Haberler

Başına Minarenin Alemi Düşen Özgür'e 5 Milyon Lira Tazminat Ödenecek

Güncelleme:

İzmir'in Karabağlar ilçesinde, 15 yıl önce cuma namazı için gittiği Yeşilyurt Ulu Camii'nin minaresinin aleminin başına düşmesi sonucu kafatasının bir bölümü alınan Özgür Şen'in ailesi 5 milyon lira tazminat kazandı.

İzmir'in Karabağlar ilçesinde, 15 yıl önce cuma namazı için gittiği Yeşilyurt Ulu Camii'nin minaresinin aleminin başına düşmesi sonucu kafatasının bir bölümü alınan, akli melekelerini de büyük ölçüde yitiren Özgür Şen'in (37) ailesi, açtığı tazminat davasında 1 milyon 858 bin TL almaya hak kazandı. Kararın kesinleşmesi halinde ödenmesi gereken tazminatın yasal faiziyle birlikte 5 milyon TL'yi bulacağı belirtildi.

YAŞAMA İHTİMALİ DÜŞÜKTÜ

İstanbul'da gemicilik üzerine üniversitede eğitim gören Özgür Şen, 2003 yılının Şubat ayında İzmir'e ailesini ziyarete geldi. Şen, babası İbrahim Şen ile birlikte, cuma namazını kılmak için evlerinin yakınlarındaki Yeşilyurt Ulu Camii'ye gitti. Namazın ardından camiden çıkışta Özgür Şen'in üzerine, minarenin alemi devrildi. Alemin başına çarpmasıyla yaralanan Şen, ambulansla İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırdı. Tedavi sürecinde kafatasının bir bölümü alınan Şen'in yaşama şansının az olduğu bildirildi. İzmir'deki çeşitli hastanelerde bir dizi tedavi gören Şen, hayatta kaldı, ancak akli melekelerinde büyük oranda kayıp yaşadı. Konuşma yetisini de kaybeden Şen, sadece 'Allah' diyebiliyor.

1 MİLYON 858 BİN TL TAZMİNAT

İzmir Adli Tıp Kurumu'ndan yüzde 100 oranında iş ve beden gücü kaybı raporu alınan Şen'e, engelli aylığı bağlandı. Olaydan sonra aile savcılığa suç duyurusunda bulunsa da bilirkişi raporlarında o gün fırtına olduğunun belirtilmesi nedeniyle 'doğal afet' yaşandığı yönündeki tespit dikkate alınarak, savcılıkça takipsizlik kararı verildi.

İtiraz üzerine, 2005 yılının Ocak ayında Karşıyaka 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi takipsizlik kararını bozdu ve İzmir 7'nci Asliye Ceza Mahkemesi'nde ceza davası açıldı. Sanıklar, Yeşilyurt Ulu Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Şevket Say, İzmir Müftülüğü görevlisi Ali Bulut, Fikret Taş ve Şemsettin Yazırlı beraat etti.

Bu süreçte baba İbrahim Şen, oğlu adına tazminat davası açtı. İzmir 7'nci Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görülen davada, 2016 yılının Kasım ayında, Yeşilyurt Ulu Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği'nin 1 milyon 858 bin TL tazminat ödemesine karar verildi. Ulu Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği kararın temyizi için Yargıtay'a başvurdu. Yargıtay'ın kararı onaması durumunda, Özgür Şen için ödenmesi gereken tazminatın, yasal faiziyle birlikte 5 milyon TL'yi bulacağı belirtildi.

'OĞLUMU YAŞARKEN KAYBETTİM'

Üç kardeşin en küçüğü olan Özgür Şen'in bakımını, annesi Binnaz Şen ve ağabeyi Vural Şen üstlendi. Hem kanser hastası eşi İbrahim Şen'e, hem de oğluna bakan anne Binnaz Şen, "Parayla pulla işimiz yok. Bizler yaşlı insanlarız, bugün varız, yarın yokuz. Bizlere bir şey olursa, bu çocuğa kim bakacak? Konuşamıyor, doğru dürüst yürüyemiyor, okuyamıyor, yazamıyor. Ben oğlumu yaşarken kaybettim" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / 3.Sayfa

İbrahim Şen Karabağlar Yeşilyurt İzmir 3.Sayfa Haberler

Bakmadan Geçme

Konyaspor Fenerbahçe maçı CANLI izle! 6 Mayıs Konyaspor FB maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 6-7 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Kızıl Goncalar Ayza kim? Kızıl Goncalar Ayza karakteri gerçekte kim, Melisa Doğu kimdir? Kızıl Goncalar 18. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 6 Mayıs Kızıl Goncalar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ömer 55. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 6 Mayıs Ömer yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 6-7 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Selahaddin Eyyubi 24. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 6 Mayıs Selahaddin Eyyubi yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı 6 Mayıs Pazartesi 2024? Survivor kim kazandı? 6 Mayıs Pazartesi Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Gama Beyin Dalgaları: Ne İşe Yarar ve Nasıl Artırılır? Kabine toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine toplantısı kararları ne zaman açıklanacak, devam ediyor mu? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 6-7 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! Numeroloji nedir, nasıl hesaplanır ve ne işe yarar? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 6-7 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! Ömer canlı izle 2024! Star TV Ömer 54. bölüm canlı yayın izleme linki var mı? Ömer dizisi nereden izlenir? Ömer yeni bölümde neler olacak?
500

Yorumlar (56)

TÜRK Milliyetçisi:

keşke benim başıma düşseydi tanrım nolur benimde başıma böyle birşey gelse

9
206
yanıtYanıtla
orcinal:

sigortadan paramı alcan niye öle diyon la hahahah malmısın

yanıt49
yanıt6
maskelı suvarı:

yok saglıgın sıhhatın olmadıktan sonra 1 mılyar dolar olsa ne yazar o parayı sen yıyemezsın belkı esın, cocukların, aılen baskalarıylan yer.

yanıt0
yanıt0
grey:

başına düştü aldın parayı, o aklını yitirmiş halinle güzel güzel harcardın artık

yanıt0
yanıt0
ey gidi ey:

salakmısın adam 1000 hasar yemiş o parayı napsın

yanıt0
yanıt0
eko:

ALLAH ın 99 isminin içinde tanrı yoktur tanrım bana yardım et dersen şirke düşersin genede senın bılecegın bir şey

yanıt0
yanıt0
Dakar:

Empati kültürü gelişmemiş bir toplum bencilkiğin ön sözünü kendine şiar edinmiştir empati arkadaş empati ne anlasın bumilley hayat error diyeah tazminat ne faydeah

163
5
yanıtYanıtla
hidir:

Allah tarafından kendisine ulaşan bir gerçeği gizleyen kimseden daha zalim kimdir? Allah, yaptıklarınızdan habersiz değildir. BAKARA 140, böyle çok ayet var, siz hiç hırsızın elini kesmeliyiz, zina cezası vermek farzdır diyen, kısas farzdır uygulamak lazım diyen bir imam duymazsınız. şu imamlar şeytanın imamı, şunların hepsinin kafasını kessen, hiç başın ağrımaz. sevap olur. Allah atatürk gibi bir din düşmanına bile hepsini kesmek için imkan vermiştir. ahhh ben bulsam o imkanı napmam ki :)

138
26
yanıtYanıtla
Ejderha:

Hıdır mısın, ne olduğu belli olmayan, ATATÜRK olmasa baban YORGO olacaktı. Sen kimsin ki, o güzel insanı bu şekilde hitap etme hadsizligini kendinde görüyorsun. Sen ve senin gibiler yüzünden ülkenin düştüğü vahim duruma bak. ATATÜRK üzerine kitaplar okuki, ondan sonra düşünceni beyan et. Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olunmaz. Yüce ALLAH dinimizi, ülke ve değerlerimizi senin gibi seviyesizlerden korusun.

yanıt4
yanıt6
dede cucu:

Atatürk sayesainde ortadoğunun pisliğinden 100 yıllık ara verip kurtuldunuz ama onun ilkelerine Nutuk una türkiyeyi kullanma klavuzuna bakmadınız ve ortadoğuya hoşgeldiniz :))

yanıt5
yanıt5
Tüm 56 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title