Haberler

2 Çocuğun Öldüğü Yangında İhmalleri Olduğu İddia Edilen Sanıklar Suçlamayı Kabul Etmedi

Adana'da 5 yaşındaki Fatma ile kız kardeşi 2 yaşındaki Selvi Kahriman'ın öldüğü yangında ihmalleri olduğu iddiasıyla, taksirle ölüme neden olma suçundan 15 yıla kadar hapis cezaları istenen 50 yaşındaki Ali Rıza Samur ile 51 yaşındaki İbiş Çiçek suçlamaları kabul etmedi.

Adana'da 5 yaşındaki Fatma ile kız kardeşi 2 yaşındaki Selvi Kahriman'ın öldüğü yangında ihmalleri olduğu iddiasıyla, taksirle ölüme neden olma suçundan 15 yıla kadar hapis cezaları istenen 50 yaşındaki Ali Rıza Samur ile 51 yaşındaki İbiş Çiçek suçlamaları kabul etmedi.

Nikahsız eşi Atilla Ateş cezaevinde olduğu için, ev kirasını ödeyemeyince kızları Selvi ve Fatma Nur'la birlikte sokağa atılan Yasemin Kahriman, Mersin Kadın Sığınma Evi'ne yerleştirildi. Burada çocuklarının aç bırakıldığını ileri süren Kahriman, kızlarını da alıp 7 Ocak 2015'de Adana'ya geldi. Yasemin Kahriman, 4 yıl önce tanıştığı Ali Rıza Samur tarafından çocuklarıyla birlikte İbiş Çiçek'in evine yerleştirildi. 9 Ocak'ta elektrik sobasından çıkan yangında Selvi ve Fatma Nur yanarak can verirken, anne yaralı kurtuldu.

SOBANIN TERMOSTATI DEVREDEN ÇIKARILMIŞ

Olayla ilgili soruşturmasını tamamlayan savcının hazırladığı iddianamede Ali Rıza Samur ile İbiş Çiçek'in evi 'garsoniyer' olarak kullandıkları, olay günü Ali Rıza Samur'un elektrikli ısıtıcının termostatını devre dışı bıraktığı belirtildi. İddianamede yer verilen bilirkişi raporunda ise evde kaçak elektrik kullanıldığı, Samur'un elektrik sobasının termostatını devre dışı bırakarak sobanın devrilmesi sonucu yangına sebebiyet vermesi nedeniyle asli kusurlu olduğu, diğer tutuksuz sanık Çiçek'in de kaçak elektrik kullanarak tali kusurlu olduğuna yer verildi.

İFADE DEĞİŞTİRDİ

Tutuksuz sanıklar Ali Rıza Samur ve İbiş Çiçek taksirle ölüme neden olma suçundan 15'er yıl hapis cezası istemiyle 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde ilk kez hakim karşısına çıkarken, Yasemin Kahriman duruşmaya gelmedi. Soruşturma aşamasında çocukların soba ile oynamaması için termostat sistemini, emniyet mandalını söküp kablolarını kestiğini söyleyen Ali Rıza Samur mahkemede ifade değiştirdi. Yasemin Kahriman'la bir arkadaşının aracılığıyla tanıştığını anlatan Ali Rıza Samur, "Yasemin beni telefonla aradı 'Kocam cezaevinde, bana kalacak yer verir misin? dedi. Ben de arkadaşımın evine götürdüm. İş başvurusu için belediyeye gittiğimde evin yandığını öğrendim. Emniyette bana şiddet uyguladılar. Ben orada dengemi kaybettim. Ne diyeceğimi bilmiyordum. Orada bana bu suçu üzerine alırsan seni serbest bırakırız dediler. O zamandan beri depresyon ilaçları kullanıyorum. Oradaki ifadelerimi kabul etmiyorum. Çünkü ne dediğimi hatırlamıyorum. Ben sobanın kabloları ile hiç oynamadım" diye savunma yaptı.

İbiş Çiçek ise olay sırasında Diyarbakır'da olduğunu belirterek, "Adana'ya geldiğimde durumu öğrendim. Ali Rıza Samur'un evini su bastığı için ailesi ile birlikte dışarıda kaldığını söyledi. 2 çocuklu bir kadın ile eve gelmiş. Ben kendisine evin boş olduğunu ve elektrik suyunun olmadığını söylemiştim. Eve kaçak elektrik bağlamadım" dedi.

Mahkeme heyeti, hakkında takipsizlik kararı verilen Yasemin Kahriman'ın ifadesinin alınabilmesi için duruşmayı erteledi. - Adana

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Atilla Ateş Mersin Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Kül Masalı CANLI izle! Kül Masalı 9. Bölüm TRT 1 CANLI izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title