Haberler

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 103. Yılı

Burdur Valisi Şerif Yılmaz, Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz ve AK Parti Burdur İl Başkanı Volkan Mengi 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 103. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Burdur Valisi Şerif Yılmaz, Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz ve AK Parti Burdur İl Başkanı Volkan Mengi 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 103. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Vali Yılmaz, mesajında, "Türk milleti tarih sahnesine çıktığı günden bu yana eşsiz zaferler elde etmiş, karşısına çıkan her türlü zorluğa karşı istiklal ve istikbali için göğsünü siper ederek, bayrağı, vatanı, milleti, dini için gerektiğinde gözünü kırpmadan şehadete yürümesini bilmiştir." ifadelerini kullandı.

Çanakkale Deniz Zaferi'nin tarihlerindeki en büyük zaferlerden biri olduğunu belirten Yılmaz, şunları kaydetti:

"Aynı üst aklın 100 yıl önce yapamadıklarını farklı taşeronları kullanmak suretiyle bugün gerçekleştirmeye çalıştığını hepimiz görüyoruz. Ancak tarihi boyunca bağımsızlığından ödün vermeyen milletimiz nasıl 15 Temmuz'da ülkemiz üzerinde oynanan oyunları bozduysa bugünde kahraman güvenlik güçlerimizle gerek Fırat Kalkanı'nda, gerek Afrin'de, Çanakkale Destanını yazan necip milletin torunları olduğunu, istiklal ruhunu hala içinde taşıdığını bir kez daha göstermiştir. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, bu topraklar için canını feda eden tüm aziz şehitlerimizi şükranla anıyorum."

Belediye Başkanı Ercengiz

Başkan Ercengiz, mesajında, Çanakkale Savaşları'nın 103'üncü yıl dönümünü gurur ve coşkuyla kutladıklarını belirtti.

Ercengiz, "Çanakkale Zaferi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde kahraman Türk halkının yazdığı özgürlük ve bağımsızlık destanıdır. Türk milletinin neleri başarabileceğinin en güzel kanıtıdır. Bağımsızlığımızın ve özgürlüğümüzün simgesi Cumhuriyetimizi aynı ruh ve anlayışla korumak, gelecek nesillere taşımak en önemli görevimizdir.

Ulu Önder Atatürk başta olmak üzere vatanını canından üstün bilen şehitlerimizi ve gazilerimizi bir kez daha saygı ve minnetle anıyorum." ifadelerini kullandı.

AK Parti Burdur İl Başkanı Mengi

AK Parti Burdur İl Başkanı Volkan Mengi de mesajında Türk ve dünya tarihinde önemli bir dönüm noktası olan 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi'nin, hiçbir zaman esaret altında yaşamayı kabul etmeyen Türk milletinin kahramanlık destanı olduğunu bildirdi.

Çanakkale Deniz Zaferi'nin Türk milletinin var olma mücadelesindeki en önemli kırılma noktalarından biri olduğunu aktaran Mengi, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Bu toprakların her karışı şehit kanlarıyla sulanmış, ülkemizin bu günlere ulaşması için sayısız zorluklara göğüs gerilmiştir. Milletimizin her ferdi, şehitlerimizin bıraktığı emanetin değerinin şuuru içindedir. Milletçe, şehitlerimizin bize bıraktığı mukaddes emaneti, her geçen gün aynı şuur ve inançla daha da yükseklere taşıyacağız. Bu inançla, 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi'nin 103. yıl dönümünü kutluyor, bu toprakları bize mukaddes bir vatan kılan tüm şehitlerimizi, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün kahramanlarımızı rahmetle ve şükranla anıyorum."

Kaynak: AA / Güncel

Ali Orkun Ercengiz Şerif Yılmaz Ak Parti Burdur Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

title