Haberler

Endonezya'da dev cami kubbesi yandıktan sonra çöktü

Güncelleme:

Endonezya'nın başkenti Jakarta'da İslam Merkezi Camisinde dün öğle saatlerinde çıkan yangında bir caminin kubbesi tamamen yanarak çöktü.

Endonezya'nın başkenti Jakarta'da İslam Merkezi Camisi'nden dün öğle saatlerinde siyah dumanlar yükseldi. Yangın çıktığı görülen caminin kubbesi önce yandı daha sonra ise tamamen çöktü. Yangın şehrin birçok yerinden görülürken çevrede paniğe neden oldu.

Endonezya'da dev cami kubbesi yandıktan sonra çöktü

KISA SÜREDE KONTROL ALTINA ALINDI

Yenileme çalışmalarının devam ettiği ve tadilat halinde olduğu belirtilen cami, yangın sırasında çevreye şiddetli siyah duman saçtı. Merkezi bir bölgede yer alan cami olay yerine sevk edilen 21 itfaiye aracı ve 100'ün üzerinde itfaiye personeli sayesinde kısa sürede kontrol altına alınırken, yaşanan felaket sonrası caminin içinden gelen görüntüler felaketi gözler önüne serdi.

Endonezya'da dev cami kubbesi yandıktan sonra çöktü

YANGININ SEBEBİ İHMAL OLARAK AÇIKLANDI

Çöken caminin ardından yapılan ilk incelemede yangının bazı işçilerin yanıcı materyallerin yanında kaynak çalışması yapması sebebiyle ihmal yüzünden çıktığı belirtildi. Olayla ilgili soruşturma başlatılırken caminin yenileme çalışmasında görevli müteahhit firmadan 4 kişi polis tarafından sorguya alındı. Yangında herhangi bir can kaybı yaşanmadı.

Endonezya'da dev cami kubbesi yandıktan sonra çöktü

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa

Endonezya Jakarta Cami Haberler

500

Yorumlar (1)

Nurullah Ak:

Allahım sen Müslümanları koru

2
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title