Haberler

YKS'deki ilk oturum sonrası ÖSYM'den açıklama: Sınav sorunsuz bir şekilde sona erdi

Güncelleme:

2 milyon 437 bin 119 adayın ter döktüğü Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın ilk oturumu sona erdi. ÖSYM Başkanı Aygün, sınavın ardından yaptığı açıklamada "Sınav sorunsuz bir şekilde sona erdi" ifadelerini kullandı.

Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) birinci oturumu olan ve 10.15'te başlayan Temel Yeterlilik Testi (TYT), 13.00'da sona erdi. Sınav sebebiyle saat 09.30 ile 15.00 arasında 81 ilde sokağa çıkılamadı. İkinci sınav ise yarın 10:15'te yapılacak. ÖSYM Başkanı Prof.Dr. Halis Aygün, ilk oturum sonrası "Sınav sorunsuz bir şekilde sona erdi" açıklamasında bulundu.

"HERKESE TEŞEKKÜR EDİYORUM"

ÖSYM Başkanı Prof.Dr.Halis Aygün, sınavdan sonra yaptığı açıklamada "YKS 2020'nin birinci oturumu olan TYT tüm sınav merkezlerimizde sorunsuz bir şekilde tamamlandı. Böyle büyük bir sınavın ilk aşamasını tüm paydaşlarımızla birlikte başarılı bir şekilde tamamlamış olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Emeği geçen herkese yürekten teşekkür ederim" ifadelerini kullandı.

2,5 milyona yakın adayın ter döktüğü YKS'nin ilk oturumu sona erdi

YARIN DA SOKAĞA ÇIKMA KISITLAMASI UYGULANACAK

YKS dolayısıyla saat 09.30 ile 15.00 arasında 81 ilde sokağa çıkılamadı. İkinci sınav ise yarın 10:15'te başlayacak. Yarın da 09.30 ile 18.30 saatleri arasında sokağa çıkılamayacak.

2,5 milyona yakın adayın ter döktüğü YKS'nin ilk oturumu sona erdi

BAKAN KOCA VE VALİ YERLİKAYA'DAN UYARI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sınavın ilk oturumunun başlamasına dakikalar kala "Hayat bir sınav. Bu onun 165 dakikası. En zor sorular bile kolay gelsin" derken, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya da "Sevgili İstanbullular lütfen sessizlik" diye tweet attı.

BAZI ADAYLAR SINAVA ALINMADI

Adaylar, saat 10.00'dan sonra sınav binalarına alınmadı. T.C. kimlik kartını kaybeden, nüfus cüzdanı olmayan veya nüfus cüzdanında T.C. kimlik numarası ve fotoğraf bulunmayan adaylar için il/ilçe nüfus müdürlükleri sınav günleri açık bulunduruldu.

İŞTE SINAVDA YÖNELTİLEN SORU SAYILARI

TYT'de Türkçe testinde 40, sosyal bilimler testinde tarihten 5, coğrafyadan 5, felsefeden 5, din kültürü ve ahlak bilgisi veya ilave felsefe sorularından 5'er olmak üzere toplam 20, temel matematik testinde 40, fizikten 7, kimyadan 7 ve biyolojiden 6 sorunun yer aldığı fen bilimleri testinde de 20 soru yöneltildi.

MASKE VE DEZENFEKTAN DAĞITILDI

Adaylara sınav binası girişlerinde görevliler tarafından maske ve dezenfektan dağıtıldı. Adaylar sınav salonuna geçip sırasına oturduktan sonra sınav süresince maskelerini çıkarabildi.

ENDİŞELENDİREN GÖRÜNTÜLER

Okul önlerinde oluşan kalabalık ise "Pes" dedirtti. Sınava çocuklarıyla gelen veliler, sosyal mesafeyi unuttu;

YKS'deki ilk oturum sonrası ÖSYM'den açıklama: Sınav sorunsuz bir şekilde sona erdi

YKS'deki ilk oturum sonrası ÖSYM'den açıklama: Sınav sorunsuz bir şekilde sona erdi

Kaynak: Haberler.com / Güncel

halis aygün Koronavirüs Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title