Haberler

17. Uluslararası Ankara Tiyatro Festivali Perdelerini Açtı

Toplumsal Araştırmalar Kültür ve Sanat için Vakfı (TAKSAV) tarafından düzenlenen Yenimahalle Belediyesi'nin de destek verdiği 17.Uluslararası Ankara Tiyatro Festivali başladı.17...

Toplumsal Araştırmalar Kültür ve Sanat için Vakfı (TAKSAV) tarafından düzenlenen Yenimahalle Belediyesi'nin de destek verdiği 17. Uluslararası Ankara Tiyatro Festivali başladı. 17. kez tiyatro sevenlerle buluşan ve 10 gün sürecek festival, toplam 59 farklı oyunla Ankaralılara tiyatro ziyafeti sunacak. Üniversite öğrencileri de festival boyunca gönüllü olarak hizmet verecek.

Siyasilerin de katıldığı 17. Uluslararası Ankara Tiyatro Festival açılışı Büyük Tiyatro'da ünlü tiyatrocuların söyleşileriyle hazırlanan slaytla başladı. Açılış konuşmasını yapan Toplumsal Araştırmalar Kültür ve Sanat için Vakfı (TAKSAV) Genel Başkanı Emin Koramaz, 17 yıldır festivale katkıda bulunan Kültür ve Turizm Bakanlığı, Devlet Opera ve Balesi Müdürlüğü, Çankaya ve Yenimahalle Belediyesi'ne teşekkür ederek, "Bu festivalin en önemli görevlerinden birisi sanatın topluma sevdirilmesidir" dedi.

Festivalin "onur" ödülüne layık görülen Haldun Dormen'e, ödülünü Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Lemi Bilgin verdi. Bilgin, çok heyecanlı ve sevinçli olduğunu belirterek, "Mesleğimizin duayen Türk tiyatrosuna önemli değerler katmış, büyüğümüz, ustamız sevgili Haldun ağabeye ödül takdim etme onuru benim oldu" diye konuştu.

Bazı insanlar hakkında ne söylense söylensin kelimelerin yeterli olmadığını kaydeden Bilgin, "Belki de sadece iki kelime her şeyi anlatmaya yeter: Haldun Dormen" ifadesini kullandı.

Festivalin 'emek" ödülünü alan Atilla Sav ise, "Seyirci olmazsa tiyatro olmaz. Onun için bir seyirci ve görüşlerini yazıya döken bir eleştirmen olarak bu ödüle layık görüldüğüm için çok mutluyum" diye konuştu.

Yarım asrı aşan tiyatro eleştirmenliği yapan Sav'a, ödülünü Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar verdi. Tören, Gürcistan Kafkas Dans Tiyatrosu'nun sergilediği halk dansları gösterilerinin ardından sona erdi.

Festivalde 'Onur Ödülü'nü Haldun Dormen alırken, 'Emek Ödülü'ne layık görülen Atila Sav'a ödülünü Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar takdim etti. Açılışta konuşan Başkan Yaşar, "Çağdaş dünyada tiyatronun da tiyatro sanatçısının da önemli bir yeri olduğunu bilerek Yenimahalle Belediyesi olarak Cumhuriyetin Başkentinde tiyatroya gönül verenlere hizmet etmenin ayrıca onurunu ve gururunu taşıyorum" diyerek konuştu.

Başkan Yaşar'a Tiyatro Festivaline verdiği destekten dolayı da plaket hediye edildi.

Başkentlilere 10 gün süreyle tiyatro zenginliği sunacak festivalde üniversite tiyatrolarını, Orhan Aydın, Nedim Saban ve Emre Kınay gibi isimlerin bulunduğu ustalar geçidi takip edecek. Yapılacak atölye ve seminerlerle tiyatro sanatı akademik olarak masaya yatırılacak. 1996'da ilk kez yapılmaya başlanan Tiyatro Festivali, 17 yıldır her yıl düzenlenerek süreklileşmeye devam ediyor. 2008 yılında sosyal sorumluluk projesi kapsamında başlatılan, 4 yılda hiç tiyatro seyretmemiş 10 bin Ankaralıya ücretsiz tiyatro oyunları sunmayı hedefleyen proje, şimdiden 14 bin Ankaralıya ulaştı. Bu yılda bu sayının 20 bine ulaşması hedefleniyor. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yenimahalle Belediyesi Haldun Dormen Fethi Yaşar Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title