Haberler

13 yaşındaki Abdussamet, ikinci kez Covid-19'u yendi

Güncelleme:

İZMİR'de, ortaokul öğrencisi Abdussamet Önder (13) bir yıl içinde 2 kez yakalandığı Covid-19'u yendi. Aşı hakkı tanınmasına rağmen ihmal ettiğini ve Covid-19'a ikinci kez yakalandığını anlatan Abdussamet Önder, yaşıtlarına maske takıp, aşılarını olma tavsiyesinde bulundu.

Tahir Merzeci Ortaokulu 8'inci sınıf öğrencisi Abdussamet Önder, bir ay önce Covid-19'a ikinci kez yakalandı. Bir yıl önce de hastalığa yakandığını belirten Abdussamet Önder, "İlk yakalandığımda hastalığı daha ağır geçirmiştim. Çok halsizdim. Ciğerlerim ağrıyordu. Nefes darlığı çekiyordum. Tüm vücudum ağrıyordu. Yemek yiyemiyordum. İştahım kapalıydı. Aşı olmamıştım. Aşıyı ihmal ettiğim için 2'nci kez Covid-19'a yakalandım" dedi.

Yaşıtlarına aşı olmaları tavsiyesinde bulunan Önder, "Covid-19 aşı olmayanlarda daha ağır seyrediyor. Çok ciddi bir hastalık. Ölüme bile neden olabiliyor. O nedenle maskemizi takalım, aşımızı olalım" dedi.

Ev kadını Besra Önder (45) de çocuğunun Covid-19'u 2 kez yendiğini belirtip, "Aşı olsaydı belki Covid-19'u bu kadar ağır geçirmezdi. Bütün annelere çocuklarına aşılatmalarını öneriyorum" dedi.

'AĞIR SEYRETTİ'

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı ve İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Eğitim Kliniği Eğitim ve İdari Sorumlusu Prof. Dr. Dilek Yılmaz, Abdussamet Önder'in yaşadığı süreci anlatıp, "Tedavisi uzun süren bir olguydu. Altta hiçbir risk faktörü bulunmuyordu. Genellikle obezite, tip 1 diyabet, kronik akciğer ve kalp hastalığı olan çocuklarla immün sistemi bağışıklığı baskılanmış çocuklarda biraz daha ağır geçiyor. Sağlıklı olan bu çocuğumuzda da Covid-19 ağır seyretti. İkinci kez Covid-19'a yakalanmadan, aşı hakkı tanımlanmış. Ancak aşı yaptırma sürecinde tereddüt ve kararsızlık yaşarken, maalesef 2'nci kez yakalanmış. Neyse ki şu an hastalığı yendi. Özellikle çocuklarımız ve gençlerimize Covid -19 ile diğer enfeksiyonlardan korunmaları için altın kurallarımız olan 'maske, mesafe ve hijyen' diyorum. Bunun yanında çok güçlü bir silahımız var bağışıklama yani aşılama. Buradan ailelere ve çocuklara, 12 yaş ve üzerine aşılamayı öneriyoruz" ifadelerini kullandı.


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Koronavirüs İzmir Çocuk Aşı Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title