Haberler

3 Aralık Dünya Engelliler Günü mesajları ve sözleri 2021! Dünya Engelliler Günü nedir, ne zaman kabul edildi? Resimli Engelliler Günü mesajları!

Güncelleme:

Uluslararası Engelliler Günü kapsamında bugün engelli vatandaşların sorunları ve onlar için yapılabilecek çözümler dile getirildi. Bugünde mesaj atmak isteyebileceğiniz mesajları sizler için derledik. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedir? Dünya Engelliler Günü ne zaman kabul edildi?

3 Aralık Dünya Engelliler Günü mesajları ve sözleri araştırılyor. Uluslararası Engelliler Günü 1992 yılından bu yana 3 Aralık günü Birleşmiş Milletler tarafından uluslarararası bir gün olarak kabul edilmiştir. Dünya Engelliler Günü ne zaman kutlanıyor? En özel günler arasında yer alan Dünya Engelliler Günü vatandaşlarda merak uyandırdı. İlk ne zaman başladı? İşte detaylar haberimizde...

DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ NE ZAMAN KABUL EDİLDİ?

Uluslararası Engelliler Günü 1992 yılında Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nun 47/3 sayılı kararı ile ilan edildi. Toplumun ve toplumun her alanında engelli bireylerin haklarını ve refahını teşvik etmeyi ve engelli bireylerin durumuna dair politik, sosyal, ekonomik ve kültürel yaşamın her alanında farkındalık arttırmayı amaçlamaktadır.

BM'nin engellilik alanında uzun yıllardır devam eden çalışmalarının bir ürünü olan, 2006 yılında kabul edilen Engelli Bireylerin Haklarına Dair Sözleşme, engelli bireylerin haklarının ve refahının gelişmesine ve 2030 Sürdürülebilir Kalkınma Gündemi'nin ve ayrıca Sendai Afet Riskini Azaltma Çerçevesi, İnsani Eylemde Engelli Bireylerin Dahil Edilmesi Şartı, Yeni Kentsel Gündem ve Kalkınma için Finansman Hakkında Addis Ababa Eylem Gündemi gibi diğer uluslararası kalkınma taahhütlerinin uygulanmasına katkıda bulundu.

3 ARALIK DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ NEDİR?

Toplumsal bilinç ve farkındalığın arttırılması için 3 Aralık Dünya Engelliler Günü olarak kutlanır. Haberimizde, Dünya Engelliler Günü'nün anlamı ve önemine erişebilirsiniz.

Birleşmiş Milletler'in 1992 yılında almış olduğu karar sonrası "Uluslararası Engelliler Günü" olarak ilan edilen 3 Aralık, o gün itibariyle tüm dünyada engelli insanların sorunlarına dikkat çekmek ve onları daha iyi anlayabilmek amacı ile belirlenmiş bir gün.

Bugün gerek sosyal yaşamda gerekse iş yaşamında kendilerine çok zor yer bulan ve yaşamın birçok alanında çeşitli "engeller" ile karşılaşan engelli yurttaşlar sorunlarını dile getirecek.

3 ARALIK DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ MESAJLARI VE SÖZLERİ

"Engeller engelliler için engel değil, engelliler için en büyük engel biziz."

"Yaşama sevinci ile hayata tutunan bütün engelli kardeşlerimizin sadece bir gün değil her gün yanındayız."

"Sevgi, dayanışma ve empati ile engelsiz bir yaşamı hep birlikte inşa edeceğiz."

"Adımlarınızın biçiminin ne önemi var mühim olan yürüyüşümüzle sevgi ve dostluk köprüsünü geçmektir."

"Engelli olmak sorun değil, engelliye engel olmak sorundur."

"En büyük engel, engellenmektir."

"Engeller engelliler için engel değil, engelliler için en büyük engel biziz."

"3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nün, ülkemizdeki ve dünyadaki tüm engelli kardeşlerimiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum."

"Bugün vesilesiyle engelleri dolayısıyla karşılaştıkları güçlüklerden yılmadan, azimle çalışan, kararlı duruşları ve çabalarıyla hepimize güç veren kardeşlerimizin yanında olduğumuzu belirterek 3 Aralık Dünya Engelliler Gününü kutluyor ve kendilerine aileleriyle birlikte mutlu, huzurlu bir yaşam diliyorum.

"Engellilikten kurtulmanın yolu engelleri aşacağına inanmakla başlar."

"Sevgi varsa, engel yoktur! Engelliler Günü Kutlu Olsun."

"Yaşama sevinci ile hayata tutunan bütün engelli kardeşlerimizin sadece bir gün değil her gün yanındayız."

"Hayat bizim içimizde biz hayatın içindeyiz."

"Adımlarınızın biçiminin ne önemi var mühim olan yürüyüşümüzle sevgi ve dostluk köprüsünü geçmektir."

"Kendini engelli olarak hayattan atma. Unutma engeller savaşılarak aşılır."

RESİMLİ ENGELLİLER GÜNÜ MESAJLARI

3 Aralık Dünya Engelliler Günü mesajları ve sözleri 2020! Resimli Engelliler Günü mesajları!

3 Aralık Dünya Engelliler Günü mesajları ve sözleri 2020! Resimli Engelliler Günü mesajları!

Şimal Güdüm
Haberler.com - Gündem

Dünya Engelliler Günü Aralık Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title