Haberler

2050 Yılında Avrupa'nın En Güçlü Ülkesi Türkiye Olacak"

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, "Her yıl istikrarı sağlayarak yüzde 5'in üzerinde büyümeyi sağlamayı başarırsa inanın 2050 yılında Avrupa'nın en güçlü ülkesi Türkiye olacak" dedi.

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, "Her yıl istikrarı sağlayarak yüzde 5'in üzerinde büyümeyi sağlamayı başarırsa inanın 2050 yılında Avrupa'nın en güçlü ülkesi Türkiye olacak" dedi.

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Başiskele'de bulunan temizlik ürünleri üreticisi bir fabrikanın 600 kişiye istihdam sağlayacak 800 milyon TL'lik yeni yatırımının açılışına katıldı. Törende Bakan Işık'a ev sahibi Hayat Kimya İcra Kurulu Başkanı Avni Kığılı'nın yanı sıra Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Başiskele Belediye Başkanı Hüseyin Ayaz, fabrika yöneticileri ve çok sayıda işçi katıldı. Törende konuşan Bakan Fikri Işık, "Her yıl istikrarı sağlayarak yüzde 5'in üzerinde büyümeyi sağlamayı başarırsa inanın 2050 yılında Avrupa'nın en güçlü ülkesi Türkiye olacak" dedi.

"600 KİŞİ EVİNE MUTLU GİDECEK"

Törendeki konuşmasına açılışı yapılan tesisin öneminden bahsederek başlayan Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, "800 milyon TL'lik yatırım ve 600 kişiye yeni istihdam sağlayacak. Böyle bir yatırım her babayiğidin harcı değil. Bu sayede 600 insan evine akşam mutlu dönecek. Şu anda Türkiye'nin ortalama büyüme hızı 4.7'nin üzerinde. Bu istikrarın, sanayileşme ve kalkınma için ne kadar önemli olduğunun en temel göstergesi. Türkiye istikrarını yakaladığı zaman bu ülkenin çalışkan insanları ve girişimci insanları gerçekten bu ülkeye yakışır başarılara imza atıyor. Bunun en güzel örneklerinden biri işte Kığılı ailesi, Hayat Kimya. En zor şartlarda bile ülkesine güvenen ve ülkesinin geleceğine inanan bu aile gerçekten yaptığı bütün yatırımlarla Türkiye'nin halkı gururu olmayı sürdürüyor" dedi.

"KAYBETTİREN BU SİSTEMİ DEĞİŞTİRMEK DURUMUNDAYIZ"

Türkiye'nin artık istikrarını şansa bırakma riski olmadığını ifade eden Bakan Fikri Işık, "Türkiye bundan sonra o kaybettiği dönemleri de kazanacak bir hıza erişmek zorundadır. Artık Türkiye bundan sonra oluşabilecek riskleri bu günden hesap edip, gerekli tedbirleri bu günden almak zorundadır. Türkiye'nin artık istikrarı doğrudan sandıkta sağlamasının zamanı geldi. 16 Nisan'da artık istikrarı artık sandıkta sağlayan bir daha hükumet krizleri, güven oylaması, gen soru, bütçe geçti geçmedi gibi Türkiye'de yatırımın, üretimin, istihdamın hızını kesen hatta zaman zaman kazanımlarını kaybettiren bu sistemi değiştirmek durumundayız" diye konuştu.

"2050 YILINDA AVRUPA'NIN EN GÜÇLÜ ÜLKESİ TÜRKİYE OLACAK"

Türkiye'nin hızla büyümeyi sürdüreceğine inandığını söyleyen Bakan Işık, "Her yıl istikrarı sağlayarak yüzde 5'in üzerinde büyümeyi sağlamayı başarırsa inanın 2050 yılında Avrupa'nın en güçlü ülkesi Türkiye olacak. Bunun adımlarını bugünden atmak durumundayız. Türkiye'nin artık kendi iç meseleleriyle kaybedecek daha fazla zamanı yok. Artık siyaset kurumunun kendi içindeki çekişmelerden dolayı sanayicinin ve iş adamının daha fazla vakit ve enerji kaybına tahammülü yok. onun için cumhurbaşkanlığı hükumet sisteminin ben halkımız tarafından kabul göreceğine inanıyorum. Bu sistemde hakemin daima millet olduğunu unutmamak durumundayız" şeklinde konuştu.

"TÜRKİYE'DE SANAYİCİLİK KAHRAMANLIKTIR"

Türkiye'de yatırım yapan sanayicileri kahramana benzeten Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, "Gayrimenkul rantının çok yüksek olduğu bir ülkede büyük riskler alan sanayiciliğe soyunmak her yiğidin karı değildir, er yiğidin karıdır. Onun için her zaman ifade ederim Türkiye'de sanayicilik kahramanlıktır. Her türlü riski alıp insanlara istihdam oluşturmak gerçekten büyük babayiğitliktir. Sanayicilik kahramanlıktır. Kahramanlara da saygı göstermek onları el üstünde tutmak ve onların sorunlarına duyarsız kalmamak, gereken her türlü yardımı ve desteği de göstermek Türkiye Cumhuriyeti hükumetinin en temel önceliğidir" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından yüksekliğiyle Avrupa'nın en büyük, dünyanın ikinci yüksek deposu Bakan Fikri Işık ve beraberindeki protokolün kurdeleyi kesmesiyle hizmete açıldı. Bakan Işık ve beraberindekiler daha sonra fabrika yetkileriyle tesisi gezerek yeni yatırım hakkında bilgi aldılar.

(Gürcan Yılmaz / İHA)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Hayat Kimya Fikri Işık Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title