Haberler

3 Aralık Dünya Engelliler Günü'ne Doğru

Samsun Valisi Osman Kaymak, AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ve İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, 3 Aralık Dünya Engelli·ler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Samsun Valisi Osman Kaymak, AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ve İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, 3 Aralık Dünya Engelli·ler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Vali Kaymak, mesajında, huzurlu ve güvenli bir toplum olmanın yolunun, engellilerin toplumun ayrılmaz birer parçası haline getirilmesinden geçtiğini vurguladı.

Engellilerin toplumsal yaşama katılımlarını kolaylaştırmak, karşılaşabilecekleri engelleri kaldırmak, kaliteli yaşam sürebilmelerini sağlamak, hak ettikleri sevgi ve saygıyı göstermenin herkesin sorumluluğu olduğuna dikkati çeken Kaymak, devletin sosyal devlet gereği engellilere eğitim, sağlık ve istihdam haklarına ait hizmetleri sunduğunu anlattı.

Çıkarılan yasalarla uygulamaya konulan evde bakım, danışmanlık, destek ve rehabilitasyon hizmetlerinin Samsun'da da yoğun şekilde yürütüldüğüne işaret eden Kaymak, "Engelli vatandaşlarımızın yaşama sıkı sıkıya bağlanmaları, güçlüklere direnebilmeleri ve sorunlarını aşabilmeleri için herkesi engelli vatandaşlarımıza desteğe ve yürütülen çalışmalara katkıda bulunmaya davet ediyorum. Engellilerimize ve ailelerine sağlıklı, mutlu ve başarılı bir yaşam diliyorum." ifadesini kullandı.

AK Parti Samsun Milletvekili Köktaş

AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş da sadece bir gün değil, her zaman engellileri hatırlamak, yaşamlarını kolaylaştıracak hizmetleri sunmanın sosyal devletin en temel görevi olduğuna dikkati çekti.

AK Parti olarak 15 yıllık iktidarları döneminde siyaset esaslarının her zaman insan odaklı olduğunu aktaran Köktaş, şöyle devam etti:

"İnsan olmayan yerde yapılacak hiçbir şeyin kıymeti olmaz.

'İnsanı yücelt ki devlet yücelsin' düsturunu esas kabul ederek yaptığımız yatırımlarda, hizmetlerde, çalışmalarda, aldığımız kararlarda hep insanı işin merkezine koyduk.

Engelli kardeşlerimize yönelik politikalarla da onların yaşamını kolaylaştıran, refah seviyesini yükselten tedbirleri içeren bin 500 maddelik engelliler hukuku, hükümetlerimiz döneminde oluşturulmuştur. Engellilerimizin günlük yaşama katılabilmeleri, toplumla bütünleşebilmeleri, fırsat eşitliğine sahip olarak toplum için katma değer üretecek konuma gelebilmeleri için imkanlarımızı seferber ettik. Barınma, bakım, sağlık hizmetleri ve nakdi yardımlar olmak üzere sosyal devlet olma anlayışının gereği istihdam alanları genişletildi ve mesleki eğitim çalışmalarına hız verildi."

Engellilerin sosyal hizmet imkanlarına ve her türlü güvenceye kavuşması, sosyal devlet ilkesini en üst düzeyde işletebilmek için var güçleriyle çalışmaya devam ettiklerini anlatan Köktaş, "Unutmayalım ki herkes engelli adayıdır. Yeter ki zihinlerimizdeki engelleri kaldıralım. Bedensel engeller, insanların üretmesine, düşünmesine, toplumun içinde yer almasına engel değildir." değerlendirmesinde bulundu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz

Yılmaz ise Samsun Büyükşehir Belediyesinin engelli dostu bir belediye olduğunu ifade etti.

Engelli bireylerin topluma neşe saçan renkli kişilikler olduğunu belirten Yılmaz, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Onlar hayata 1-0 yenik başlamasına rağmen gözlerindeki ışıltı ve kalplerindeki inanma kuvvetiyle hayatın üstesinden gelen, etraflarına her zaman mutluluk saçan Türk toplumunun renkli bireyleri. Belki görmüyorlar, duymuyorlar, yürüyemiyorlar ama gönül gözleri her zaman görüyor ve duyuyor. Engelli kardeşlerimizin engellerini görmüyor, karşılaştıkları engelleri de ortadan kaldırmak için elimizden geleni yapıyoruz. Engelli bireylerin önündeki engelleri kaldırmaya çaba gösteriyoruz. Unutmamalıyız ki sağlıklı her birey birer engelli adayıdır."

İlkadım Belediye Başkanı Tok

İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok ise engellilerin her zaman yanında olduklarını, yaşamlarını kolaylaştırmak, günlük hayatta karşılaştıkları zorlukları ortadan kaldırmak için çalıştıklarını aktardı.

Engelliliğin sadece engellileri ve onların ailelerini ilgilendiren bir sağlık problemi olmadığını vurgulayan Tok, şunları kaydetti:

"Engellilik, toplumsal yönüyle tüm insanlığı ilgilendiren ve tüm bireylerin ortak çabasını gerektiren bir durumdur. Yapmamız gereken dünyayı engelli kardeşlerimiz için kolay yaşanır bir hale getirmektir. Günlük hayatta karşılaştıkları zorlukları en aza indirmek, onların hayata sıkı sıkı tutunmalarını, içlerinde yatan yaşama sevinci, yetenek ve becerilerini ortaya çıkarmalarını sağlamaktır. Ülkemiz, engelleri yıkarak başarılara imza atan sanatçıların, sporcuların örnekleriyle doludur. Engellerin başarıya engel olmadığını eğitimde, sporda ve sanatta müşahede ediyoruz. Bunun son örneğini, ülkemizi Avrupa şampiyonu yapan Ampute Engelli Milli Takımımızın mücadelesinde gördük. Tüm bu güzel örnekler diğer engelli bireyleri cesaretlendirmeli, hayata bakış açılarını değiştirmelidir."

Tok, tüm bireylerin temel hakkı olan yaşama hakkına saygı göstererek haklarını sonuna kadar kullanmaları için uygun ortamı sağlamaları gerektiğini belirterek, "Bugünlerimizi sağlık ile yaşıyor olmamız yarınlarımızı da bu şekilde geçireceğimizin garantisini vermiyor. Zihinsel ve bedensel farklılıkların yaşama dair engel oluşturmadığı bir dünya olmasını diliyorum." ifadesini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Fuat Köktaş Ak Parti Samsun Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title