Haberler

Zonguldak'ta Şap Karantinası

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde büyükbaş hayvanlarda şap hastalığı görülmesi üzerine Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğünce, ilçe merkezi, Kandilli beldesi ve 27 köyde karantina uygulaması başlatıldı.

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde büyükbaş hayvanlarda şap hastalığı görülmesi üzerine Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğünce, ilçe merkezi, Kandilli beldesi ve 27 köyde karantina uygulaması başlatıldı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Serkan Aslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Soğanlıyörük, Yaraşlıyörük köylerinde tespit edilen şap hastalığının ardından Ereğli ilçe merkezi, Kandilli beldesi ve ilçeye bağlı 27 köyün karantinaya alındığını söyledi.

Gerekli tespitlerin yapılmasının ardından aşılama çalışmalarına başladıklarını belirten Aslan, şunları kaydetti:

"İncelemelerimizi, önlemlerimizi ve bilgilendirmelerimizi yapıyoruz. Şap hastalığı nedeniyle ölen hayvan bulunmuyor. Şu an için herhangi bir sıkıntı yok. Aşılama çalışmalarımız, büyük bir hızla ekiplerimiz tarafından devam ediyor."

Kaynak: AA / Yerel

Yaraşlıyörük Serkan Aslan Zonguldak Kandilli Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title