Haberler

Bucak'ta restoran kavgası: 1 ölü, 2 yaralı

Güncelleme:

Burdur'un Bucak ilçesinde bir restoranda çıkan kavgada 1 kişi öldü, 2 kişi yaralandı. Sanığa 29 yıl 12 ay hapis cezası verildi.

Cinayetle sonuçlanan yüksek hesap tartışmasında sanığa toplamda 29 yıl 12 ay hapis cezası

BURDUR - Burdur'un Bucak ilçesinde bir restoranda yüksek hesap yüzünden çıktığı iddia edilen kavgada 1 kişiyi öldürüp 2 kişiyi yaralamaktan yargılanan sanığe 29 yıl 12 ay hapis cezası verildi.

Burdur'un Bucak ilçesinde 09 Ağustos 2022 günü bir restoranda hesap yüzünden müşteriler Bayram Ali Kasap (39), Esat Kani ve Ali Çelik ile iş yeri sahibi Ali İhsan Tolunay Yılmaz arasında tartışma çıktı. Çıkan tartışmanın kavgaya dönüşmesiyle işletme sahibi Ali İhsan Tolunay Yılmaz yanında bulunan av tüfeği ile Esat Kani'yi öldürüp, Bayram Ali Kasap ve Ali Çevik'i yaraladığı için tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

Davanın bugün görülen karar duruşmasına Dinar T Tipi Kapalı Cezaevinde bulunan sanık Ali İhsan Tolunay Yılmaz SEGBİS(Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi)ile yakınları ve avukatları, müşteki Ali Çelik ve maktul yakınları Zeynep Ergin, Cihan Kani, Mehmet Ergin, Şerife Kani ve avukatları mahkemede hazır bulundu.

Maktul Esat Kani'nin yakınları ve müşteki Ali Çevik sanık hakkında şikayetlerinin devam ettiğini, olay anında kimseye hakaret ve tehditte bulunmadıklarını yüksek gelen fatura sebebiyle yediklerini, içtiklerini görmek istedikleri için kavganın çıktığını anlattı. Maktulün avukatı ise sanığın aşamalarda pişmanlık göstermemiş olduğunu, bu sebeple hakkında takdiri indirim uygulanmamasını talep etti. Sanık Ali İhsan Tolunay Yılmaz'ın babası Şükrü Yılmaz'ın ise eylemin suçunu üstlenme suçundan değil kasten adam öldürmeye iştirak etme veya yardım eden sıfatıyla kasten öldürme suçundan cezalandırılmasını talep etti. Ayrıca olay anına ait kamera kayıtlarında mağdurları darp eden bir kadının daha olduğunu onunda bulunarak yargılanmasını talep etti. Bir diğer maktul avukatı ise sanık Ali İhsan Tolunay Yılmaz'ın müvekkillerine ve maktule hedef gözeterek ateş ettiğini, hatta maktule yerde yaralı olarak yatarken ikinci kez ateş ettiğini belirterek tüfeğin içinde başka mermi olsaydı yaralananlarda ölmüş olacağını söyledi. Sanığın savunmalarının suçtan kurtulmaya yönelik olduğundan haksız tahrik indirimi yapılmamasını suçu canavarca bir hisle işlediği değerlendirilerek üst sınırdan cezalandırılmasını talep etti.

Sanık Ali İhsan Tolunay Yılmaz'ın avukatı ise Mütalaaya katılmadıklarını dile getirerek mütalaanın müşteki ifadeleri doğrultusunda hazırlandığını söyledi. Olayı başlatan karşı taraf olup tehdit ve hakaret söz konusu olduğunu belirterek müvekkilinin olayı haksız tahrikle işlediğini ifade etti. Hazırlanan raporda atış bölgelerinin ve yerlerinin belli olduğunu olayın kasten öldürme değil kasten yaralama olarak değerlendirilmesi gerektiğini belirtti.

Sanık Ali İhsan Tolunay Yılmaz'ın olayla ilgili son sözü sorulduğunda; " Müştekileri olay günü ilk kez gördüm. Bu sebeple aramızda önceye dayalı bir husumet bulunmamaktadır. Aramızda hiçbir olay yaşanmamışken ben müştekilere neden ateş edeyim? Müştekilerin anlatımlarını bu yönüyle kabul etmiyorum. Olay sebebiyle pişmanım dedi.

Tarafların dinlenmesinin ardından dosyayı inceleyen mahkeme heyeti, sanık Ali İhsan Tolunay Yılmaz'ın Esat Kani'ye yönelik eylemini haksız tahrik etkisi altında gerçekleştirdiği gerekçesiyle cezasında iyi hal indirimi de uygulayarak 15 yıl hapis cezası, Bayram Ali Kasap ve Ali Çelik'e yönelik eylemlerinde ise cezada indirim uygulayarak 7 'şer yıl 6'şar ay hapis vererek toplamda sanığın 29 yıl 12 hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi.

Ayrıca Heyet, tutuksuz yargılanan sanık Ali İhsan Tolunay Yılmaz'ın babası sanık Şükrü Yılmaz hakkında ise "suç üstlenme suçundan" indirim uygulayarak 25 gün hapis cezasına çarptırılmasına, hükmün açıklanmasının geriye bırakılmasına karar verdi.

Bir insanı öldürmenin cezası bu kadar az olamaz

Duruşma sonrası maktul avukatları ve ailesi karardan memnun olmadıklarını dile getirerek verilen karara itiraz edeceklerini dile getirdiler. Maktul Esat Kani'nin Ablası Zeynep Ergin konu ile ilgili olarak; "Sanık çok az ceza aldı. Bir insan öldürmenin cezası bu kadar az olmaz. Bir de bir kişi kasten öldürmekten, 2 kişiyi öldürmeye teşebbüsten bu kadar az ceza alamaz. Bu davanın sonuna kadar gideceğiz. 1 yaşında çocuk öksüz kaldı, çok mağduruz." dedi.

Karara itiraz edeceğiz

Esat Kani'nin avukatları Fevzi Yarbaş ve Mehmet Aykan ise; "Bu sayın mahkemenin kararıdır, saygı duyuyoruz ancak bu kararın hakkaniyete uygun olmadığı kanaatindeyiz. Bölge mahkemesi nezdinde yasal istinaf başvurumuzu yapacağız. Kararda haksız tahrik indirimlerinin uygulanmasına kesinlikle katılmıyoruz. Maktulün başına gelip tekrar ikinci el canavarca hisle ateş ettiği açıkça ortada. Dosyaya yansıyan delillerde de ortada. Karşı tarafın tek iddiası olay olmadan önce maktulün ve diğer müştekilerin kendilerine küfür ettiği yönünde. Bu da tamamen indirim almak ve suçtan kurtulmaya yönelik bir beyan. Bunu doğrular nitelikte bir delil girmedi. Bunu ısrarla mahkemeye ifade ettik. Ancak buna rağmen sadece sanığın beyanına itibar edilerek haksız tahrik indirimi uygulandı. Kesinlikle bu konuda karara itiraz edeceğiz." açıklamasında bulundu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa

Burdur Ceza Ölüm Suç 3.Sayfa Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title