Haberler

Profesörün sözlü tacizine maruz kalan öğretim üyesi hakkında 30 gün koruma kararı verildi

Güncelleme:

Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Yerleşkesi'nde, İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde görev yapan Prof. Dr. B.A., eski doktora öğrencisi olan ve şu an Kocaeli Üniversitesi'nde öğretim görevlisi olarak görev yapan Ş.K.'nın odasına girmişti.

"BENİM OLACAKSIN"

Ş.K.'nın telefonuna el koyarak "Benim olacaksın, seninle evleneceğiz" dediği ve Ş.K.'nın erkek arkadaşı tarafından hediye edilen tabloyu kırdığı iddia edilen B.A., daha sonra odaya giren Ş.K.'nın erkek arkadaşı ile tartıştı. B.A., polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. B.A., emniyetteki ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

30 GÜN KORUMA KARARI VERİLDİ

Olayın ardından öğretim üyesi Ş.K., B.A.'ya karşı kendisine yönelik koruma kararı alınması için Kocaeli 1. Aile Mahkemesi'ne başvuruda bulundu. Başvuruyu değerlendiren mahkeme, Ş.K.'nın "tedbir" talebini kabul ederek, koruma kararı aldı. 30 gün süreyle geçerli olacak kararda profesör B.A.'nın, Ş.K.'ya yönelik olarak şiddet tehdidi, hakaret, aşağılama veya küçük düşürmeyi içeren söz ve davranışlarda bulunmamasına, konuta, okula ve iş yerine yaklaşmamasına hükmedildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3. Sayfa

İstanbul Üniversitesi Kocaeli 3. Sayfa Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title