Haberler

3 İsraillinin Cesedi Bulundu, İsrail 2 Eve Baskın Düzenledi

Güncelleme:

3 Yahudi yerleşimcinin cesetlerine ulaşılmasının ardından harekete geçen İsrail ordusu, Gazze sınırındaki iki eve baskın düzenledi.

İsrail ordusunca Batı Şeria'da kaybolan 3 Yahudi yerleşimcinin cesetlerine ulaşıldığının açıklanmasının ardından, Gazze sınırında hareketlilik yaşandığı iddia edildi.

2 EVE BASKIN DÜZENLENDİ

Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, İsrail askerleri, yerleşimcileri kaçırmakla suçladıkları Hamas hareketi mensubu Amir Ebu Iyşe ve Mervan el-Kavasımi'nin El-Halil'deki evlerine baskın düzenledi.

Çok sayıda askerle düzenlenen baskında, mahalle sakinlerinin de söz konusu kişiler hakkında sorgulandığı belirtildi.

GENELKURMAY BAŞKANI BÖLGEDE, SINIRA SEVKİYAT VAR

Öte yandan İsrail Genelkurmay Başkanı Benny Gantz'in, incelemelerde bulunmak üzere Yahudi yerleşimcilerin cesetlerinin bulunduğu bölgeye gittiği, Gazze sınırına askeri sevkiyat yapıldığı öğrenildi.

3 YAHUDİ YERLEŞİMCİNİN CESETLERİ BULUNDU

İsrail ordusundan bu akşam yapılan açıklamada, 12 Haziran'da kaybolan yerleşimcilerin cesetlerinin, El-Halil kenti yakınlarında bulunduğu belirtilmiş, gelişmeler üzerine Başbakan Binyamin Netanyahu, Güvenlik Kabinesi'ni olağanüstü toplantıya çağırmıştı.

İSRAİL, FİLİSTİN'İ SORUMLU TUTUMUŞTU

İsrail yönetimi, 12 Haziran'da, Batı Şeria'daki Gush Etzion yerleşim biriminde kaybolan 3 Yahudi yerleşimci gencin kaçırıldığını iddia etmiş, bundan Filistin yönetimini sorumlu tutmuştu. İsrail Parlamentosu, bu kişilerin bulunması için orduya operasyon yapma dahil, geniş yetkiler vermişti.

589 GÖZALTI

Filistin Esirler Cemiyeti, İsrail askerlerinin 18 gündür sürdürdüğü operasyonlarda şu ana kadar eski bakan ve milletvekillerinin de aralarında bulunduğu 589 Filistinliyi gözaltına aldığını açıklamıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Batı Şeria İsrail Hamas Gazze Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (20)

akif kalleci:

TAYYİP OKU BU HABERİ OKU 3TANE YAHUDİ ÖLDÜ DİYE HÜKÜMET ORDU AYAĞA KALKTI BİRAZ DÜŞÜN

55
23
yanıtYanıtla
chp:

hadi israil seninleyiz

4
12
yanıtYanıtla
DSR54:

NETANYAHU SEN NASIL CAN VERİCEKSİN BAKLM O KADAR MAZLUMUN GÜNAHI BOYNUNA

13
2
yanıtYanıtla
TİGİN:

YAHUDİLERE BAK BİZİM ÜLKEYE BAK NE HALE GETİRDİN BE TAYİP

6
5
yanıtYanıtla
ERHAN:

ÖLDÜRENİN KENDISI OLDĞUNDAN ŞÜPHEM YOK

8
0
yanıtYanıtla
Ali:

3 Vatandasi öldü diye ordu harekata geciyor bizim vatandaslar isid teröristlerin elinde Devlet yatiyor

7
0
yanıtYanıtla
SİNİRLİ:

Müslümanları savunuyorum diyen ışid gitsin şimdi Filistinlilere yardım etsin tabi varsa yüreği İsrail filistini füzelerle vuruyor madem cihad yapacaklar kafirlerin yeri belli bekliyoruz

7
0
yanıtYanıtla
seyit:

12 SENE ONCE OLSAYDI BIZDE IRAKTAKI REHIN ALINAN VATANDASLARIMIZ ICIN AYNISINI YAPARDIK MALASEF TURK ORDUSU DENEN BIRSEY KALMADI

2
5
yanıtYanıtla
sezenn:

HELAL OLSUN ISRAIL COK SEVIYORUM .. bizim turk hukmeti gibi paravra atmiyorlar aglamiyor adam gibi savasiyor 9 turk öldü akparti onlar ölmüs kimin umurunda haha

3
3
yanıtYanıtla
AHMET:

BİZİM ÜLKEDE BAYRAK İNER SES ÇIKMAZ, TÜRK HALKINA ZARAR VERİLİR YİNE HİÇBİR ŞEY YAPILMAZ BİR İSRAİL KADAR CESARETİMİZ YOK MU ŞU AN OSMANLI VE ATATÜRK ZAMANINDA BÖYLE MİYDİ

6
0
yanıtYanıtla
Tüm 20 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title