Haberler

Bakan Yumaklı: "Şu an için 3 personelin akıbetiyle ilgili bilgi verecek pozisyonda değiliz"

Güncelleme:

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, İzmir Menderes'te orman yangını söndürme çalışmalarına katılan helikopterlerden birisinin su aldığı esnada Tahtalı Barajı'na düşmesi sonucu bölgeye gelerek incelemelerde bulundu.

Tarım Ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, İzmir Menderes'te orman yangını söndürme çalışmalarına katılan helikopterlerden birisinin su aldığı esnada Tahtalı Barajı'na düşmesi sonucu bölgeye gelerek incelemelerde bulundu. 1 kişinin sağ kurtarıldığı ve kendilerinden haber alınamayan 3 mürettebat için başlatılan arama kurtarma çalışmalarını yerinde inceledikten sonra basın açıklaması yapan Yumaklı, "An itibariyle yangın kontrol altına alınmış durumda. Çalışmaları bizde anbean burada takip etmiş olacağız. Şu an için 3 personelin akıbeti ile ilgili bilgi verecek pozisyona değiliz" dedi.

İzmir'in Menderes ilçesi Keler Mahallesi'nde dün saat 14.00 sıralarında çıkan orman yangınına gün boyu havadan ve karadan müdahale edilmiş, havanın kararmasıyla birlikte gece görüşlü helikopterler çalışmalarına devam etmişti. Çalışmalar devam ederken su aldığı esnasında Tahtalı Barajı'na bir helikopterin düşmesi sonucunda bir personel sağ olarak kurtarılmış, kendilerinden haber alınamayan 3 mürettebat içinse günün ilk ışıklarına denk arama kurtarma çalışmaları devam etmişti. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, beraberindeki Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey, İzmir Valisi Süleyman Elban ve yetkililer ile birlikte Tahtalı Barajı'na gelerek yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldıktan sonra basın açıklamasında bulundu.

"An itibariyle yangın kontrol altına alınmış durumda"

Dün Adana, Bolu ve Menderes ilçesinde yangınlar çıktığını hatırlatarak konuşmasına başlayan Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, "Buradaki yangın saat 14.04 sıralarında meydana geldi. Arkadaşlarımız çok kısa sürede müdahale etti. Akşam üzerine doğru Bolu ve daha sonra da Adana Kozan kontrol altına alındı. Burasının da enerjisi büyük oranda düşürüldü ve arkadaşlarımız kısmen kontrol altına alma çalışmalarını gerçekleştirdiler. 9 uçak, 3'ü gece görüşlü olmak üzere 202ye yakın helikopter, 500 personel ve diğer kara araçları ile müdahale edildi. Tabii havanın kararmasıyla beraber gece görüşlü helikopterlerimiz soğutma çalışmalarına devam ettiler. An itibariye bu yangın da kontrol altına alınmış durumda" dedi.

"Toplam 4 personel vardı"

Saat 23.53 itibariyle helikopterle bağlantının kesildiğini belirten Yumaklı, "Daha sonra arkadaşlarımızın araştırmasıyla birlikte burada bir helikopterin kazaya uğradığı tespit edildi. Daha sonra valimizin koordinesinde; AFAD, UMKE, sahil güvenlik, polis, jandarma burası için seferber oldular. Toplam 4 personel vardı. Bunlardan 3'ü Kırgız, birisi ise Türk uyruklu arkadaşımız. Kırgız uyruklu personellerden bir tanesi kurtuldu ve şu an hastanede ve herhangi bir hayati tehlikesi yok. Gece boyunca helikopteri ve diğer personelleri arama çalışmaları devam etti. Helikopterin bulunduğu yer tespit edildi ancak görüş mesafesi çok düşük olduğu için şu an itibariyle arkadaşlarımız net bir şey söyleyemiyorlar" şeklinde konuştu.

"Helikopterin karaya çıkarılması işlemleri başlayacak"

"Bu aşamadan sonra helikopterin karaya çıkarılması işlemleri başlayacak" diyerek sözlerini sürdüren Bakan Yumaklı, "Bununla ilgili ekiplerimiz hazırlıklarını yapıyorlar. Şu anda sayın savcımız ve kaza kırım ile ilgili arkadaşımız burada, onlarda çalışmalarını bitirdiler ve kurtarma çalışmalarının başlaması için start verildi. Ümit ediyoruz ki en kısa sürede tamamlanır ancak burası bir baraj ve dikkatli olmak durumundalar. Çalışmaları bizde anbean burada takip etmiş olacağız. Şu an için 3 personelin akıbeti ile ilgili bilgi verecek pozisyona değiliz" diye konuştu.

"Bütün kardeşlerimize geçmiş olsun"

Aynı bölgede 2017 yılında yaşanan bir başka helikopter kazası hatırlatılarak, yaşanan bu kazanın oluş şekliyle ilgili yöneltilen soruyu yanıtlayan Yumaklı, "Bunların hepsi kara kutu da dahil bütün incelemeler yapıldıktan sonra ortaya çıkacak. Hepsinin aynı özellikte bir sonuç çıkardığını söylemek mümkün değil. Biz en azından bir önceki kazayla ilgili olan bağlantısını bu kazayı inceledikten sonra söyleyebileceğiz. Şu an için bütün yoğunluğumuz helikopteri bulunduğu yerden hızlıca çıkarılmasıyla ilgili. Bütün orman camiasına, yeşil vatanımızı korumak için savaşan bütün kardeşlerimize geçmiş olsun diyorum" ifadelerini kullandı. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa

Tarım ve Orman Bakanı Tahtalı Barajı Orman Yangını İzmir Kaza 3.Sayfa Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs'ta borsa kapalı mı, açık mı? 1 Mayıs özel sektöre tatil mi? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 30 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 30 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 30 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 30 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 30 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 30 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 30 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 30 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 30 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 30 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 30 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! CHP'nin 1 Mayıs Taksim yürüyüşü ne zaman, saat kaçta? CHP Taksim'e yürüyecek mi? Bu haftaki maçlar aynı gün ve saatte mi oynanacak? Maçlar kaçıncı haftadan itibaren aynı gün ve saatte oynanacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title