi başlarını yakmış

BÖREK SAHNESİNDE NE OLUYOR?

Kızıl Goncalar dizisinde 'Faniler' adlı tarikata bağlı bir börekçinin, "has tereyağı" sloganıyla satış yapmasına karşın ürünlerinde kalitesiz bir yağ çeşidini kullandığını gösteren bir sahne ekrana geldi. Börekçide işe başlayan Meryem (Özgü Namal) bu duruma tepki göstererek İdris Efendi'ye "Kutuların üzerindeki yazıları değiştirmeniz lazım. Orada 'has tereyağlı' yazıyor" diyor. İdris Efendi de" Topla pılını pırtını seninle mi uğraşacağız? Bana kadın başıyla ticareti öğretiyor" diyerek bağırıyor. Dizinin diğer bölümünde ise hile yapan börekçi, tarikatın lideri "Efendi Hazretleri"nin kararıyla cezalandırılıyordu.

RTÜK'ün Kızıl Goncalar'a verdiği cezanın gerekçesi belli oldu! Börek sahnesi başlarını yakmış

RTÜK'ün Kızıl Goncalar'a verdiği cezanın gerekçesi belli oldu! Börek sahnesi başlarını yakmış

Kaynak: Haberler.com / Ecem Altan - 3.Sayfa

Kızıl Goncalar Fox Tv Fox Televizyon Magazin Haberler

500

Yorumlar (22)

Hamit Gündoğdu:

Ne garip 20 yıla yakındır Tv'de dizi seyretmiyorum. İlk defa kaliteli ve gerçekleri anlatan bir dizi seyretmeye başladım ve engellemeler vardı. Dizi gerçekleşecek ve o zemine uygun adımların temel atılmaya çalışıldığı bir ülke gerçeğinden bahsediyor. Dizide kenddilerini görenler ne çokmuş ülkemde. Cumhuriyete sahip çıkmamız çok ama çok önemli.

266
224
yanıtYanıtla
Onur Aktaş:

kurtlar vadisinde bıraktın galiba :)

yanıt45
yanıt13
Anonim:

Gerçekleri Gün Yüzüne Çıkarıyorlar Diye Durdurmaları Komik .d

242
162
yanıtYanıtla
Dudu KurtuluşMazak:

Dizide aykırı hiçbir şey yok. Gerçeği karşıda görmek zorlarına gidiyor

239
143
yanıtYanıtla
Güray Dilli :

E, daha ne isteniyor. Gerçek yağ kullanılmasını istemenin neresi suç. Gerekçe böyle olmaz

225
50
yanıtYanıtla
Cengizhan Çakmaz:

Tamam böyle insanlar çok var, ancak sürekli böyle İslam adını kirletmeye çalışmak ve muhafazakar kesimi kötülemek amacıyla diziler yapılıyor(kızılcık şerbeti, ömer vb.) amaçları belli aslında da insanlar izliyor işte yazık.

139
109
yanıtYanıtla
Mehmet Vatandaş:

bu işlenen konular İslam'da var mı ki İslam'ın adı kirlensin, tam tersine İslam adı altında yapılan şarlatanlıkları ortaya koyuyor

yanıt80
yanıt36
Luckyboom:

TÜİK, RTÜK, vb. kurumlarda bu kararlara imza atan yetkililer verileri toplumdan saklama, manipüle etme, basın ve yayın özgürlüğünü kısıtlama gibi suçlar işlemekte. Başka ülkede olsa belki geriye dönük hesabını verirler derim ama burası Türkiye. Burada parası, dayısı, gücü olan kimseye birşey olmaz.

92
32
yanıtYanıtla
O Z:

"Benim kim olduğumu biliyormusun" kelimesinde tam anlamıyla bu. Aslında kendisi birşey değil ama tanıdıkları mevki sahibi diye, kendinde kabadayılık taslama yetkisi gören zavallılar.

yanıt48
yanıt6
Onur Yener:

Olayı çarpıtmaya gerek yok, börek sahnesi hikaye...

104
16
yanıtYanıtla
Tüm 22 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title