Haberler

24 Kasım Öğretmenler Günü

Muğla'da tören düzenlendi.

Muğla'da 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla kutlama programı düzenlendi.

Etkinlikler kapsamında İl Mili Eğitim Müdürü Tamer Kırbaç ve bir grup öğretmen, Muğla Valisi Amir Çiçek'i makamında ziyaret etti.

Daha sonra, Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi'nde tören düzenlendi.

Çiçek, burada yaptığı konuşmada, öğretmenliğin kutsal ve saygın bir meslek olduğunu söyledi.

Yıllardır öğretmenlik yaptıktan sonra yönetici olduğunu belirten Çiçek, "Anladığım bir şey vardır ki, öğretmenlik mesleği kutsallığın yanı sıra bir sanattır. Ruh, beyin, davranış ve görünümüyle öğrencilere model olan kişidir. Öğretmen severek ve ruhu  le öğretmenlik yapmalıdır. Merhametli, şefkatli, anlayışlı, ileri görüşlü olmalıdır ve gelişen teknolojiye ayak uydurmalıdır. İyi bir öğrenciden ziyade iyi bir insan yetiştirmek sizin eserinizdir" dedi.

Çiçek, öğretmenlerin gününü kutlayarak, eğitimcilere başarı diledi.

Kırbaç ise Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin zor koşullarında öğretmenlerin aldıkları görevi en iyi şekilde yerine getirmek ve yeni nesilleri yetiştirebilmek için sevgiyle, inançla ve büyük fedakarlık göstererek çalıştıklarını anlattı.

Bu nedenle öğretmenlik mesleğinin ülkenin en onurlu ve saygın mesleklerinden biri haline geldiğine işaret eden Kırbaç, şöyle konuştu:

"Bir insan yetiştirme sanatı olan öğretmenlik, önemini ve saygınlığını hiçbir zaman yitirmemiştir. 'Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum' geleneğinden gelen ve sevgiden başka sermayesi olmayan biz öğretmenlerin, bugün insanlığın yüksek diplomalı nesillere ihtiyacı olduğu kadar, iyi eğitilmiş, yüksek ahlak sahibi, vatanına, milli ve manevi değerlerine sahip çıkan, devletinin kuruşuna dahi ihanet etmeyen, haksız kazançta tüyü bitmemiş yetimin hakkı olduğu inancını kendine şiar edinmiş nesillere ihtiyacımız olduğunu da unutmaması gerekiyor."

Öğretmenler Günü dolayısıyla öğrenciler tarafından şiir ve kompozisyonların okunduğu programda mesleğe yeni başlayan öğretmenler de yemin etti.

Tören sonunda Vali Çiçek, yıl içerisinde emekli olan öğretmenlere plaket verdi. - Muğla

Kaynak: AA / Yerel

Mustafa Kemal Atatürk Tamer Kırbaç Amir Çiçek Muğla Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Tolga Daşkıran neden tutuklandı? İkinci Kadir Şekerci davası olayı ne, ne zaman oldu? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 9. bölüm TRT 1 HD izleme linki! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Göz seğirmesi neden olur? Göz seğirmesi belirtileri, ne anlama geliyor?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title