Haberler

ABD'de tesiste çıkan yangından zehirli duman yayılıyor! 2 bin kişi için tahliye emri var

Güncelleme:

ABD'nin Richmond kentindeki bir geri dönüşüm tesisinde çıkan yangından zehirli duman yayıldı, yaklaşık 2 bin kişi için tahliye emri verildi.

Indiana eyaletine bağlı Richmond kentindeki bir geri dönüşüm tesisi alevlere teslim oldu. Salı günü öğleden sonra başlayan yangını söndürme çalışmaları devam ederken, Wayne County Acil Durum Yönetim Ajansı yaklaşık 2 bin kişi için tahliye emri verildiğini duyurdu.

YANGIN GÜNLERCE SÜREBİLİR

Indiana Eyaleti İtfaiye Şefi Steve Jones yaptığı açıklamada, yanan maddeler arasında plastiklerin de bulunduğunu, tesisten yükselen dumanın "zehirli" olduğunu ifade etti. Yangının günlerce sürebileceğini aktaran Jones, tahliye emrinin tesisin 800 metre yakınında yaşayanlar için verildiğini, rüzgarın yönünü değiştirmesi durumunda emrin yetkililer tarafından güncellenebileceğini belirtti.

ABD'de tesiste yangından zehirli duman yayılıyor! 2 bin kişi için tahliye emri var

"BİLİNMEYEN TÜRDE BİR PLASTİK"

Richmond İtfaiye Şefi Tim Brown ise tesisteki binalardan birinin arkasında yanan yarı römork bulduğunu, römorka "bilinmeyen türde bir plastik" yüklendiğini ve yangının önce römorkun etrafındaki diğer plastik yığınlarına, daha sonra binaya sıçradığını aktardı.

ABD'de tesiste yangından zehirli duman yayılıyor! 2 bin kişi için tahliye emri var

"KALINTILARA DOKUNMAYIN" UYARISI

Evlerinin bahçelerinde yangın kalıntılarına rastlayanlardan ise söz konusu maddelere dokunmamaları istendi. Yangının çıkış nedeni henüz bilinmiyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa

3.Sayfa Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title