Haberler

Zonguldak: Filistin Ve Lübnan'a Son Yardım Kamyonu Yola Çıktı

Zonguldak'ın Ereğli İlçesi'nde, Filistin ve Lübnan'a yardım göndermek için "Ereğli Sivil Toplum Platformu"nun başlattığı "Tek Yürek Olalım" kampanyası sona erdi.

Zonguldak'ın Ereğli İlçesi'nde, Filistin ve Lübnan'a yardım göndermek için "Ereğli Sivil Toplum Platformu"nun başlattığı "Tek Yürek Olalım" kampanyası sona erdi.

Platform temsilcilerinin ve birçok vatandaşın katıldığı kampanyada, yardımlar dualar eşliğinde kamyonla Filistin ve Lübnan'a gönderildi. Platform adına bir konuşma yapan Anadolu Gençlik Dergisi Ereğli Temsilcisi Selman Dönmez, kampanyaya gösterilen ilgiden dolayı Ereğli halkına teşekkür ederek, kampanyaya 18 sivil toplum kuruluşunun destek verdiğini hatırlattı. Dönmez, halkın da desteğiyle Lübnanlı ve Filistinli gözü yaşlı annelerin, ağlayan bebeklerin ve bütün mazlumların yarasına bir merhem olabilmenin kıvancını yaşadıklarını belirterek, yaşanan bu süreçte, tarih boyunca olduğu gibi, halkın duyarlı, iyi kalpli, onurlu, zalime karşı mazlumun yanında olduğunu bir kere daha gösterdiğini söyledi.

Dönmez, kampanyanın ilk 4 gününde 23 tonluk yardım malzemesi toplandığını ve yardımın 12 Ağustos'ta İHH İnsani Yardım Vakfı aracılığıyla Lübnan'a gönderildiğini belirtti. Dönmez ayrıca, Ereğli Sivil Toplum Platformu olarak ilk gönderilen yardım aracında tıbbi malzeme, ilaç, bebek bisküvisi, bebek maması, çocuk bezi, toz şeker, reçel, konserve, makarna, pirinç, kuru fasulye, bulgur, nohut, mercimek gibi kuru gıda ve bakliyat malzemeleri, yemek pişirme ve mutfak malzemeleri, havlu, iç çamaşırı, elbise, sabun deterjan gibi temizlik malzemelerinin bulunduğunu kaydetti.

Dönmez, "Gönderdiğimiz bu yardım aracı, İHH'nın aynı tarihte Türkiye'den gönderdiği 13 araçlık bir yardım konvoyuna dahil olmuş ve Lübnan'a gitmiş, ülkenin güneyindeki en ücra sınır köylerine ulaştırılmak suretiyle dağıtılmıştır. Yardımların dağıtımı bizzat İnsani Yardım Vakfı ve yerel görevliler tarafından sağlanmıştır. Bölgede yardım dağıtımıyla ilgili temsilcilerin aktardığı bilgiye göre, ülkenin en büyük mülteci kampı olan Aynel Hülve'de yapılan dağıtımdan 1 saat sonra İsrail uçakları bu kampı bombalamış ve 2 sivil hayatını kaybetmiş, 6 sivil de yaralanmıştır. Bunların yanında ilk etapta bölgenin kuzeyine ulaşan yardım malzemeleri buradan savaş bölgesi olan Güney Lübnan'a çok zor şartlar altında taşınmaktadır. Bu zor şartlar altında dahi Türkiye'den gelen yardım malzemeleri kardeş Lübnan halkını çok mutlu etmiştir. Bu itibarla yardım malzemelerinin bölgeye ulaştırılmasında yaptığı hizmetlerden ve verdiği destekten ötürü İnsani Yardım Vakfı'na ve çalışanlarına teşekkür ediyoruz" dedi.

Dönmez, kampanya boyunca yaklaşık 63 bin YTL değerinde ayni yardımın Lübnan'a ve 14 bin 500 YTL nakdi yardımın Filistin'e yapıldığını belirtti. Kampanyanın sona erdiğini ancak yardımda bulunmak isteyenlerin havale masrafı ödemeksizin Ziraat Bankası Fatih Şubesi 53535353-5011, Türkiye İş Bankası Fatih Şubesi 159 34 00, Garanti Bankası Fatih Şubesi 629 86 05, Posta Çeki Hesap No 519 68 39 numaralı hesaplara yardımda bulanabileceklerini ifade eden Dönmez, kampanyaya destek veren, bir fiil yardım standında görev alan ve kampanyanın duyurulmasında önemli katkısı bulunan basın kuruluşlarına da teşekkür etti. Dönmez ayrıca, T.C. Hükümeti'nin, Birleşmiş Milletler (BM) adına sözde barış gücü adı altında bölgeye asker gönderilmesi konusunda 1 Mart tezkeresinde olduğu gibi net tavrını ortaya koymasını temenni etti.

Son kamyonun gönderilmesi için tertip edilen programda, Alimolla Camii İmamı Ali Aksoy dua etti. Duadan sonra son paketlerin de konulmasının ardından kamyon alkışlar eşliğinde hareket etti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki! Cuma namazı kaçta bitiyor? Cuma namazı ne zaman biter, saat kaçta bitiyor? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY maçı ne zaman? #9917 Maç saat kaçta, hangi kanalda? Survivor Nefise kaza mı geçirdi, ne oldu? Survivor Nefise'nin son durumu ne? 23 Nisan'daki Dilan Polat gösterisine soruşturma başlatıldı mı? Dilan Polat taklidi için bakanlık harekete geçti!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title