Haberler

12. Uluslararası Öğrenci Buluşması" Etkinliği - Kuala

Malezya'nın başkenti Kuala Lumpur'da, Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu (UDEF) tarafından, Anadolu Ajansı'nın (AA) global iletişim ortağı olduğu 12. Uluslararası Öğrenci Buluşması yapıldı.

Malezya'nın başkenti Kuala Lumpur'da, Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu (UDEF) tarafından, Anadolu Ajansı'nın (AA) global iletişim ortağı olduğu 12. Uluslararası Öğrenci Buluşması yapıldı.

Malezya Uluslararası İslam Üniversitesi'nin konferans salonunda düzenlenen etkinliğe AK Parti İstanbul Milletvekili Rümeysa Kadak, Türkiye'nin Kuala Lumpur Büyükelçisi Merve Safa Kavakcı, UDEF Genel Başkan Yardımcısı Orhan Pekçetin, Maarif Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Zekeriya Akçam, üniversitenin rektörü Dzulkifli Abdul Rezak ve Uluslararası İslam Öğrenci Organizasyonları Federasyonu (IIFSO) Genel Sekreteri Enes Yalman katıldı.

Çok sayıda üniversite öğrencisinin de yer aldığı program, Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı. Daha sonra UDEF'in faaliyetlerini tanıtan kısa bir sunum yapıldı.

Katılımcıların konuşmalarından önce Türkiye'de öğrenim gören Malezyalı öğrenci Faiz Ali, salondaki öğrencilerle Türkiye'ye dair gözlemlerini paylaştı ve Türkiye'de okumuş olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Ardından katılımcılar, IIFSO Genel Sekreteri Yalman'ın yönetimindeki panelde konuşmalarını yaptı.

Uluslararası İslam Üniversitesi Rektörü Dzulkifli, görev yaptığı üniversitenin sadece Malaylara ve Müslümanlara değil, tüm insanlığa hitap ettiğini belirterek, üniversitenin birinci hedefinin öğrencilere kültürel miras bırakmak olduğunu belirtti.

Büyükelçi Kavakcı, küresel düzenin insanlığa getirdiği felaketlere değindiği konuşmasında, "Şimdiye kadar bu düzene karşı çıkan iki lider gördüm. Birisi Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, diğeri de Malezya Başbakanı Mahathir Muhammed." şeklinde konuştu.

Üniversite öğrencilerine 15 Temmuz Darbe Girişimine ilişkin de bilgi veren Kavakcı, o gün Türk milletinin darbeye karşı cesurca direnerek dünyada eşi benzeri bulunmaz bir örnek sergilediğini belirtti.

Milletvekili Kadak ise Türkiye ve Asya kıtasının en genç milletvekili olarak siyasi kariyerindeki tecrübeleri öğrencilere aktardı. Kadak, bu tecrübelerini Malezya'da paylaşmaktan çok memnun olduğunu dile getirdi.

Maarif Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Akçam ise görev yaptığı kuruluşun dünya genelinde sürdürdüğü faaliyetleri anlattı.

Konuşmaların ardından UDEF'in faaliyetlerine dair bilgi veren Başkan Yardımcısı Pekçetin, UDEF'in 15 seneden şimdiye kadar oldukça genişleyerek tüm dünyaya yayıldığının altını çizdi.

Pekçetin, UDEF'in 61 ülkede faaliyet gösterdiğini vurgulayarak, "UDEF aynı zamanda, Türkiye'nin 75 şehrinde 65 dernek ve gönüllülerimizin katılımı ile büyük bir sivil toplum hareketidir." ifadesini kullandı.

Etkinlik, katılımcılara hediye takdimleriyle son buldu.

"Doğudan Batıya Adil Bir Dünyaya" sloganıyla bu yıl 12'ncisi düzenlenen ve 51 ülke 91 şehri kapsayan etkinlik, uluslararası öğrencileri kültürel etkinliklerde buluşturuyor.

AA'nın "Global İletişim Ortağı" olduğu 12. Uluslararası Öğrenci Buluşması'nın kapanış töreni, Cumartesi günü İstanbul'da yapılacak.

Kaynak: AA / Güncel

Kuala Lumpur Türkiye Malezya Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title