Haberler

Hamile kadın 5 çocuğuyla birlikte sokakta kaldı

Güncelleme:

İstanbul Sultangazi'de eşi 1 hafta önce sınır dışı edilen Suriyeli kadın, ev sahipleri tarafından 5 çocuğuyla yaşadığı evden atıldı. İkiz bebeklere hamile olduğu öğrenilen kadın, çocuklarıyla birlikte sığındığı depodan da çıkarıldı.

Sultangazi'de eşi 1 hafta önce sınırdışı edilen Suriyeli Ruveyde K., ev sahipleri tarafından 5 çocuğuyla yaşadığı evden çıkarıldı. Çocuklarıyla beraber bir depoya sığınan kadın, oradan da atıldı. Çevre sakinleri tarafından bir Kur'an kursuna kısa süreli olarak yerleştirilen Ruveyde K. ve 5 çocuğu geri gönderme merkezine teslim edildi.

Hamile kadın 5 çocuğuyla birlikte sokakta kaldı

Esentepe Mahallesi'nde yaşayan Ruveyde K., eşinin sınırdışı edilmesinden birkaç gün sonra ev sahibi tarafından 5 çocuğuyla yaşadığı evden çıkarıldı. Çocuklarıyla birlikte sokakta kalan ve ikiz bebeklere hamile olduğu öğrenilen Ruveyde K., çevre sakinleri tarafından bir depoya yerleştirildi. Depo sahibinin durumu öğrenmesinin ardından oradan da çıkarılan aile, sokakta kalınca mahalleli bu kez Ruveyde K. ve çocuklarını bir Kur'an kursuna yerleştirdi. Daha sonra Ruveyde K. ve 5 çocuğunun Selimpaşa geri gönderme merkezine teslim edildiği öğrenildi. Ruveyde K.'nin 2 çocuğu daha olduğu öğrenildi.

Hamile kadın 5 çocuğuyla birlikte sokakta kaldı

"HERKESİ ARADIK; BİR YANIT ALAMADIK"

Mahalle sakinlerinden Mustafa Kazcı, "Mal sahibi arkadaşımız onları çıkartmış. Çalışanlardan biri de anahtarı teslim etmeden önce bu aileyi buraya getirmiş yerleştirmiş. Bu kişilere elimizden geldiği kadar yardım etmeye çalıştık. Geldik baktık. Bir anne, 5 çocuk. Galiba çocuklarından biri de polisler tarafından alınarak yurda yerleştirilmiş. Diğer çocuklara bir işlem yapılmamış. Biz burada elimizden geldiği kadar herkesi aradık, belediye olsun, kaymakamlık olsun. Tandığımız bildiğimiz herkese haber verdik. Herhangi bir yanıt alamadık" diye konuştu.

Hamile kadın 5 çocuğuyla birlikte sokakta kaldı

"İNSANIN İÇİ PARÇALANIYOR"

Tevhide Özbey, "5-6 kişiler, anne dün geç geldi. Saat 11.00'e kadar gelmedi. Biz geldik burada çocuklara yardım ettik. Yemek, içecek, yatak getirdik. Hiç fayda etmedi yer soğuk. Olmuyor böyle sabah 07.00 'de geldim hepsi yerde yatıyordu. İnsanın içi parçalanıyor, insan dayanamıyor. Ben şahsen çok üzüldüm, çok da ağladım. Bu akşam da hiç uyuyamadım. Öyle bir strese girdik. Komşulardan Allah razı olsun herkes bir şeyler getirdi, yemek, para. Her şey yemek ve parayla bitmiyor" dedi. Ayşe Kazcı, "Toplam 7 çocuğu var, ikizlere de hamile. Şu an düşük tehlikesi de var, durumu baya kötü. Kadın sancılı, çocuklar sefil halde. Üstlerinde başlarında hiçbir şey yok. Allah yardımcıları olsun" şeklinde konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / 3.Sayfa

Sultangazi İstanbul İnsan Hakları 3.Sayfa Yaşam Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (72)

Metehan Eryilmaz:

Kafalarını sokacak dam yok habire çocuk yapmak nedir ya. Geleceğimizi bunlar mahvedecekler

934
152
yanıtYanıtla
I Bor :

Hende ikiz ikiz doğuruyorlar

yanıt427
yanıt73
süleyman koç:

senın geleceğine .... kadın dısarda kalmıs 5 cocuk sen hala bunlar mahvedıcek felan fılan.. kardeş aynaya bir bak ,bu olay da senın söylemin en son söylenecekler arasında bile olmaz.. o çocukların hiç bir suçu yok ve aç ve sefiller..... seninde çocugun aynı durumda olabilirdi.... ozamanda senın aptalığın olurdu, çocuklarının değil... sen aptalsın diyede çocuğuna şefkat gösterilmemelimi

yanıt196
yanıt398
Orkun Yıldırım:

Artık Bu insanların İnsan Haklarına uygun bir şekilde ülkerine geri dönmelerinin sağlanması gerekiyor, Eşi sınır dışı edildiyse vardır bir sebebi, bu kadını ve bunun gibi Suriye'lileri, Afgan'ları İnsani bir şekilde Ülkerine dönmelerini sağlamalıyız Devlet olarak. Geçen gün haber vardı 500 bin Suriye'li gönüllü olarak Ülkerine geri döndü diye. Demek ki isteyince geri dönebiliyorlar.

714
18
yanıtYanıtla
Eko bombi:

Allah yardımcıları olsun aynı duruma sizleri düşürmesin

yanıt48
yanıt76
Muafak Yiğit:

Bir Suriyeli Suriye'ye gittiğinde Ya Beşar esat Ya YPG Ya da İŞİD eline düşer. Bir de bundan istifade eden mafyatik güçler para karşılığında gidenleri Türkiye'ye geri gönderirler. Bütün bu hikaye sadece aileleri ilgilendirir. Uzaktan kesin bir suçu vardır diyen dünyadan bihaber insanları incitmez.

yanıt6
yanıt36
birgörüş:

Çocukları alıp Osmanlıdaki gibi yetiştirip asker olarak kullanmak ta olabilir.

yanıt0
yanıt0
Tutankamon Hoca:

Dönmez kardeşim bezi maması faturası koli koli erzagı yardımı var dfönmez enayi değiller tüp bebek tedavisi bile ücretsiz onlara hatanelerde ameiliyatından ilacına kardar beleş

yanıt403
yanıt79
sade vatandaş:

o kadar çocuğu banamı güvenip yapmış herkes alsın çoluk çocuğunu nereden geldiyse oraya gitsin bunlar birken ikidakikada keyfe gelip bin oluyor ben elin dert babası eşeği değilim kendi çocuklarımın geleceğini istikbalini düşünüyorum bir söz var acırsın yetimi devamını söylemiyorum

yanıt391
yanıt68
Altay Bozkurt:

ISTEMEK NE DEMEK KARDES!!! BUNLARI OTOBÜSLERE DOLDURUP SINIRIN ÖBÜR TARAFINDA INDIRECEKSIN, OKADAR!! SURIYEDE SAVAS COKTAN BITTI !!!! KOCASINI GÖNDER KADIN VE 7 COCUK BURDA KALSIN BASIMIZA BELA. BU HANGI MANTIK !!!!

yanıt50
yanıt4
Tüm 72 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title