Haberler

Zorlu Maçtan Gol Sesi Çıkmadı

Güncelleme:

Spor Toto Süper Lig'in ilk haftasında Mersin İdman Yurdu kendi saha ve seyircisi önünde Orduspor ile 0-0 berabere kaldı.

Spor Toto Süper Lig'in ilk haftasında Mersin İdman Yurdu kendi saha ve seyircisi önünde Orduspor ile 0-0 berabere kaldı.

Maç sonrası düzenlenen basın toplantısından konuşan Mersin İdman Yurdu Teknik Direktörü Nurullah Sağlam, ligin ilk maçında karşılaştıkları Orduspor'un bekledikleri ve planladıkları şekilde sahada yer aldığını söyledi. Bu kapsamda öndeki etkili oyuncuları durdurabilmek için rakibin defansta görev değişikliklerine gittiğini de ifade eden Sağlam, "Bunun akabinde oyunu birinci bölgede kontrol etmeleri ve özelikle biz önde basmaya çalıştığımız zamanlarda arkaya attıkları toplarla etkili olmaya çalışacaklardı. Bunlarla ilgili hem konuştuk hem çalıştık. Ama maalesef özellikle defansta ki derinliği yapamadığımız, sağlayamadığımız bölümlerde rakibimize pozisyonlar verdik. Bunun dışında bizimde ilk yarı özellikle kenarlara indiğimizde gole çevirebileceğimiz pozisyonlar vardı. Maalesef bunlarda başarılı, etkili olamadık. Tabi önemli oyuncuların olmaması da bizim açımızdan dezavantaj. Yaklaşık takımın yarısı olarak addedebileceğim sayıda eksiklerimiz var. Adaptasyon sürecine ihtiyacı olan oyuncular var. Defansta yaşadığımız uyum sorunu da bu adaptasyon ile ilgili, birbirini anlama ile ilgili. Ligin bütün maçları zordur ama ilk maçı en zoru olandır. Bundan sonraki müsabakalarda diğer arkadaşlarımızda aramıza katılması ile özellikle adaptasyon ve uyum sürecini de tamamladığımız zaman gerçek kalitemizi ortaya çıkartacağımızı ve yansıtacağımızı düşünüyorum" diye konuştu.

Sadece Mersin İdman Yurdu için değil diğer takımlar içinde bir uyum sorunu olduğunu kaydeden Sağlam, "Bunun en büyük sorunu da Slovenya kampında bütün takımların istediği performansı, istediği verimi elde edememiş olmasıdır. Biz oraya kadar gittik ama kendi aramızda oynadık. Antalyaspor ile Karabükspor ile oynadık. Konsantrasyonu yüksek maçlar değildi onun için getirisi de az oldu. Herhalde bundan sonra bir daha hocalar yurt dışı kamplarını zor kalmadıkça tercih etmeyeceklerdir. Bizim ülkemizde de gerçekten oynayabileceğimiz çok güzel sahalar, çok güzel tesirler var. Orada maç oynadığımız statlar ile bizim sahip olduğumuz şartlardan daha iyi değildi. Tahmin ediyorum ki hangi hocaya sorsanız programı iyi olmayan, aksayan takımlar için söylüyorum herkes benle aynı fikri paylaşacaktır" diye konuştu.

Mersin İdman Yurdulu oyuncularından Ergin Keleş, sezonun ilk maçında kendi saha ve seyircileri önünde kazanmak için maça çıktıklarını belirterek, "Bazı eksiklerimiz var, bunları en kısa zamanda gidereceğiz. Bugün ne olursa olsun kazanmak istiyorduk. Lige kendi sahamızda iyi bir başlangıç yapabilmek için gol yolunda daha etkili olmamız gerekirdi. Bir öz eleştiri yapmak gerekirse benim topu ileride daha fazla tutmak gerekirdi. Ancak bunu yapamadım. Bu yüzden ileride çoğalamadık. Bunun sonucunda maalesef kendi sahamızdan berabere ayrıldık. İnşallah önümüzdeki hafta rakibimizi yenip ligde 3 puanla tanışacağız" şeklinde konuştu.

Mustafa Sarp ise, bu gece istedikleri oyunu ortaya koyamadıklarını söyledi. İyi oynayıp lige 3 puanla başlamak istemelerine rağmen bunu başaramadıklarını dile getiren Sarp, sıcağın da bunda etkili olduğunu kaydetti. Sarp, biraz zamana ihtiyaçları olduğunu da belirterek, ilerleyen haftalarda daha iyi olacaklarına inandıklarını ifade etti.

ORDUSPOR CEPHESİ

Orduspor Teknik Direktörü Hector Cuper da karşılaşmanın ilk yarısında çok iyi top oynadıklarını anlatarak, şöyle konuştu:

"Kaleciyle teke tek pozisyonlarda bulduk ama son dokunuş eksikliğinden golü bulamadık. İkinci yarı aynı şekilde gitmedi. Son 15 dakika içerisinde o yorgunluğu hissetmeye başladık. Zaten zor bir rakip, zor bir deplasman. Ama yinede ben takımının gösterdiği performanstan mutluyum."

Ordusporlu oyunculardan Abdulkerim Kayalı, iki takımın da iyi bir performans sergilediğini ifade ederek, ancak galibiyeti kaçıran tarafın kendileri olduğunu kaydetti. Kayalı, deplasmanda 1 puan aldıkları için mutlu olduğunu da belirterek takım arkadaşlarını kutladığını söyledi.

Agustin Garcia ise, iki takım da birbirine çok saygılı bir şekilde maça başladığını ifade ederek, "Çok ciddi anlamda ataklara girdik, pozisyonlara girdik. Maçın geneline bakarsak top daha fazla bizde bulunuyordu. Gol pozisyonu da kaçırdığımızı söyleyebilirim. Hazırlık kampımızda gerçekten çok sıkı çalışmıştık ve bunun da meyvelerini yavaş yavaş topladığımızı görüyorum" açıklamasında bulundu. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Mersin İdmanyurdu Mustafa Sarp Orduspor Spor Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title