Haberler

Zonguldakyenidentaşeron Firmada Çalışan Maden İşçileri Eylem Yaptı

Zonguldak'ta, 8 maden işçisinin öldüğü taşeron firmada çalışan işçiler, firma yetkililerinin Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Genel Müdürü Burhan İnan ile görüştüklerini öğrenince bina önüne gelerek sendikal haklarını alamadıkları gerekçesiyle eylem yaptı.

TTK Kozlu Müessese Müdürlüğü'nde meydana gelen ani metan gazı püskürmesi ve ardından oluşan göçükte hayatını kaybeden 8 maden işçisinin çalıştığı taşeron firma Star İnşaat ve Ticaret A.Ş.?nin ortağı İlal Köksal ve firma yetkilileri, TTK Genel Müdürü Burhan İnan'ı ziyaret etti. İşçiler, patronlarının TTK Genel Müdürlüğü'nde olduğunu öğrenince otobüslerle genel müdürlük binasına gitti. Öfkeli madenciler, firma yetkililerinin kendileriyle görüşmek istememelerini ve sendikalı olmak istediklerini açıklayarak alkışlarla protesto etti. Ziyaretin ardından binadan araçlarıyla ayrılmak isteyen taşeron firma yetkilileri, işçilerin yolu kapatması üzerine ilerleyemedi. Firma yetkilisi Dursun Akyürek, işçilerin yanına gelerek konuyu şantiyede görüşmek istediklerini söyledi. İşçilerden Ayhan Gökgöz ise, 'Günlerdir görüşmek istiyoruz ama bizden hep kaçıyorsunuz. Bugün bu iş çözülecek. Arkadaşlarımız öldü bir kere bile taziyeye gelmediniz. Bugün buradan çıkamayacaksınızö dedi. İşçilerin tepkisi karşısında firma yetkilileri, tekrar binaya girerken, kazadan yaralı olarak kurtulan maden işçisi 32 yaşındaki Hayrettin Dağkıran baygınlık geçirdi. Genç madenci, arkadaşlarının yardımıyla özel bir araçla Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi'ne götürüldü.

Genel Maden İşçileri Sendikası Eğitim ve Teşkilatlandırma Sekreteri Osman Tutkun genel müdürlüğe gelerek maden işçilerinden 2 kişiyi firma yetkilileriyle görüştürdü. Kısa süren görüşmenin ardından maden işçilerine bir açıklama yapan Tutkun, 'Star Firması yetkilileriyle işçi arkadaşlarımızın sendikal ve ücretteki düzensizlik ile yeraltındaki iş ve iş sağlığı konularında görüştük. Kendi aralarında toplantı yapacaklar, bu yüzden bizden süre istediler. Arkadaşların haklı davalarında bizde sendika olarak yanlarındayız" diye konuştu.

Maden işçileri daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Taşkömürü Kurumu Burhan İnan Zonguldak Star Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title