Haberler

28 Şubat Davası

İnsan Hakları ve Mazlumlar için Dayanışma Derneği (MAZLUMDER) Genel Başkanı Ahmet Faruk Ünsal, 28 Şubat'ın askeri ve siyasi darbe olduğunu savunarak, darbecilerle hukuk önünde mutlaka hesaplaşılması gerektiğini söyledi.

İnsan Hakları ve Mazlumlar için Dayanışma Derneği (MAZLUMDER) Genel Başkanı Ahmet Faruk Ünsal, 28 Şubat'ın askeri ve siyasi darbe olduğunu savunarak, darbecilerle hukuk önünde mutlaka hesaplaşılması gerektiğini söyledi.

Ünsal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 28 Şubat darbesinin halkın iradesine karşı yapıldığını anlattı.

Türkiye'nin, darbecilerle hukuk önünde hesaplaşmak adına büyük bir tarihi fırsatı kaçırmak üzere olduğunu öne süren Ünsal, "Olay hazır yargıya götürülmüşken, Türkiye demokrasisi açısından önemli bir fırsatı değerlendirmek lazım. 28 Şubat, askeri ve siyasi darbedir, darbecilerle hukuk önünde mutlaka hesaplaşılması gerekir" şeklinde konuştu.

Ünsal, 28 Şubat davasından hukuksuzluğa karşı sonuç çıkmasını beklediklerini kaydederek, "Asıl mesele, orada birkaç siyasi aktörün pozisyonunu kaybetmesi değil, esasında darbenin halkın iradesine vurulmasıdır. Halkın iradesine yönelik gerçekleştirilen hukuksuzluğun yargılandığı davada, bundan sonra darbelerin olmaması için herkesin üzerine düşeni yapması gerekiyor" ifadesini kullandı.

İHSD Genel Başkanı Akbaş

İnsan Hakları Savunucuları Derneği (İHSD) Genel Başkanı Ali Akbaş da 28 Şubat'ta benzeri sıkıntıları kendilerinin de yaşadığını, bu nedenle davayı yakından takip ettiklerini söyledi.

"Davanın bazı mağdurları şahsi davacı olmayabilir fakat o dönemde yüz binlerce insan, sırf 'inançlı' ve 'başörtülü' diye mağdur edilmiştir" diyen Akbaş, "Bunların kul hakkı vardır. Bu dünyada olmasa da yarın Allah'ın mahkemesinde bunun hesabı sorulacaktır" değerlendirmesinde bulundu.

Akbaş, dönemin Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel başta olmak üzere, sivil medya ayağı, asker ve resmi sorumluların, mağdurlara yapılan zulmün hesabını adalet önünde vermesi gerektiğini savunarak, "İnsan hakkı ihlallerine sebep olan, yüz binlerce başörtülü kız çocuğunun mağdur edildiği, inançlı askerlerin ordudan atıldığı, inançlı insanlara yıldırma ve sindirme politikalarının izlendiği bu dönemle ilgili adalet yerini bulmalı, darbenin sadece resmi tarafları değil, sivil tarafları da hak ettiği  cezayı almalıdır" diye konuştu.

Kaynak: AA / Yerel

Ahmet Faruk Ünsal Ali Akbaş 28 Şubat Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? Lilak ne zaman işlem görecek? Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı ne zaman 2024? En az atama yapılacak branşlar! Öğretmen atamalarında en az hangi branşlar atanacak? Temmuz'da asgari ücrete zam var mı? 2024 Temmuz ayında asgari ücrete zam gelecek mi, artacak mı? 8 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 8 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Aziz Yıldırım aday mı? Fenerbahçe başkanlığına Aziz Yıldırım aday olacak mı? 8 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 8 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 8 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 8 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 8 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı! Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 8 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 8 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 8 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title