Haberler

Zonguldak 'Baba Destek Programı'na Katılan 30 Babaya Sertifika

Zonguldak'ta, Anne Çocuk Eğitim Vakfı tarafından okullarda uygulanan 'Baba Destek Programı'na katılan 30 babaya sertifikaları verildi.

Zonguldak'ta, Anne Çocuk Eğitim Vakfı tarafından okullarda uygulanan 'Baba Destek Programı'na katılan 30 babaya sertifikaları verildi. Sertifikasını 9 yaşındaki kızından alan temizlik işçisi 46 yaşındaki Mehmet Çakıcı, programa katılmadan önce 2 çocuğunu da fındık sopasıyla dövdüğünü söyleyerek, "Eğitim programına geldikten sonra bir fiske vurmadım hiçbirine. Bunun faydasını çok gördüm" dedi.

Anne Çocuk Eğitim Vakfı tarafından okullarda uygulanan ve babaya destek vererek çocuğun çok yönlü gelişimine katkıda bulunmayı hedefleyen 'Baba Destek Programı', 26 Ekim 2015-25 Ocak 2016 tarihleri arasında Karaelmas İlkokulu'nda gerçekleştirildi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü Fatih Halk Eğitim Merkezi desteğiyle uygulanan eğitim programına, 6-11 yaş arasında çocuk sahibi 30 baba katıldı.

Babalara, 'Babanın rolü, dinleme ve anlatma, sosyal-duygusal gelişim, aile tutumları, bedensel ve cinsel, olumlu davranış geliştirme, zihinsel gelişim, çocuğun sorumluluk kazanması, çocukla zaman geçirme ve oyun, okul-arkadaşlar-baba, aile tutumları, sağlıklı cinsel yaşam, yaşam zorlukları ve baba' konularında eğitim verildi. Sınıf öğretmeni Muhittin Bozkurt tarafından verilen 3 aylık eğitimi tamamlayan babalara sertifikaları okulda düzenlenen törenle verildi.

'FINDIK SOPAM VARDI, DÖVÜYORDUM'

Bülent Ecevit Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi'nde taşeron firmada temizlik görevlisi olarak çalışan Mehmet Çakıcı, sertifikasını 9 yaşıdaki kızı Yasemin Çakıcı'nın elinden aldı. Programa katıldığı için çok mutlu olduğunu söyleyen Mehmet Çakıcı, 12 yaşında oğlu da olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

"Programa katılmadan önce 2 çocuğumu da dövüyordum. Eğitim programına geldikten sonra bir fiske vurmadım hiçbirine. Bunun faydasını çok gördüm. İyi ki bu programı buraya getirmişler. Eğitime katılmadan evvel sinirleniyordum. Söz dinlemiyordu, fındık sopam vardı, dövmeye başlıyordum. Yine sopalarım duruyor ama bu sefer elime alamıyorum. Aklıma eğitim geliyor. Keşke önceden olsaymış da hiç dövmeseydim. Daha önce yaramazlık yapsınlar döverdim, dışarıdan geç gelseler döverdim. Bir gün olmasa ikinci gün dövüyordum. Bu programa katıldıktan sonra bir daha dövmedim. Herkese bu eğtime katılmalarını tavsiye ederim."

Ardından diğer babalara da sertifikaları verildi. Babalar, törenin sonunda sertifikalarını kaldırıp çocuklarıyla toplu fotoğraf çektirdi. Sertifika alan velileri tebrik eden Fatih Halk Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Zerrin Erkaya Bayraktar, "Dünyada cenneti görmek istiyorsanız, çocuklarınızın gözlerine bakın. Çocuklarınızın gözünde güzellik varsa ailenin bütün yansımasını buradan alabilirsiniz. Babaları bu programa katıldıkları için tek tek tebrik ediyorum" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Anne Çocuk Eğitim Vakfı Mehmet Çakıcı Zonguldak Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title