Haberler

13. Mustafa Nevzat Eczacılık Ödülü Sahibini Buldu

Güncelleme:

Mustafa Nevzat İlaç'ın 1989 yılından bu yana iki yılda bir düzenlediği Mustafa Nevzat Eczacılık Ödülü töreni 28 Mayıs Pazartesi akşamı İstanbul Modern'de yapıldı.

28 Mayıs 2012; İstanbul 13.Mustafa Nevzat Eczacılık Ödülü sahibini buldu. Ödülü "Nanotüp İçeren İlaç Taşıyıcı Sistemler Üzerine Çalışmalar" başlıklı teziyle Dr. Ecz. Sibel İlbasmış Tamerkazandı.

Türk ilaç sektörünün öncü kuruluşlarından Mustafa Nevzat İlaç Sanayii A.Ş.'nin ülkemizde eczacılık alanındaki bilimsel çalışmaları desteklemek ve teşvik etmek amacıyla iki yılda bir düzenlediği Mustafa Nevzat Eczacılık Ödülü töreni 28 Mayıs'ta İstanbul Modern'de yapıldı. Sibel İlbasmış Tamer ödülünü Mustafa Nevzat İlaç Sanayii A.Ş. Genel Müdürü M. Levent Selamoğlu'ndanaldı.

"Mustafa Nevzat Eczacılık Ödülü", İstanbul Eczacı Mektebi Fenni İspençiyari (Farmasi ve Teknolojisi) öğretim üyelerinden ve Mustafa Nevzat İlaç Sanayii A.Ş. kurucusu Mustafa Nevzat Pısak (1879-1968) adına, kızı Ecz. Nevhiz Pak tarafından ilk defa 1989 yılında verilmeye başlandı.

Yenilikçiliğin ve araştırmaların eczacılık alanındaki özel bir yeri olmasında yola çıkan, bu konuda özellikle üniversitelerde sürdürülen çalışmaların teşvik edilmesini sağlamak amacıyla verilen Mustafa Nevzat Eczacılık Ödülü, alanındaki ilk ve en prestijli eczacılık ödülü olma özelliğini taşıyor.

Ödül seçici jürisi, Türkiye'de bulunan 19 eczacılık fakültesinden seçilmiş dekanlardan oluşuyor.

Mustafa Nevzat Eczacılık Ödülü, eczacılık alanının gelişmesine sağladığı destek kadar, araştırmacılara kariyerleri için bir fırsat sunması açısından da önem taşıyor.

13.Mustafa Nevzat Eczacılık Ödülü için Türkiye'deki tüm Eczacılık Fakülteleriyle, Gülhane Askeri Tıp Akademisi (GATA) Eczacılık Bilimleri Merkezi'nden genç eczacılar, üniversiteleri tarafından kabul gören 21 adet tez ile başvuruda bulundular.

Üniversiteler ve ilaç endüstrisi yakınlaşıyor

Törende bir konuşma yapan Mustafa Nevzat İlaç Sanayii A.Ş. Genel Müdürü M.Levent Selamoğlu şunları söyledi:

"Bilimsel araştırmalar ve yenilikçilik, Türk ilaç sanayinin geleceğidir.

Bu doğrultuda bilimsel çalışmaları ve araştırmacı gençlerimizi 19889yılından bu yana verdiğimiz ödülle destekliyoruz. Türkiye'nin Ar-Ge uygulamalarının gelişmesi, öncelikli görevlerimiz arasında yer alıyor. Bu doğrultuda Mustafa Nevzat Eczacılık Ödül Töreni önemli bir adımdır. Etkinliğimiz, üniversiteler ve ilaç endüstrisi arasında işbirliği ve yakınlaşmayı destekliyor. Türkiye'de eczacılığın gelişmesine katkıda bulunacağına inandığımız araştırmacıları desteklemekten mutluluk duyuyoruz."

Kaynak: Bültenler / Güncel

İstanbul Türkiye Güncel Haberler

Erdoğan'ın uykularını kaçıracak anket! Bugün seçim olsa AK Parti 2. oluyor

Erdoğan'ın uykularını kaçıracak anket! Bugün seçim olsa AK Parti 2. oluyor

İstanbul'da suya yüzde 36 ile 53 oranında zam

İstanbul'da suya yüzde 36 ile 53 oranında zam

Balıkesir'de üniversiteli motokuryeyi bıçaklayarak öldüren katilin 6 ayrı suç kaydı çıktı

Balıkesir'de üniversiteli motokuryeyi bıçaklayarak öldüren katilin 6 ayrı suç kaydı çıktı

Bakmadan Geçme

15 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 15 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 15 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 15 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 15 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 15 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 15 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Arda Güler Real Madrid'de kaç gol attı? 15 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 15 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 15 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Talisca Beşiktaş'a gelecek mi? Al Nassr Talisca'yı gözden çıkardı Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 15 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Otoyol ve köprü geçiş ücretlerine zam mı geldi? (ZAMLI) Köprü geçiş ücretleri ne kadar oldu? 15 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 15 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 15 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
Fidan'dan Hamas için 'Terör örgütü' ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

Fidan'dan Hamas için "Terör örgütü" ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title