Haberler

Zonguldak Görme Engelli Hayvancılık Yapıyor

Görme engelli hayvancılık yapıyor ZONGULDAK'ın Ereğli İlçesi'nde, 62 yaşındaki İbrahim Sezer, 23 yıl önce marangoz atölyesinde çalışırken geçirdiği iş kazasında iki gözünü kaybetmesine rağmen hayvancılık yaparak çalışmaya devam ediyor.

Görme engelli hayvancılık yapıyor

ZONGULDAK'ın Ereğli İlçesi'nde, 62 yaşındaki İbrahim Sezer, 23 yıl önce marangoz atölyesinde çalışırken geçirdiği iş kazasında iki gözünü kaybetmesine rağmen hayvancılık yaparak çalışmaya devam ediyor.

Evli ve 3 çocuk babası İbrahim Sezer, kendisine ait atölyede çalışırken makineden kopan metal parçanın gözlerine isabet etmesi sonucu görme yeteneğini tamamen kaybetti. Marangozluk yaparken aynı zamanda ahırda büyükbaş hayvan da besleyen İbrahim Sezer, gözlerini kaybettikten sonra marangozluğu bırakıp hayvancılığa ağırlık verdi. Engelli maaşı alan Sezer, yetiştirdiği büyükbaş hayvanları satarak da ek gelir sağladı. 3 çocuğunu da evlendiren ve eşiyle birlikte oturan İbrahim Sezer, ahırında 8 büyükbaş hayvana kendisi bakmaya devam ediyor. Baston yardımıyla ahıra giren ve hayvanlarına yem verip bakımlarını yapan İbrahim Sezer'e, bazen eşi ve ve torunları da yardım ediyor. Yıllardır girip çıktığı ahırda hayvanları ile ilgilenirken zorlanmadığını söyleyen İbrahim Sezer, şöyle konuştu: "Marangozluk yaparken de alıp büyütüyordum. Gözüm de kör olunca bu işe ağırlık verdim. Ben bu işi seviyorum. Ahırımı avucumun için gibi biliyorum. İlk zamanlar biraz zor geldi ama sonradan alıştım. Vaktim böyle geçiyor. Evde duramıyorum. Canım sıkılıyor. Zorlandığım yerde eşim, torunum ve çocuklarım yardım ediyor."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İbrahim Sezer Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title