Haberler

Annesinin sokak ortasında dövdüğü 4 yaşındaki çocuk koruma altına alındı

Güncelleme:

Eskişehir'de sokak ortasında 4 yaşındaki oğlunu dövdüğü iddia edilen anne ifadesinin ardından serbest bırakıldı, oğlu ise savcılık talimatıyla devlet korunmasına alındı.

Eskişehir'de sokak ortasında 4 yaşındaki oğlunu dövdüğü iddia edilen Nazan S. (35) ifadesinin ardından serbest bırakıldı, oğlu ise savcılık talimatıyla devlet korunmasına alındı. Nazan S.'ye 21 gün oğlundan uzaklaştırma kararı verilirken, ayrıldığı eşi Mevlüt O., oğlunun velayetini almak için mahkemeye başvurdu.

Eskişehir'de oturan ve yaklaşık 10 ay önce eşinden boşanan Nazan S., önceki gün trafiğe kapalı ve halkın yoğun olarak bulunduğu İsmet İnönü-1 Caddesi üzerinde dolaştı. Bir süre sonra iddiaya göre elinden tuttuğu oğlunu tokat atarak dövdü. Çocuğun yere düştüğünü görenlerin tepki göstermesi üzerine kalabalık toplandı. Çevredekiler polisi arayıp annenin sokak ortasında çocuğunu dövdüğünü söyleyerek ihbarda bulundu.

UZAKLAŞTIRMA KARARI VERİLDİ

Eskişehir Emniyet Müdürlüğü Asayiş ve Çocuk Şubesi ekipleri ihbar ve çevredekilerin şikayeti üzerine anne Nazan S.'yi gözaltına aldı. Asayiş Şube Müdürlüğü'nde işlemleri tamamlanan Nazan S., oğluna şiddet uygulamadığını savunurken, ifadesinin ardından serbest bırakıldı. Oğlu ise Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla devlet korunması altına alınarak yurda yerleştirildi. Anne Nazan S.'ye de oğluna 21 gün süreyle yaklaşmaması için 'uzaklaştırma kararı' verildi. Ayrıca oğlunu dövdüğü iddia edilen Nazan S. hakkında savcılık resen soruşturma başlattı. Eskişehir Emniyet Müdürlüğü ekipleri, İsmet İnönü-1 Caddesi ve çevresindeki MOBESE ve güvenlik kameralarını da incelemeye aldı.

Annesinin sokak ortasında dövdüğü 4 yaşındaki çocuk koruma altına alındı

ŞİKAYETÇİ OLAN KADIN O ANLARI ANLATTI

Nazan S.'nin sokak ortasında çocuğunu defalarca vurarak dövdüğünü söyleyen ve anneden şikayetçi olan Ezgi Akkoyun, "Köprübaşı mevkiinde yolun karşısında yürürken, çocuğun tek başına yere kapaklandığını gördük. Annesini kaybettiğini düşündük. Çocuğu kucakladığım anda annenin karşıda yürüdüğünü ve oğlunu hiç umursamadığını gördüm. Böyle umursamaz şekilde yürümeye devam etti. Sonra geri geldi, çocuğuna yanımızda bir tokat attı. Bu sağlıklı bir annenin yapacağı hareket değildir. Çocuğu ağladığında, kucağa alınır ve bağrına basar. Herkes müdahale etmeye çalıştığı sırada çocuğunu tekrar kolundan sürükleyerek çekmeye çalıştı ve ağlamasın diye ağzını kapattı. Bu kadının asla akıl sağlığı yerinde değil. Çocuk gelişimi mezunuyum, çocuğun sağlıklı bir psikolojisi de olmadığı belli. Şikayetçi olacağım, gören herkes de olmalı" dedi.

Annesinin sokak ortasında dövdüğü 4 yaşındaki çocuk koruma altına alındı

BABA VELAYET BAŞVURUSU YAPTI

Anne Nazan S.'nin 4 yaşındaki oğlunu dövdüğü iddialarının ardından 3 yıl evli kaldığı eşinden 10 ay önce boşanan Mevlüt O, avukatı Nihat Yüksek aracılığıyla oğlunun velayetini almak için mahkemeye başvurdu.

Av. Yüksek, "Aile içi şiddet, çocuğa şiddet gibi bir olayla karşı karşıyayız. Burada vahim olan konu çocuğun çok küçük olması. Gerçi şiddetin her türlüsü yanlış, yaşı ne olursa olsun, mazur görülemez ama çocuğun çok küçük olması daha da yürekleri yakan bir durum. Olay adli makamlara intikal ediyor. Anne için 6284 sayılı kanun uyarınca, bir uzaklaştırma kararlı tedbir uygulandı. Cezai süreç bu şekilde devam edecek. Biz ayrıca çocuğun velayetini almak için de hukuki süreç başlattık. Velayet davası için mahkemeye başvuruda bulunduk. Devletimizde mevzuat gereği çocuğu korumaya aldı. Müvekkilim de çocuğun kendisine verilmesi için gerekli işlemleri başlattık" dedi.

OĞLUNA DAHA ÖNCE DE ŞİDDET UYGULAMIŞ

Nazan S'nın daha önce de çocuğuna şiddet uyguladığı iddia edilirken, Av. Yüksek bu konuda bazı bulgulara ulaşıldığını söyledi. Yüksek, "Bizzat eski eşinin müvekkilime gönderdiği görüntüler söz konusu. Özellikle son yaşanan olay, müvekkilimin sabrını iyice taşırdı. Umarım adalet bu konuda tecelli eder ve çocuk için en hayırlısı olur" diye konuştu.

PEDAGOGLARIN GÖRÜŞLERİ ALINIYOR

Annesi Nazan S'nin dövdüğü iddia edilen erkek çocuğu devlet korunmasına alınarak yurda yerleştirildi. Eskişehir Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, anne Nazan S. ve baba Mevlüt O. hakkında sosyal araştırma ve inceleme başlattı. Çocukla görüşülerek psikolojik durumuyla ilgili pedagogların da görüşleri alınıyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / 3.Sayfa

Eskişehir Haberler

Cumhurbaşkanı Reisi'nin ölümünde suikast iddiası! Drone enkazın çevresinde birini görüntüledi

Cumhurbaşkanı Reisi'nin ölümünde suikast iddiası! Drone enkazın çevresinde birini görüntüledi

İran Cumhurbaşkanı Reisi ve Dışişleri Bakanı helikopter kazasında hayatını kaybetti

İran Cumhurbaşkanı Reisi ve Dışişleri Bakanı helikopter kazasında hayatını kaybetti

Kaza sonrası Cumhurbaşkanı Reisi ve İranlı yetkililerin naaşlarını böyle taşıdılar

Kaza sonrası Cumhurbaşkanı Reisi ve İranlı yetkililerin naaşlarını böyle taşıdılar

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin ölmeden önce çekilen son fotoğrafı ortaya çıktı

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin ölmeden önce çekilen son fotoğrafı ortaya çıktı

500

Yorumlar (47)

aa aa:

her annesinden babasından dayak yiyeni devlet koruma altına mı alacak anne bu dover de sever de kimbilir ne istemiştir cocuk anne de para yoktur alamıstır sinirlendirmiştir boyle olmaz

3
32
yanıtYanıtla
Xx:

Çocuk dövülerek terbiye edilmez.

yanıt0
yanıt0
Yasemin dertli:

Ne sacmaliyorsunuz ya. Dovmek nedir. Hayvani dahindovemezsin sadist

yanıt0
yanıt0
Faye:

Yok ya bu yastaki cocuk nesini dovuyosun bende cocuk yetistirdim 17 yasinda artık kucukken bir fiske dahi atmamisimdir herseyi anlatarak ogrettim ama etrafimda cocuk bir sey istiyo diye kizip tokat atani gordum o an gercekten şok oldum bunu yapan kisiler cocuguyla ilgisiz eslerine kizip yada yasadiklari olaylara bunun ofke cikisiyla cocuklara odetiyolar bizde zamaninda sinirliydik yada stresli ama bunu cocuktan cikarmak gerizekaliliktir o cocuk aglarken bile anneanne diyosa anne degil bu kişi Allah yaptiklarina pişmdn edip yavrunun kiymetini bildirsin

yanıt0
yanıt0
yuh ulan:

vay be şimdi doğsaydım anama dava açardım, bakıyorum da herkes anasından hiç dayak yememiş gibi esiyor gürlüyor. . . ana terliği yemeyen adam olamaz gençler. . . garip garip kanunlar saçma sapan kurallar dur bakalım daha ne göreceğiz

9
12
yanıtYanıtla
SANA YUH:

Annen sanırım seni sokak ortasında sürükleye sürükleye çok dövmüş ki bu durumu normal karşılıyorsun psikolog öneririm

yanıt2
yanıt0
leyla:

yani çok doğru çocuğu dövdü diye anne anne değilmi yani her cocuk annesinden babasından dayak yemiştir ama annelerde eski anne değil herkesin psikolojisi bozuk çok kötü zamanlardayız

yanıt2
yanıt4
fatma:

anne baba kızar terbiye etmeye çalışır ama herkesin içinde döverek gururunu incitmek ne demek. o çocuğun yaşadığı utanç mahcubiyet ne oalcak.

yanıt4
yanıt0
Xx:

Siz ne saçmalıyorsunuz Allah aşkına.Eski kafa düşüncelerinizi kendinize saklayın.Ne kadar güzel birşey yapılmış bıraksınlar çocuk sürekli dayak mı yesin.Ayrıca dayak yiyen çocuk sağlıklı bir birey olmaz.Çocuklar bizim geleceğimiz onlar hep gülmeli .yanlış da yapabilirler güzellikle anlatınca herşeyi anlıyorlar yeterki ilgi gösterilsin.

yanıt0
yanıt0
harbi kız:

Yılın vatandaşı seçildin bayan gelişimci. . . Çevreye karşı duyarlı olmak güzelde babasız kalan bir çocuğu annesizde bırakmak çok acı. . . Yataklarını toplamaktan aciz gençlik bu hanımefendi eşinden ayrılmış küçük çocuk ve tüm ruh hali ki çocukları en yaramaz oldukları dönem. . . Şİddetin her türlüsüne karşıyız ego şiddeti de dahil. . . 21 gün ne demek bir annenin evladından ayrı?

7
11
yanıtYanıtla
Tüm 47 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title