Haberler

1. Uluslararası Dil ve Edebiyatta Modernleşme ve Gelenek" Sempozyumu

Karabük Üniversitesi (KBÜ), Uluslararası Saraybosna Üniversitesi, Uluslararası Balkan Üniversitesi, Bakü Avrasya Üniversitesi, Avrasya Beşeri Bilimler Enstitüsü tarafından ortaklaşa düzenlenen "1. Uluslararası Dil ve Edebiyatta Modernleşme ve Gelenek" sempozyumu başladı.

Karabük Üniversitesi (KBÜ), Uluslararası Saraybosna Üniversitesi, Uluslararası Balkan Üniversitesi, Bakü Avrasya Üniversitesi, Avrasya Beşeri Bilimler Enstitüsü tarafından ortaklaşa düzenlenen "1. Uluslararası Dil ve Edebiyatta Modernleşme ve Gelenek" sempozyumu başladı.

KBÜ Hamit Çepni Konferans Salonu'nda yapılan sempozyumda konuşan KBÜ Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, sempozyumun gerçekleşmesinde emeği geçen ortak üniversitelerin rektörlerine, rektör yardımcılarına ve akademisyenlerine teşekkür etti.

Her akademik birimden yılda en az 2 kongre yapmalarını ve bunlarında uluslararası gerçekleşmesini istediğini ifade eden Polat, "Çok güzel bir konu belirlediler; Dil ve Edebiyatta Modernleşme ve Gelenek. Edebiyat alanında çok birikimim yok ancak kongrenin konusuna ilişkin olarak birkaç bir şey söyleyebilirim. 100 yıl önceki insanların konuştuklarını bugün dinlesek hiçbir şey anlayamayız, 100 yıl sonra da bugün bizim konuştuklarımızı anlayamayacaklar. Dolayısıyla bu konu hiç eskimeyen bir konu." diye konuştu.

Zamanın iyi kullanmanın önemine de vurgu yapan Polat, şunları kaydetti:

"Zaman asla depolanmayan bir şey. Zamanın kıymetini bilmek ve iyi değerlendirmek lazım. Kur'an-ı Kerim'de de geçer, zamana yemin edilir. Zamanı iyi kullananlar her zaman başarmıştır. Umarım kongremiz bilgi ve birikimlerin paylaşıldığı güzel bir ortamda geçer, başarılı olur."

Uluslararası Balkan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Kocayusufoğlu, Uluslararası Saray Bosna Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Metin Toprak, Avrasya Beşeri Bilimler Enstitüsü Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kadir Ahmetov, Bakü Avrasya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Gülzar İbrahimova'nı katıldığı sempozyumda Polat, katılımcılara teşekkür sertifikası takdim etti.

Üç gün sürecek sempozyumda geleneksel ve modern dil ile edebiyat anlayışları hakkında geçmişten geleceğe metot, kuram, fikir ve sanat anlayışları tartışılacak.

Kaynak: AA / Güncel

Balkan Üniversitesi Avrasya Karabük Bakü Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title