Haberler

2014 Yılı Bütçesi TBMM Genel Kurulu'nda

AK Parti'li Ürün: "Gerek siyasi gerek ekonomik açıdan dünyanın en gelişmiş coğrafyası olan AB'ye üyelik hedefi bizim için ulusal bir meseledir ve öyle olmaya da devam edecektir" AK Parti'li Çığlık: "Müzakerelere başlamamızın üzerinden 8 yıl geçmesine ve Türkiye bu yolda gerekenleri yapmasına rağmen ne yazık ki AB'nin akıl tutulması yaşadığı bir dönemden geçiyoruz.

AK Parti Afyonkarahisar milletvekili Halil Ürün, "Gerek siyasi gerek ekonomik açıdan dünyanın en gelişmiş coğrafyası olan AB'ye üyelik hedefi bizim için ulusal bir meseledir ve öyle olmaya da devam edecektir" dedi.

TBMM Genel Kurulu'nda, Avrupa Birliği Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ile bağlı kurumların bütçelerinin görüşmeleri devam ediyor.

Bütçeler üzerine AK Parti Grubu adına söz alan Erzurum Milletvekili Fazilet Dağcı Çığlık, AB Bakanlığının genç ve dinamik kadrosuyla reform mutfağı niteliğinde çalıştığını söyledi.

AB üyeliği sürecinde gerçekleştirilen köklü ve yapısal reformların hayranlık duyulan başarılara imza atılmasını sağladığını belirten Çığlık, bu yolla ülkede yaşam standartlarının yükseldiğini vurguladı.

Çığlık, "Müzakerelere başlamamızın üzerinden 8 yıl geçmesine ve Türkiye bu yolda gerekenleri yapmasına rağmen ne yazık ki AB'nin akıl tutulması yaşadığı bir dönemden geçiyoruz. Müktesebat fasıllarının üzerinde siyasi blokajlar ve ülkemize yönelik ön yargılar Türkiye-AB ilişkilerinde zaman ve güven kaybına neden olmaktadır. Türkiye bugün sadece AB müktesebatının gereklerine yerine getirmekle meşgul olmamakta aynı zamanda daha önce hiçbir ülkenin karşılaşmadığı uygulamalarla ve ön yargılarla mücadele etmek zorunda kalmaktadır. Ancak müzakere sürecinde yaşanan olumsuzluklara rağmen AB üyeliği ülkemiz için stratejik bir hedef olmaya devam etmektedir" diye konuştu.

AK Parti iktidarı olarak temel önceliklerinin halkın daha iyi bir yaşama kavuşması olduğunu, AB hedefine sahip çıktıklarını ve çıkmaya devam edeceklerini vurgulayan Çığlık, tüm milletvekillerini de  Türkiye'deki değişim ve dönüşüme destek vermeye davet etti.

Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ürün de AB Bakanlığı'nın farklı konu ve alanlarda yaptığı çalışmalarla Türkiye'nin proje ofisi olduğunu söyledi.

AB ülkelerinin refah seviyelerine dikkati çeken Ürün, "Gerek siyasi gerek ekonomik açıdan dünyanın en gelişmiş coğrafyası olan AB'ye üyelik hedefi bizim için ulusal bir meseledir ve öyle olmaya da devam edecektir" dedi.

Ürün, yerelden ulusal, kamudan sivil topluma yüzlerce proje yürüten ve binlerce proje destek veren AB Bakanlığı'nın toplumun tüm kesimlerini kucaklayan bakış açısıyla Türk bürokrasisinin yeni bir soluğu olduğunu da belirtti. Türkiye'nin stratejik hedefi olan AB üyeliği konusunda 3 yıl aradan sonra 22 numaralı faslın müzakereye açılmasının büyük başarı olduğuna işaret eden ürün, Türkiye'nin AB'ye aday ülkeler arasında vatandaşlarına vize uygulanan tek ülke olduğunu da kaydetti. Ürün, "Bu haksız durumun düzeltilmesine yönelik AK Parti hükümetimizin çabaları 2013 yılında daha da yoğunlaşmıştır" dedi.

Konya Milletvekili Kerim Özkul da Türkiye Akreditasyon Kurumu'nun çalışmaları hakkında bilgi vererek, ticaretin gelişmesi, uluslararası ticarette teknik engellerin aşılması ve kalitenin yükselmesinde akreditasyonun önemine değindi.

-"2013'ün 8 ayında turizm gelirlerini en hızlı artıran 3. ülke konumundayız"

Genel Kurul'un dünkü oturumunda başörtülü olarak kürsüye çıkan AK Parti Bursa Milletvekili Canan Candemir Çelik'in ardından bugün de Mardin Milletvekili Gönül Bekin Şahkulubey söz alarak Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın bütçesi hakkında konuşma yaptı.

Şahkulubey, Türkiye'nin sahip olduğu doğal güzellikler ve evsahipliği yaptığı uygarlıkların kültür hazineleriyle kültür ve turizm bakımından dünyanın sayılı ülkeleri arasında bulunduğunu söyledi. Turizm sektörünün AK Parti iktidarı döneminde 11 basamak yükseldiğini ve turist sayısında dünya seyahat pazarının 6. büyük ülkesi olduğunu ifade eden Şahkulubey, "Dünya Turizm Örgütünün raporuna göre 2013 yılının 8 ayında turizm gelirlerini en hızlı artıran 3. ülke konumundayız" dedi.

Kültür ve Turizm bakanlığı'nın tarihi eserlerin Türkiye'ye iadesi alanında da önemli çalışmalar yaptığını belirten Şahkulubey, "2013 yılı Eylül ayı itibariyle toplam 28 eserin ülkemize iadesi sağlanmıştı. En az bunun kadar önemli bir başka çalışma ise bugünkü sınırlarımız dışında kalan kültürel mirasımızın taşınmazlarının, TİKA ve vakıflar Genel Müdürlüğü'nün işbirliği ile onarılmasıdır. Ecdad yadigarı vakıf eserlerini harap olmaktan kurtararak, 3 bin 600 vakıf eserini onardı" diye konuştu.

Elazığ Milletvekili Zülfi Demirbağ ise Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın takdire değer çalışmalar yürttüğünü ifade ederek, turizm alanındaki gelişmelere işaret etti. Demirbağ, İstanbul'un kongre turizminde dünyada birinci sıraya yükseldiğini söyledi.

İstanbul Milletvekili Gülay Dalyan ise AK Parti iktidarı döneminde sanat koordinasyon birimleri oluşturulduğunu anlattı. Sanatın toplumun vizyonunu açan bir özelliği olduğunu ifade eden Dalyan, özellikle yurtdışı turneler aracılığıyla Türk kültür ve sanatının dünyaya başarıyla tanıtıldığını belirtti. Dalyan, AK Parti döneminde tiyatro temsil ve seyirci sayısının arttığını da kaydetti.

Malatya Milletvekili Öznur Çalık da Devlet Tiyatroları'nın misyonu ve çalışmalarına değindi. Çalık, devlet tiyatrolarının misyonunun toplumun kültürel ihtiyaçlarını karşılamak, evrensel değerlere sahip bireyler yetiştirilmesine katkı sağlamak olduğunu belirterek, Devlet tiyatrolarının yeni sahneler aracılığıyla geniş bir tiyatro ağı kurduğunu söyledi.

Mersin Milletvekili Nebi Bozkurt da 2010 yılında kurulan Türkiye Yazma Eserler Kurumu Başkanlığı'nın çalışmalarından örnekler vererek, Türkiye'nin yazma eserler açısından dünyanın önde gelen ülkelerinden olduğuna işaret etti. Bozkurt, bu eserlerin korunması ve gelecek kuşaklara taşınmasının önemine değindi.

Samsun Milletvekili Cemal Yılmaz Demir de Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nın bütçesi üzerinde yaptığı konuşmada, bakanlığın dünyanın en güvenli ve hızlı işleyen gümrük idarelerini oluşturmak için yaptığı kapsamlı çalışmalar olduğunu belirtti. Türkiye'nin küresel aktör olmasının yolunun uluslararası arenada rekabet edebilecek marka ve firmalar yaratmaktan geçtiğini belirten Demir, Türkiye'nin bu açıdan hızlı bir gelişim gösterdiğini kaydetti.

Antalya Milletvekili Hüseyin Samani her alanda olduğu gibi Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nın yaptığı çalışmalarda da önemli mesafeler alındığını söyledi. Samani, gümrüklerde uzlaşma müessesesinin hayata geçirilmiş olduğuna dikkati çekerek, bu uygulamanın bir çok anlaşmazlığın yargıya gitmeden çözülmesini sağladığını kaydetti.

Düzce milletvekili Fevai Arslan ise rekabet kurallarının önemine işaret ederek bu kapsamda Rekabet Kurumu'nun yaptığı çalışmalara değindi. Rekabete ilişkin kurumların gelişmiş ülkelerin vazgeçilmezlerinden olduğunu belirten Arslan, dünya ekonomisinde yer edinmenin ön koşulunun rekabet alanında başarı elde edebilmek olduğunu belirtti. - TBMM

Kaynak: AA / Politika

Avrupa Birliği Halil Ürün Ak Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title