Haberler

3 Kanala Tematik HD Yayın Lisansı

Güncelleme:

RTÜK yaptığı ihaleyle, tematik yayın türünde 3 kuruluşa HD yayın lisansı verdi.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) ulusal karasal sayısal televizyon yayın lisansı sıralama ihalesinde, tematik yayın türünde yüksek çözünürlüklü (HD) yayın lisansı alan 3 kuruluş belli oldu.

Bilkent Otel'de 16 Nisan'da başlayan, dün ve bugün de devam eden ihale süreci, tematik yayın türünde HD yayın ihalesiyle tamamlandı.

Komisyon Başkanlığını RTÜK Başkan Yardımcısı Aslan Narin'in yaptığı ihaleye, şartları taşıyan 4 kuruluş katıldı.

İhaleye katılmak için başvuruda bulunan ve RTÜK'ten yeterlilik belgesi alan Üsküdar Radyo Televizyon Anonim Şirketi (Semerkand TV), ihaleye girmedi.

İhale, Turkuvaz Medya Yayın Hizmetleri Anonim Şirketi (A Haber), Al Jazeera Türk Yayıncılık Hizmetleri Anonim Şirketi (Al Jazeera), Tempo Televizyon Yay. Yap. Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi (Dream Türk), A Yapım Radyo ve Televizyon Yayıncılığı Anonim Şirketi (NTV Spor) arasında geçti.

RTÜK tarafından hazırlanan ve lisans süreleri 10 yıl öngörülen ihale şartnamesine göre, asgari yayın lisans bedeli, HD yayınlar için 3 milyon lira olarak belirlendi.

Yaklaşık 2,5 saat süren ihaleden, Tempo Televizyon Yayıncılık Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi (Dream Türk) 129. turda rakam 35 milyona ulaşınca çekildi.

Böylece "tematik yayın türünde HD yayın lisansı" alan yayın kuruluşları şunlar oldu:

"-A Yapım Radyo ve Televizyon Yayıncılığı Anonim Şirketi (NTV Spor): 39 milyon 400 bin lira

-Al Jazeera Türk Yayıncılık Hizmetleri Anonim Şirketi (Al Jazeera): 39 milyon 400 bin lira,

-Turkuvaz Medya Yayın Hizmetleri Anonim Şirketi (A Haber): 39 milyon 400 bin lira"

Kuruluşların eşit teklifi sunması sonucunda kumandadaki yerleri kura çekilerek belirlendi.

İhaleler açık teklif usulüyle yapıldı

RTÜK Karasal Yayın ve Sıralama İhalesi Usul ve Esasları Hakkında Yönetmeliği'nin 20. maddesi gereğince sıralama ihaleleri açık teklif usulüyle yapıldı ve ihale sonunda kuruluşlar en yüksek artırımı teklif eden kuruluş birinci sırada olacak şekilde tekliflerin yüksekliğine göre en düşük teklifi veren kuruluşa kadar sıralandı.

Karasal yayıncılıkta teknolojik dönem başlayacak

Genel yayın türünde HD yayın yapacak 8 kanal için 13, SD yayın yapacak 11 kanal için 14, tematik yayın türünde HD yayın yapacak 3 kanal için 4, SD yayın yapacak 11 kanal için 11 yayın kuruluşu ihaleye girdi.

İhaleyle karasal yayıncılıkta lisanslı dönem başlatılırken, teknolojik dönüşüm de gerçekleştirilecek ve karasal sayısal yayıncılık teknolojisine geçilecek. Türkiye genelinde karasal sayısal yayıncılığa geçiş iki yılda tamamlanacak. Bu süre boyunca paralel yayın dönemi yaşanacak ve aynı anda hem karasal sayısal yayın hem de karasal analog yayın devam edecek.

Sırada "bölgesel ve yerel karasal sayısal TV yayın lisansı ihaleleri" var

Mevcut karasal analog TV yayınları ise Uluslararası Telekomünikasyon Birliği (ITU) tarafından 2006 yılında gerçekleştirilen Bölgesel Radyokomünikasyon Konferansı kararları çerçevesinde 2015 yılında sonlandırılacak. Ulusal karasal sayısal TV yayın lisansı sıralama ihalelerinin ardından, bölgesel ve yerel karasal sayısal TV yayın lisansı sıralama ihaleleri de RTÜK tarafından önümüzdeki günlerde gerçekleştirilecek.

Karasal sayısal TV yayınlarına geçiş sürecinde, verici sistemleriyle ilgili altyapı çalışmaları tek bir verici tesis ve işletim şirketi tarafından yürütülecek. Bu çalışmalar kapsamında 6 Şubat'ta ilk karasal sayısal deneme yayını Ankara merkezde başlatıldı. Deneme yayınında, TRT ve ulusal televizyon kanallarının yayınları UHF 31. kanaldan 2 adet HD ve 5 adet SD yayın olmak üzere dönüşümlü olarak iletiliyor.

Kaynak: AA / Teknoloji

Al Jazeera Türk Üsküdar Teknoloji Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title